WordPress vagy egyedi fejlesztésű weboldal? – Podcast

Dátum

Megosztás

Melyik jobb választás, az egyedi fejlesztésű weboldal, vagy valamilyen CMS motor, mint például a WordPress vagy a Joomla? Vagy webshopban gondolkodsz? Akkor saját fejlesztésű webshop legyen vagy valamilyen webshopmotor, például Shoprenter vagy Shopify? Erről beszélgettünk a legújabb podcast adásunkban.

Hallgasd meg, illetve írtam hozzá egy kis vázlatot, amelyet itt érsz el a lejátszás alatt.

WordPress (WP) – csináld magad, vagy…

A WordPress egy olyan weboldal motor, amivel akár saját magad is tudsz weboldalakat készíteni, vagy webfejlesztő segítségével (ami így olcsóbb, mint az egyedi). Mindezt programozói tudás nélkül. Persze kell hozzá egy kis gyakorlás, de egyébként sok webfejlesztő is WP-t használ. Rengeteg sablon áll rendelkezésünkre, amiből ki tudunk indulni, sőt egyes weboldal funkciókat is könnyen hozzá tudjuk adni a weboldalunkhoz. Mindezt annak köszönhetően, hogy sokan fejlesztenek erre a rendszerre. Például a Minneren nemsokára lesz tudásbázis rész, az 15 000 forintba került és kb. 30 percembe amíg hozzátettem. A Minner alatt is WP fut.
Hátránya: Értened kell a WordPresshez. A saját időd megy el arra, hogy felépítsd a weboldalad.  +WordPress videós tanfolyam a MinnerAkadémián
Ha valami probléma van az oldallal, vagy magadnak kell kutatnod, vagy fizetned egy szakértőnek.
Előnye: Kevés pénzbefektetés, és le tudod tesztelni a vállalkozásod indulásának van-e létjogosultsága. Sok funkciót már leprogramoztak előre, amit te is tudsz használni.

Egyedi fejlesztés

A webfejlesztő saját maga írja a kódot, nem WordPressre épül.
Hátránya: Többe kerül. Új funkciók miatt folyton zargatni kell a fejlesztőt, akit bizony néha nehéz utolérni. Persze tisztelet a kivételnek.
Előnye: Sokkal minőségibb weboldal, van kihez fordulni, nem a te idődből megy el a webfejlesztés.

Kapcsolódó cikk: (az utolsó bekezdést olvasd el!) Miért vagyok WordPress párti és miért ajánlom az olvasóimnak weboldal készítésnél?

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!