5 hónap alatt teljesült a 3 ok, amiért gyengült a forint – sajnos

Február végén írtunk 3 okot amiért gyengülhet a forint, ezekről van szó:

1. alacsony alap kamat miatt a külföldi befektetők nem tartják forintban a pénzüket. Olyan országok devizáját választják, mint Új-Zéland,  vagy Ausztrália, ahol még így is 2,5% az alapkamat, és még erős gazdaságot is magukénak tudhatnak.

2. a további alapkamat csökkentés tovább gyengíti a forintot.

3. Ukrajna az összeomlás szélén, ez is kihathat a forintra. Sok külföldi befektető egy kalap alá veszi ezt a régiót.

Közben az alapkamat még tovább csökkent, sőt alacsonyan tartják. Az MNB nem is avatkozik már be valószínűleg a forint védelmébe. Jelenleg 316,3 a forint az euróval szemben. Lassan megközelíti a 320-as szinten, sőt elemzők szerint 325 sem elképzelhetetlen.

Olvasd a  többi forintról szóló cikkünket is. Megéri. Katt ide!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!