21 éves és több száz embert irányít a rendezvényszervező cégében – sztori

És itt az újabb sikersztori a cikksorozatban. Olyan embereket mutatok be, akik különböző úton jutottak el céljaikhoz, vagy már jó úton haladnak, hogy elérjék azt. Úgy alakítottam ki a cikkeket, hogy azok jól követhető mintát is adjanak neked, illetve motiváljanak akár a vállalkozásban, vagy a karrieredben. Nem olyan megfoghatatlan milliárdos sztorik, hanem kézzel-fogható könnyen magunkénak érezhető történeteket olvashatsz. Nézzük is a következő főszereplőt!

Barlay Kristóffal egy éve találkoztam először. Akkor egy minneres stresszlabdás kulcstartót adtam oda neki, amikor összefutottunk egy közösségi irodában. Nem beszéltünk sokat, annyit tudtam csak meg róla, hogy rendezvényeket szervez. Majd félévre rá ugyanott futottunk össze. Intett nekem, miközben – én úgy láttam először, hogy – valamilyen előadást tartott. Megkérdeztem a coworking irodában a recepcióst, hogy milyen esemény van itt. Mondják, hogy ez nem esemény, hanem meeting. Mondom oké, gondoltam valamilyen egyetemi összejövetel lehet. Aztán Kristóf írt chaten, hogy jó, hogy újra találkoztunk. Én rákérdeztem, hogy és milyen meetinget tartottatok? Azt mondja negyedéves céges megbeszélése, értékelője volt a rendezvényszervező cégnek. Döbbentem néztem magam elé, hogy és akkor ők mind a csapattagok. Rá is kérdeztem, azt mondja igen-igen, kell a létszám, a stáb az 1000 fős rendezvényekre. A következő üzenetem az volt, hogy mesélj mi is ez, mivel foglalkoztok pontosan? Na és ekkor felsorolt 3 területet, elküldte a FB oldalaikat. Wow! Utána találkoztunk, többször beszéltünk is, és ahogy megismertem, azt mondtam, kell a sztorija a Minnerre.

21 évesen úgy beszél a vállalkozásáról, mint egy 20 éve a vállalkozását üzemeltető cégvezető. 

Már a középiskolában fagyizót és teaházat üzemeltettek

Egy budai gimnáziumba járt, ahol már 17 évesen az osztálytársaival vállalkozásokon törték a fejüket. Először egy fagyizót üzemeltettek, majd később egy teaházat vezettek az iskolán belül. Bár elmondása szerint sokan nem vették komolyan őket. Egy – két ismerősnek bevállalták, hogy megszervezik a Kopaszi-gáton a születésnapi bulijukat. Ez annyira bejött, hogy egyre többen kérték fel őket, hogy szervezzék meg a születésnapi partijukat. Felismerték, hogy jó a szervező készségük, így egy-két középiskolás bulit, például gólyatábort megszerveztek. Bejött. Elkezdődött a buli-/rendezvényszervező tevékenységük. Fiatalok voltak, szóval először nem kértek pénzt a bulik szervezéséért, vagyis persze a költségek fedezésére kértek, de nem számoltak a profittal még, nem is ezért csinálták. A tapasztalatszerzés és a megfelelő stratégia megvolt.

Középiskolás buliktól a jacht klub rendezvényig – A rendezvényszervező cég

Rengeteg tapasztalatot szereztek az első néhány rendezvény alatt. Többek között a már említett csapatmunkát és kommunikációt. Közben megalakult a CS Company brandnévvel a cégük, mert úgy döntöttek, most már ideje lenne pénzt keresni (alig voltak 18 évesek). Egyik projekt érte a másikat, például születésnapok megszervezése, stand-up estek, koncertek, csapatépítők, konferenciák vagy például Mikulás-partik. A célközönségüket megismerték és olyan ötleteik támadtak, mint például az, hogy nem híres DJ-ket hívnak, hanem saját maguk által nevelt lemezlovasokat fognak a bulikba bevinni. Bejött nekik, a fiatalok imádták. Sőt mesélte, hogy többször előfordul, hogy az utcán megállítják a DJ-ket autogramért. Egyre több fizetős bulit szerveztek, és megfogtak egy olyan célközönséget, akiket más még nem tudott. Fiataloknak, 16 – 23 év közöttieknek szerveztek úgy bulikat, hogy arra még egy szülő is bátran elküldhette a gyerekét.

“Senkit nem dobunk ki, ha mondjuk sokat ivott. Vagy hazavisszük, vagy jól kommunikálva szólunk a szülőknek, hogy jöjjenek a gyerekükért, mert picit sokat ivott. Persze ezt úgy, hogy a szülők se ijedjenek meg. Mindenki jól kezeli ezeket, a szülők is voltak fiatalok” – mondja Kristóf

Az ilyen apróságok is további sikert hoztak, és egyre több helyre hívták őket. Egyszer például egy jacht klub eseményét szervezték meg. Itt fontos megemlítenem, hogy minden esemény más és más, tehát nem folyamatosan ugyanazt a munkát kellett végezniük, kellett alkalmazkodni az új terephez, ügyféligényekhez…- agilitást igényelt a részükről.

CS Company meeting: 

CS Company meeting
CS Company meeting

“Jobb, ha belehúzunk, mert pár év múlva leköröznek minket” – Minner gondolat

A rendezvények, szervezés, új skillek (készségek)

Kristóf mesélte, hogy még a tárgyalási készségüket is fejlesztették, mert egy-egy klubtulajdonossal nem olyan könnyű tárgyalni. Sőt fel is készültek a tárgyalások lehetséges kimenetelére, és előre lejátszották, hogyha ezt és ezt reagálja az ügyfél, akkor ők erre mit tudnak mondani. Az elején nehéz volt, de mára már egyre előnyösebb szerződéseket tudnak kötni. Fiatalok és tárgyalnak. Képzeld el, hogy több milliós bulikról tárgyalnak 20-21 éves fiatalok! Ugye! Mennyivel nehezebb dolguk van?! Egyszer egy főszponzort kerestek egy rendezvényre, és egy nagyobb cider márka jelentkezett náluk. A döntéshozót elhívták a Kopaszi-gátra egy meetingre. Ott el akarták vinni egy körre a tárgyalópartnert egy gumimotorcsónakkal, de a találkozó előtt egy kicsivel leeresztett a csónak, úgyhogy gyorsan kellett szerezniük egy pumpát. Pont annyira tudták felfújni, hogy kibírta az utána következő kis hajókázást. Kiszálltak, és pár percre rá már le is eresztett. Mondta, még jó, hogy nem a vízben.

“Közel 300 ember dolgozott már nálunk. DJk, fotósok, operatőrök, vágók, grafikusok, weblapfejlesztő, könyvelő, ügyvéd, karszalagosok, beléptetők, biztonsági emberek, ruhatárosok, élményalapú szórakozás koordinátorok, V.I.P. beengedők, hostessek, az elsősegélynyújtó orvos, technikusok, promóterek, értékesítők, szórakozóhelyek koordinátorai,  – a manager Kristóf

Kristóf sok üzleti könyvet olvasott és az ott tanultakból több dolgot is beleépített a vállalkozásába. Az üzleti kapcsolatépítés fontosságára hamar rájött, mert ajánlások útján rengeteg új megbízójuk jött.

Valóban közösségi marketing

Bevonni az iskolákat, diákokat. Egyik nagy ötletük, hogy a rendezvényszervezésbe bevonják a diákokat is. Ezzel el tudják érni, hogy 0  Ft online marketinggel megtöltsék az akár 1000 fős bulikat is (fizetős rendezvények, jegyet kell venni a résztvevőknek). A közösségi oldalakon az események  marketingjére nagy hangsúlyt fektetnek, de költeni nem kell rá, mert megoldják a diákok. (A titkot nem árulhatom el). Mesélte, hogy volt olyan eset, hogy az utcán neki akartak eladni egy jegyet a saját bulijára. Éppen a promóter nem tudta, ki a főnök. Azt mondta annyira de annyira jó érzés volt.

