Új termék, vállalkozás bevezetése. Beharangozó kampány egy síkölcsönző példáján

Dátum

Megosztás

Tudod, hogy mi egy vállalkozás életében az egyik legfontosabb időpont, esemény? Hát természetesen az, amikor elindul. Egy cég indulásának ünnepnek kell lennie! Ezen kívül minden egyes újdonság, új termék, új szolgáltatás esetében érdemes szintén beharangozót csinálni, sőt akár kisebb ünnepséget. Na, de lássuk azt a példát, amiből te is átérzed az egészet!

Barlay Kristóffal futottam össze valamikor szeptember végén egy közösségi irodában. Róla már írtam a Minneren, egy nagyon fiatal, alig 22 éves vállalkozó, aki már sikeresen működtet egy buliszervező céget, sőt annak menedzselését már ki is adta a saját csapatának. Mikor összefutottunk megkérdeztem tőle mi újság vele, és ekkor mesélte, hogy pár hónapon belül indít egy síkölcsönző céget az egyik barátjával.. Látszott a szemén, hogy sokat dolgozik rajta (és nem mert fáradt), hanem azért mert annyira lelkesen beszélt az egész projektről, látszott az, hogy meg akarják váltani a világot. Meglepő, hogy ilyen „hagyományos” üzletbe vágott, igaz? Ezen én már nem lepődök meg, hiszen mindenből lehet jobbat csinálni. Nos és itt volt egy elejtett mondatom, kérdésem felé:

És beharangozó kampányt akkor elkezdtétek már?

Erre azt mondta, hogy hát elindulnak szépen lassan, de ezen majd gondolkodik. Aztán pár hét múlva újra összefutottunk és mondta, hogy ezen gondolkodott végig, hogy tényleg egy ünnepnek kell lenni az indulásuknak és köszöni a tippet, mert azóta elkezdték ismerősi körben is és közösségi oldalakon is hirdetni, hogy hamarosan elindulnak.

És most (ma) az indulásuk után ismét találkoztunk és azt mondta, ezt a tippemet soha nem felejti el, mert több mint 100-an voltak a megnyitójukon. Igen ő szó szerint vette, hogy egy vállalkozás indulásának ünnepnek kell lennie, ezt láthatod is az alábbi videóban. Alatta folytatom!

A Barlay Benyó Ski megnyitójáról készült videó, ahol több mint 100-an összejöttek:

100 embert odavinni egy helyre, nem kis teljesítmény! A videó ha nem tölt be kattints ide!

Az újdonság marketingje

Az a jó akár egy új cégben, akár egy új termékben, hogy annak a bevezetési dátumát könnyen meg tudjuk határozni. A dátum, vagyis egy fix időpont egy nagyon hasznos sales és marketing eszköz, mert van valamihez kötni azt, hogy mikor is figyeljenek rád a fogyasztók. És a kommunikáció szempontjából is hálás dolog, hiszen nagyon nem kell megerőltetni magunkat és mégis kitűnik a marketingünk. A mellé társult új szó, amire akkor is asszociálnak, amikor azt mondod elindulunk vagy megnyitottunk, az pedig trendivé teszi a vállalkozásodat. Egy már nálam is publikált Nielsen kutatásból kiderült, hogy a vásárlók 63%-a preferálja, ha egy cég új terméket kínál számukra. Ugyanúgy imádják az új cégeket is.

Nézd csak meg a bekeretezett részt! Kommunikálták a kezdést! Visszaszámlálás!

Tehát mit kell csinálnod? Indulás előtt – után

Bármilyen új dolgod is lesz, előtte kb. másfél hónappal már kezdj el rá kampányolni, sőt utána is még legalább fél, sőt akár 1 évig kampányolj arra az új dologra (vagy az induló vállalkozásodra vagy egy új termékre). Képzeld, egy nagy márka mint mondjuk a Persil, vagy a Tomi legalább 10-15 évig rajta hagyja a termékén az új (NEW) feliratot. Kutatásokból kiderült ez kell is, nem csak azért mert az új felirat vonzza a tekintetet, hanem mert még náluk is sok ember lehet, akinek új az adott termék (és persze kicsit változtatnak, aztán máris mehet rá a new matrica).

Tippem még, ahogy Kristófnál is jól jött, az a megnyitó ünnepség. Már 50-100 fősnél óriási ajánlási hullámot tud generálni, hát még kihasználni ezt online kampányokban. Nem is beszélve arról, hogy már előtte is hirdeted az eseményt. Csinálj felejthetetlen beharangozó kampányt. Ebben segítenek a Minner cikkek is, nézd csak, 50-nél is több marketing tudásanyag (cikk) van fenn már a Minneren. A Balray Benyó Ski oldalát pedig kövesd be és nézd meg mit és hogyan csinálnak, csináltak a közösségi oldalaikon!

Ez meg is van és akkor most erre tovább:

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!