Vegyél futball klubbot! Vagyis így lehetsz egyszerűen egy focicsapat tulajdonosa

Minden foci rajongó álma lehet az, ha tulajdonosa lehetne a kedvenc focicsapatának. Lehet, hogy eddig azt gondoltad, hogy ez lehetetlen, pedig néhány klubban könnyebb tulajdonosnak lenned, mint gondolnád. Sajnos nem minden foci csapat részvényét vezetik be a tőzsdére, de a legnagyobbak közül többől is így vehetünk részesedést. Milyen focicsapatokat találsz a tőzsdén?

Manchester United 
Lazio
Juventus
A.S. Roma
Borussia Dortmund (ők még osztalékot is fizetnek, ezt később kifejtem)
Ajax

Még néhányat találhatsz, de ezek azok, melyek a legismertebbek. Amikor ránézünk a részvényárfolyamaikra, rájövünk, hogy nem is biztos, hogy érdemes venni a részvényeiket hosszabb távon.

Az alábbi ábrán a 3 olasz klub részvényét látod. Lazio, Juventus, A.S Roma (a színeket az alábbi ábra használja, nem a csapat színeit jelenti!)
Láthatod, hogy 5 éves távlatban, nem volt olyan jó befektetés egy-egy csapat részvényét megvenni. Viszont közben voltak szép időszakok, az A.S Roma 2013. októberében megháromszorozta az árfolyamát, 300%-os hozam 1 hónapon belül azért szép eredmény (ebben a hónapban és évben a Lazio is 100%-ot tudott emelkedni). A Lazio 2015 elején is szépet emelkedett (80% hozam). Kép alatt folytatom!

Fociklub befektetés, részvények - Google Finance
Fociklub befektetés, részvények – Google FinanceÉrdekessége ezeknek a részvényeknek, hogy nem biztos, hogy a csapat teljesítménye azonnal látszik a grafikonon is. Azt is megfigyeltem, hogy érdemes figyelni a csapatokhoz tartozó híreket, mert azok csak késéssel mutatkoznak meg a részvényben. Vagyis mondhatni, ez egy piaci rés lehet. Természetesen nem minden apró hír és meccs eredmény fog hatni az árfolyamra. Aki tehát jobban otthon van a fociban, és naponta figyeli a híreket, előnyben is lehet ezeknél a részvényeknél.
Tehát nem hosszú távon érdemes befektetni a focicsapatok részvényébe, hanem 2-3 hónapos időszakokra, spekulációs céllal.

Kapcsolódó cikk: Tudtad, hogy megveheted a Manchester United részvényeit? Te is lehetsz klubtulajdonos!

Ennek a cikknek, még lesz további része is, kövesd a Minner Tőzsde rovatát!

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja:

fotó: Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!