KezdőlapGazdaság és üzlet5 dolog, amit most tudnod kell a maffiárol

5 dolog, amit most tudnod kell a maffiárol

-

Egy érdekes listát készítettem nektek. A maffia létezik, sőt, ha hozzáadnánk a “termelékenységüket” a GDP-hez, nem kis részt tennének ki, de ezt látod számszerűsítve is a tartalomban.

1. Olaszországban a maffia, és az alvilág kicsit már másképpen néz ki, mint amit a filmekben látunk, sőt, máshogy, mint amilyennek a hazai alvilágot gondolnád. Már olyan új generáció uralja a maffiát, akik már valódi vállalkozásokat alapítanak, egyetemi diplomával rendelkeznek, több nyelvet beszélnek…

2. Az olasz GDP közel 9%-át adja a maffia. Éves 20 ezer milliárd forintnyi hasznot termelnek évente, ami bőven felülmúlja az olasz cégek bevételeit. Például a fent említett összeg kétszer nagyobb, mint a Fiat éves árbevétele.

3. Az EU-s pályázati pénzeket a maffia is szereti, és Olaszországban ez nagy gond is, mivel nem hatékonyan használják fel a támogatási összegeket, és ezeknek a nagy részét a maffia hívja le. Szélerőművek, konzervgyárak… állnak kihasználatlanul, mert csak lehívták a pénzeket. Természetesen a már több mint 100 éve kiépített kapcsolatrendszerüknek köszönhetően tudnak ilyen projektekben részt venni.

4. Természetesen sokszor pénzmosásra is alkalmasak a fent említett EU-s pályázatok, de ennél élelmesebb ötlete támadt a maffiának a pénzek fehérítésére. Megkeresik a nagyobb lottónyerteseket, és megvásárolják tőlük a lottószelvényeket. Sőt, még akár többet is képesek kifizetni a szelvényért 10-15%-kal. Ennyi plusz költséget még el tudnak viselni, cserébe tiszta az illegális bevételből származó pénzük.

5. Van egy könyv, ami érdekes megközelítésével ad tippeket leendő, és már meglévő vállalkozóknak. A könyv cím: Maffialeckék – Amit az alvilágtól tanulhatunk az üzleti életben Érdemes elolvasnod, mert egyrészt élvezetes olvasni, másrészt vannak olyan tippek, amiket ha megfogadsz, még nem leszel maffiózó, de más személettel tudod nézni az üzleti életet, az eladásokat, a bizniszed.

Gyere el június 18-án egy maffia filmre + Amit a maffiozóktól elleshet egy vállalkozó – előadás

A Minner.hu második alkalommal rendezi meg a zártkörű mozizást. Most a Gotti című filmet nézzük (előzetes lent).

[btn url=”https://minnerakademia.hu/shop/checkout/82/31″ text_color=”#000000″ bg_color=”#ffffff” icon=”” icon_position=”start” size=”14″ id=”” target=””]Jegyvásárlás[/btn]

Program: 
Időpont: 2018.06.18 18:00 – 21:30
18:00 – 18:25 – Becsekkolás, jegyek átvétele
18:30 – 19:00 – Amit a maffiozóktól elleshet egy vállalkozó – előadás (csak a szalonképes és törvényes tippek) – Előadó Mándó Milán (minner.hu)
19:00 – 21:00 – Gotti c. film vetítése

Helyszín: Lurdy Mozi 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14, földszint (becsekkolás)
Jegyár: 1800  Ft (Helyszíni jegyvásárlásra NINCS lehetőség, csakis előzetesen itt tudsz jegyet venni. Jegyvásárlás itt online, kattints a jegyvásárlás gombra (többet is tudsz egyszerre venni)
Max létszám: 120 fő
Helyek elfoglalása: Érkezési sorrendben

Gyere el! Jegyvásárlás ide kattintva!

Gotti előzetes:

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek