$$$ 300 forint lesz 1 dollár? $$$

Több gazdasági esemény, ok miatt akár 300 forint is lehet egy dollár. Ez nagyrészt azért is lehetséges, mert a dollár az euróval szemben már 1,1785-ös szinten van. A Goldman Sachs elemzői szerint 2015 végére 1,08 dollár lesz egy euró, majd 2016 végére paritásba került a két deviza, azaz 1 dollár 1 euró lesz.

Innen már nem nehéz levonni a konklúziót a dollár/forint és az euro/forint közel kerülnek egymáshoz, és az áruk megegyezik majd. Jelenleg 270 forint 1 dollár!

Miért erősödik a dollár az euróval szemben?

  1. A FED (amerikai jegybank) nem is olyan régen hagyta abba, a kötvényvásárlási programját, míg az Európai Központi Bank még csak most kezdi a körvényvásárlási programot. (erről itt olvashatsz)
  2. Szorosan az előzővel összefügg, hogy a FED hamarosan kezdheti a kamat emelést (jelenleg 0,25% a kamat náluk), ami dollár erősödéshez vezet, a piac már ezt is reagálja az erősödő dollárral.
  3. Az EU gazdasága nem stabil, a munkanélküliség magas a defláció miatt sem valószínű, hogy erősödne az euró

Az amerikaiak még jól is jönnek ki ebből. Olcsóbb lesz ide utazniuk, ez viszont jó lesz az EU turizmusának is. Hiszen a leglátogatottabb turista helyszínek Európában találhatóak, pl Franciaország. (Kattints ide, erről itt írtunk)

Olvasd el ezt a cikkünket is, szorosan kapcsolódik ehhez a témához:
Mikor vegyek eurót? Mikor váltsak eurót?

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)