5 dolog, amiért a céged marketingjében elengedhetetlen a videó használata – Hogyan lesz vevőm, ügyfelem, felhasználóm? – 14. rész

Dátum

Megosztás

Szinte mindennap növekszik a statisztika, ami a felhasználók videófogyasztására vonatkozik. Nagyon sok cég észrevette már, hogy sokkal könnyebb átadniuk a márkaüzenetüket, illetve az sem utolsó, hogy ki tudnak tűnni a többi cég közül. Összegyűjtöttem 5 érvet a videók mellett, ami biztosan elindítja benned a motivációt, hogy te is gondolkozz videókban.

 1. A konkurencia előtt lehetsz
  A videós tartalom elvileg nem olcsó mulatság, de hamarosan rájössz nem is annyira drága, főleg akkor, amikor rájössz, hogy mennyit spórolsz a videó promótálásán. Szóval a konkurenciádnak, a cégek többségének egyszerűen túl körülményes neki kezdenie a videós marketingnek. Elrettentik a számok, amiket a videós cégek adnak nekik. Pedig egy kis tervezés, utána számolás, kalkuláció sokat fog segíteni neked. De legjobban a tervezés. Adj esélyt a videózásnak! Ülj le és beszélj szakértőkkel, nézz videós ötleteket, és rájössz tervezéssel több százezret spórolsz és minőségi videóid lesznek.
 2. Olcsó reklámozni a közösségi médiában
  Ide sorolom a Youtube-ot is, de talán még olcsóbb a Facebookon való reklámozás. Mindegyiknek megvan a maga formája. Youtubera inkább az ún. pre-roll videó reklámokat kell készítened, míg a FB-ra hosszabb videós tartalmakat is tudsz „reklámozni”. Igen, picit furán fogalmaztam meg. Szóval a videódat népszerűsíteni pénzért, amiben természetesen valamilyen módon a terméked, szolgáltatásod szerepel.
  Facebookon egy-egy megtekintés 0,5-2 Ft-ba kerül, így a célcsoporthoz nagyon olcsón el tudsz jutni. Adott esetben 5-10 000 forintból már egy olyan kampány megvan egy videó felhasználásával, mintha 100-200 ezret költenél egy blogbejegyzésre, vagy landing oldal promótálására.
 3. Egyre több videót fogyasztanak a felhasználók. 
  Erre Mark Zuckerberg is nagyon ráérzett, amikor elkezdte előtérbe hozni a videós tartalmakat, illetve az élő videózást. A fiatalok médiafogyasztása még jobban átalakulóban van, ami miatt a következő években még inkább azt fogjuk érezni, hogy a videó nagyon előtérbe kerül. (lásd Youtube csatornák, vloggerek)
 4. Mindenképpen kell a reklámok között a diverzifikáció
  Minél több formában találkozik a leendő vásárlód a termékeddel, szolgáltatásoddal, annál nagyobb az esélye, hogy el tudod nála érni, hogy vásároljon. Erre alkalmas a videó is, és ahogy már említettem könnyen és olcsón beilleszthető a marketing kampányaidba.
 5. Fel tudod használni a marketing stratégiádban
  Hozok azonnal egy jó példát. A Minner március 29-én tartott egy olvasói találkozót, amin a Brandépítés volt a téma. Volt: az esemény >>> majd ebből cikksorozat >>> illetve az alábbi videó (FB-ra és Instagramra is)

Ehhez kapcsolódó tartalom: Hogyan tudsz gyorsan jó minőségű videót gyártani Facebookra? – Videós programok

Kérj ajánlatot minél több videóstól! Inspirálódj más videóiból, írd le ötleteidet. Hamarosan a Minner-en is lesz videós ötletbörze. Addig is olvasd a cikksorozat előző részeit!

Fotó: Keith Allison/Flickr

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!