KezdőlapGazdaság és üzlet17% az orosz alapkamat, de nem hiszem, hogy rohannak lekötni a pénzüket

17% az orosz alapkamat, de nem hiszem, hogy rohannak lekötni a pénzüket

-

Az oroszok nem tudnak mit kezdeni az rubel gyengülésével. A olaj árának csökkenése miatt a rubel olyan mélyrepülésbe kezdett, és gyengült a dollárral, és a többi devizával szemben, hogy az már a csőd szélére sodorhatja az orosz gazdaságot. (sőt már sodorta is)

Éjjel 10,5%-ról 17%-ra emelte fel alapkamatot az orosz jegybank, ami extrém magas ugrás. Ezzel próbálják megvédeni a devizájukat. Eddig sem sikerült igazán, próbálták intervencióval, az sem jött be, most az alapkamat csökkentés sem fog hatni, mivel tapasztalatok azt mutatják a többi országnál sem működött.

Ha továbbra is így megy, az oroszok további kőkemény időszak elé néznek, a rubel gyengülését nem biztos, hogy meg tudják állítani, visszafordítani főleg nem. A külföldi befektetőknek is drága lesz a tőke, így nem fognak ott kapkodni a beruházások iránt.

Egy régebbi cikkünkben azt mondtuk, hogy akár 46,00 fölé is emelkedhet a rubel a dollárral szemben, ez eléggé be is jött, már 62,49 rubel egy dollár.

Mit kezdhetünk most vele? Jelenleg a rubelre nem biztos, hogy olyan jó spekulálni, az orosz tőzsde index viszont esik, így ott egy jó árfolyam esésre való spekuláció profitot hozhat.

rubel_dec_16

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek