vasárnap, január 17, 2021

200 millió eurója lehet a Nick Szabonak, a bitcoin feltalálójának (senki nem tudja ki ő)

Senki nem tudja, hogy ki találta ki anno a bitcoint. A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz. 2009-ben Satoshi Nakamoto néven indította útjára egy fórumozó. Azért írom, hogy ezen a néven, mert valószínűleg egy kitalált név, sokan az ugyancsak titokzatos Nick Szabo-t sejtik a bitcoin kitalálásban. De miért érdekes ez? Mert valószínűleg ő sem maradt ki abból, hogy elkezdjen bányászni a bitcoinból, főleg az elején, amikor még nem kellettek komolyabb számítógépek hozzá.

A bitcoinról előállításáról röviden azt kell tudni, hogy a számítógépek kapacitásának kihasználásából történik. Kétféleképpen juthatsz tehát bitcoinhoz, vagy vásárolsz valakitől, vagy bányászol valamilyen formában. Gépkapacitással is lehetett bitcoinhoz jutni, de most már nem elég egy számítógép.

2009-2010-ben viszont még bőven elég volt, így egyes becslések szerint 200 millió eurója is lehet most Nakamoto-nak (1 millió darab bitcoinja). A bitcoin pénztárcák anonimitása miatt pedig tényleg nem lehet tudni, mennyi tőkéje is van pontosan, sőt azt sem, hogy kinek mennyi (a maffia is előszeretettel használja).  A 444.hu bitcoinos cikkében elolvashatod Nakamoto és Nick Szabo kapcsolatát.

Most picit tegyük félre azt, hogy ő előnyben volt, és sok pénzt szerzett, illetve rajta kívül még sokan. A bitcoin technológia ennél sokkal többet adott a világnak a digitális pénzen kívül. A Nasdaq (amerikai tőzsde) a részvénykibocsátások gyorsabb lebonyolításánál használja ki a technológiát, igaz még tesztelik. De így sokkal biztonságosabb lesz a rendszer. Például anno a Facebook részvénykibocsátásánál a rendszerük szinte összeomlott, és több óra csúszással kezdődött meg a kibocsátás. Ezért az utóbbi pár hónapban elkezdték beépíteni a bitcoin technológiát a kibocsátásoknál. A Goldman Sachs és több nagy bank is elkezdte használni a bitcoin titkosítási megoldásait.

Figyelmeztetés!
Több olyan bitcoinhoz hasonló virtuális fizetőeszköz is megjelent a piacon, amit szerencsevadászok hoztak létre. Általában a coin elé írnak valami. Nem is olyan régen találkoztam egy MLM rendszerben értékesítő “virtuális pénzről”. Nem írok le neveket, egyet jegyezz meg: Ami nem bitcoin, akkor az valószínűleg nagy lehúzás, és át fognak verni! Ezeket a nagyobb bitcoin tőzsdéken sem lehet kereskedni. Megpróbálják kihasználni a mohóságod, azt az érzést, hogy a bitcoin emelkedéséből kimaradtál…, de majd most profitálhatsz. Míg a bitcoin használják fizetésre (pl webáruházakban…), addig a többi “kitalált” coint nem! Ne légy hülye! Szóval, ami nem bitcoin, azzal jobb ha vigyázol.

Figyelem! MNB felhívás!
Egyes konstrukciók, kereskedési platformok új, a Bitcoinhoz hasonló virtuális eszközbe – például az úgynevezett OneCoin-ba – való befektetést és az ezzel való kereskedést teszik elméletileg lehetővé a leendő befektetőknek. A valóságban ugyanakkor a virtuális eszköz kibocsátásának hatáskörét a piramisjáték szervezője kizárólagos jogkörrel magának tartja fenn, és kereskedni is csak a kibocsátó által üzemeltetett zárt „tőzsdén” lehetséges. A rendszerbe magas hozamok ígéretével az interneten szerveznek új belépőket, a később csatlakozók befizetéseiből pedig a korai belépők kapnak jutalékot úgy, hogy a jutalék aránya további befizetésekkel növelhető. Forrás: MNB

Inkább vállalkozz, abban van a nagy pénz, sokkal több profitod lehet. Olvasd el a Minner vállalkozás ötleteit! Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek