17% az orosz alapkamat, de nem hiszem, hogy rohannak lekötni a pénzüket

Az oroszok nem tudnak mit kezdeni az rubel gyengülésével. A olaj árának csökkenése miatt a rubel olyan mélyrepülésbe kezdett, és gyengült a dollárral, és a többi devizával szemben, hogy az már a csőd szélére sodorhatja az orosz gazdaságot. (sőt már sodorta is)

Éjjel 10,5%-ról 17%-ra emelte fel alapkamatot az orosz jegybank, ami extrém magas ugrás. Ezzel próbálják megvédeni a devizájukat. Eddig sem sikerült igazán, próbálták intervencióval, az sem jött be, most az alapkamat csökkentés sem fog hatni, mivel tapasztalatok azt mutatják a többi országnál sem működött.

Ha továbbra is így megy, az oroszok további kőkemény időszak elé néznek, a rubel gyengülését nem biztos, hogy meg tudják állítani, visszafordítani főleg nem. A külföldi befektetőknek is drága lesz a tőke, így nem fognak ott kapkodni a beruházások iránt.

Egy régebbi cikkünkben azt mondtuk, hogy akár 46,00 fölé is emelkedhet a rubel a dollárral szemben, ez eléggé be is jött, már 62,49 rubel egy dollár.

Mit kezdhetünk most vele? Jelenleg a rubelre nem biztos, hogy olyan jó spekulálni, az orosz tőzsde index viszont esik, így ott egy jó árfolyam esésre való spekuláció profitot hozhat.

rubel_dec_16

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)