Az új irányok és további vállalkozások

Szorosan a buliszervezéshez kapcsolódik, hogy Kristóf imádja a vitorlázást. Ő a legfiatalabb vitorlásedző az országban, és erre egy brandet is elindított: a Barlay Sailinget. Természetesen a Kopaszi-gát rendezvényeknél ez is benne van az esemény repertoárjában. Vállal tehát vitorlásoktatást, de ugyanígy csapatépítőket is. Mondanom sem kell, felcsillant a szemem (Minner > vitorlázás = Naná!). Ebben is van egy érdekes projektje. Egy egyesülettel (Vitorlázó Gyermekekért Egyesület) karöltve ingyen adják az élményvitorláztatást az iskoláknak a Magyar Vitorlás Szövetség Go Boating programján belül. Tudod, a diákokat megfogja ezzel, hát még a szülőket (kapcsolatépítés)! Továbbá egy új projekt keretében egy kulturális központot, szórakozóhelyet is fel fognak húzni, ehhez már befektetőt is találtak (kell hozzá 100 millió forint legalább), de ez 2019-es projekt, és nem is beszélhet róla.

Mit tanulhatunk tőle?

Ne zavarjon, hogy 21 éves! Én legutóbb a 2 órás üzleti ebédünk alatt végig azt éreztem, hogy egy tapasztalt vállalkozóval beszélek. Több száz rendezvény van a háta mögött, így bizony érdemes rá hallgatni. Egyrészt azért is, mert miközben szóltam neki, hogy olvassa át ezt a cikket, éppen azt mesélte, hogy ősszel 40 rendezvényt szerveznek (+1 a Minner egyik eseményét).

 • Mindig lehet olyan célcsoport vagy piaci terület, amit más még nem fogott meg, vagy nem tökéletesen. Nekik ezek a fiatalok.
 • Az egyik célcsoport hozhatja a másikat. A fiataloknak szóló rendezvények után már rengeteg idősebb célközönségnek szóló eseményt is megszerveztek, nem is beszélve a csapatépítőkről.
 • Lehetsz fiatal, attól még komolyan vesznek a cégek, partnerek, megbízók.
 • A kapcsolatok fontosságáról. Ezzel most nem mondtunk újat, de ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Építs kapcsolatot, neki is sok új ügyfelet hozott.
 • Bizalmat, szabad kezet ad az embereknek, munkatársaknak. Tehát egy-egy projekt esetén nagyobb szabadságot kapnak. Mivel bizalmat kapnak az emberek, sokkal jobb teljesítményt nyújtanak.
 • Miközben beszélgettünk és megismertem a cégüket, rájöttem (amiről lehet, hogy ő nem is tud), hogy „agilis projektmenedzsmentet” alkalmaznak, aminek lényege az, hogy drasztikusan tudják csökkenteni a költségeket, csökken az erőforrás-pazarlás, és sokkal nagyobb a munkatársak motivációja és teljesítménye. Rengeteg gyorsan változó dolog, fejlemény van egy-egy esemény megszervezésénél vagy egy ilyen cég működtetésében. Erre ők gyorsan tudnak reagálni, és az egyes “szervezeti” egységek gyorsabb együttműködésre képesek.

2019. szeptemberi friss információk

Kristóffal találkoztam és mesélte, hogy sikerült a buliszervezésből szinte teljesen kiiktatnia magát, és a csapata dolgozik és szervezik őket. Nyáron a vitorlázás üzletére koncentrált és közben jött egy jó ötletük. Egyik barátjával közösen indítanak egy síkölcsönzőt. Novemberben indulnak, és hamarosan indítják a kampányt. Utóbbit erősen javasoltam nekik, hogy nagy bevezető kampány legyen, hiszen ahogy mondani szoktam:

Egy cégnek az egyik legkonkrétabb és legfontosabb eseménye az indulása. Igazán meg kell fogni azt a dátumot és ünnepnek is kell lennie!

