200 millió eurója lehet a Nick Szabonak, a bitcoin feltalálójának (senki nem tudja ki ő)

SONY DSC

Senki nem tudja, hogy ki találta ki anno a bitcoint. A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz. 2009-ben Satoshi Nakamoto néven indította útjára egy fórumozó. Azért írom, hogy ezen a néven, mert valószínűleg egy kitalált név, sokan az ugyancsak titokzatos Nick Szabo-t sejtik a bitcoin kitalálásban. De miért érdekes ez? Mert valószínűleg ő sem maradt ki abból, hogy elkezdjen bányászni a bitcoinból, főleg az elején, amikor még nem kellettek komolyabb számítógépek hozzá.

A bitcoinról előállításáról röviden azt kell tudni, hogy a számítógépek kapacitásának kihasználásából történik. Kétféleképpen juthatsz tehát bitcoinhoz, vagy vásárolsz valakitől, vagy bányászol valamilyen formában. Gépkapacitással is lehetett bitcoinhoz jutni, de most már nem elég egy számítógép.

2009-2010-ben viszont még bőven elég volt, így egyes becslések szerint 200 millió eurója is lehet most Nakamoto-nak (1 millió darab bitcoinja). A bitcoin pénztárcák anonimitása miatt pedig tényleg nem lehet tudni, mennyi tőkéje is van pontosan, sőt azt sem, hogy kinek mennyi (a maffia is előszeretettel használja).  A 444.hu bitcoinos cikkében elolvashatod Nakamoto és Nick Szabo kapcsolatát.

Most picit tegyük félre azt, hogy ő előnyben volt, és sok pénzt szerzett, illetve rajta kívül még sokan. A bitcoin technológia ennél sokkal többet adott a világnak a digitális pénzen kívül. A Nasdaq (amerikai tőzsde) a részvénykibocsátások gyorsabb lebonyolításánál használja ki a technológiát, igaz még tesztelik. De így sokkal biztonságosabb lesz a rendszer. Például anno a Facebook részvénykibocsátásánál a rendszerük szinte összeomlott, és több óra csúszással kezdődött meg a kibocsátás. Ezért az utóbbi pár hónapban elkezdték beépíteni a bitcoin technológiát a kibocsátásoknál. A Goldman Sachs és több nagy bank is elkezdte használni a bitcoin titkosítási megoldásait.

Figyelmeztetés!
Több olyan bitcoinhoz hasonló virtuális fizetőeszköz is megjelent a piacon, amit szerencsevadászok hoztak létre. Általában a coin elé írnak valami. Nem is olyan régen találkoztam egy MLM rendszerben értékesítő “virtuális pénzről”. Nem írok le neveket, egyet jegyezz meg: Ami nem bitcoin, akkor az valószínűleg nagy lehúzás, és át fognak verni! Ezeket a nagyobb bitcoin tőzsdéken sem lehet kereskedni. Megpróbálják kihasználni a mohóságod, azt az érzést, hogy a bitcoin emelkedéséből kimaradtál…, de majd most profitálhatsz. Míg a bitcoin használják fizetésre (pl webáruházakban…), addig a többi “kitalált” coint nem! Ne légy hülye! Szóval, ami nem bitcoin, azzal jobb ha vigyázol.

Figyelem! MNB felhívás!
Egyes konstrukciók, kereskedési platformok új, a Bitcoinhoz hasonló virtuális eszközbe – például az úgynevezett OneCoin-ba – való befektetést és az ezzel való kereskedést teszik elméletileg lehetővé a leendő befektetőknek. A valóságban ugyanakkor a virtuális eszköz kibocsátásának hatáskörét a piramisjáték szervezője kizárólagos jogkörrel magának tartja fenn, és kereskedni is csak a kibocsátó által üzemeltetett zárt „tőzsdén” lehetséges. A rendszerbe magas hozamok ígéretével az interneten szerveznek új belépőket, a később csatlakozók befizetéseiből pedig a korai belépők kapnak jutalékot úgy, hogy a jutalék aránya további befizetésekkel növelhető. Forrás: MNB

Inkább vállalkozz, abban van a nagy pénz, sokkal több profitod lehet. Olvasd el a Minner vállalkozás ötleteit! Kattints ide!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!