Hasonló sikersztorik

Látod, megéri velem jóban lenni! Csinálj valami nagyot, és írni fog rólad a Minner! Az ismeretségi körömet ezzel támogatom. A cikk teljesen szponzoráció mentes.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ipari ingatlanok, ipari telkek, pörög az ingatlan piac ezen a területen.

Úgy beindult a magyarországi e-kereskedelem, hogy elfogynak a raktáraknak való telkek – HVG
Soha nem látott mértékben nőtt a kereslet a jó helyen lévő, nagy ipari telkek iránt – írta az Mfor.hu. A jelenségnek egyértelműen a koronavírus-járvány alatti e-kereskedelem gyors felfutása az oka. A portál azt is írja, hogy a telekárak a járvány másfél éve alatt legalább 20-40 százalékkal nőttek, és ma már nemcsak a raktárakat, csarnokokat fejlesztők, hanem a végfelhasználók is a vevők között vannak.
A lap megszólaltatta VLK Cresa befektetési igazgatóját, Takács Pétert, aki azt mondta, hogy

egyre több hazai és külföldi ingatlanfejlesztő szeretne pozíciót fogni, vagyis olyan területet vásárolni, ahol aztán logisztikai központot, gyártócsarnokot, raktárt hoz létre, és bérbe adja azt.

Emlékszel mit írtam arról, hogy mi történne, hogyha az Amazon bejönne Magyarországra? Pont az ilyen telkek, logisztikai központok felértékelődéséről írtam. Nos ez most a 2020-as e-kereskedelmi boom miatt pörgött fel jobban, mintha az Amazon jött volna. Olvasd el azt a cikket is! 

MinnerInstant

Az IoT (Internet of Things) világában elég maradinak tűnhet ez a tipp, de mindenképp próbáld ki! Legyen szó egy széljegyzetről, egy meeting „jegyzőkönyvéről”, vagy akár brainstromingról, a papírra leírt jegyzetek nem csak a memorizálásban segítenek, hanem a feldolgozásban is. Míg gépi jegyzetelésnél szóról szóra követjük az elhangzottakat, papírra történő jegyzeteléskor szelektálunk, a lényeget írjuk le, az összefüggéseket (később is) jobban átlátjuk és értelmezzük. Nem beszélve arról a pozitív hatásról, hogy a memóriánkat is fitten tartja, így aki gyakran ír kézzel, akár a demencia kialakulásának esélyét is nagymértékben csökkentheti. További jegyzetelős tippeket itt olvashatsz.

MinnerInstant

Amennyiben a weboldalad már rendelkezik titkosítással, válassz egy másik küldetést a minner.hu/kuldetes oldalról!

Mit jelent ez a tanúsítvány, és miért van rá szükség?

SSL (Secure Sockets Layer): egy olyan eszköz, amely azért felel, hogy titkosított és biztonságos csatorna jöjjön létre a kliens és a szerver között. Ez akkor igazán fontos, amikor bizalmas információkat kezelsz (nevek, címek, bankkártyaadatok, stb.), de a Google keresője is előrébb sorolja a tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakat.

Sőt már a böngészők többsége figyelmeztet rá, ha SSL nélküli oldallal találkozik, hogy NEM BIZTONSÁGOS az oldal.

Bizonyára nem örülne neki a vásárlód és te sem, ha adatvédelmi szivárgás történne, ezzel akár a bizniszed sikerét is kockáztathatod. Ezért ma már alapelvárás, hogy rendelkezz SSL tanúsítvánnyal. Ha egy weboldal titkosított, a http:// url kiegészül, így https:// lesz a tanúsítvány megszerzése után, így könnyen ellenőrizhető bárki által. Hogyan tudod megszerezni? Mindenképp a tárhelyszolgáltatódnál érdeklődj! Mivel valószínűleg nem te leszel az első ezzel a kéréssel, nagy eséllyel meg tudják oldani pár ezer Forintért. Amennyiben még nem rendelkezel weboldallal, mindenképp járj utána, hogy rögtön titkosított weboldallal indulhass és ne utólag kelljen megszerezned a tanúsítványt.

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek