5 üzleti hír decemberből: Fiat és Peugeot egyesül, BREXIT

A decemberi üzleti hírlevelekben kiküldött 20 hírből 5-öt kiválasztottam. Olvasd el őket! És ha kedvet kaptál, iratkozz fel a Minner hírlevélre.

Váratlanul nagy arányban csökkent a kínai export – HVG
A kínai export értéke novemberben 1,1 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban, s az USA-ba irányuló szállítások értéke 23 százalékkal esett vissza. Ha nem sikerül december közepéig megállapodni a kínai-amerikai kereskedelmi viták lezárásáról, hosszabb távon még komolyabb visszaesés várható.

Boris Johnson átütő taktikai győzelmével szinte biztos lett a gyors Brexit – G7
“Get Brexit done”, azaz “tudjuk le a Brexitet” – ez volt a párszavas szlogen, aminek gyakori ismételgetésével Boris Johnson brit miniszterelnök óriási fölénnyel megnyerte a csütörtökön tartott brit választásokat. A dolog működött, hiszen a brit társadalmat leginkább megosztó kérdésben csak Johnson konzervatív pártja tudja egységesen képviselni az egyik oldalt.

Ha nem használsz remarketinget, pénzt hagysz az asztalon. Beállítási útmutató és példa – Minner
10-szer jobb a megtérülése egy remarketing hirdetésnek, mint egy teljesen új (hideg) hirdetésnek. (Értelemszerűen kell először hideg hirdetés, hiszen valamikor kapcsolatba kell kerülnie veled, hogy utána remarketingbe bekerüljön). Ennek oka, hogy az új látogatók átlagosan 2%-a vásárol akkor, amikor első alkalommal jár az oldalon  A Nielsen legfrissebb kutatása alapján egy érdeklődőnek átlagosan 6-szor kell járnia egy weboldalon ahhoz, hogy vásároljon. 
Tehát valójában azért jobb a konverzió a remarketingnél mert a többség nem első látogatás alkalmával vásárol. Mintha önbeteljesítő statisztika lenne!
A cikkben láthatod hogyan kell beállítani továbbá egy teljesen életszerű példát is. 

Új autóipari óriás születik – mi lesz a magyar gyárral? – G7
Megállapodott  az egyesülésről a Fiat-Chrysler és a PSA csoport, aminek következtében a létrejövő amerikai-francia-olasz vállalat a világ egyik legjelentősebb autógyártójává válik. A létrejövő vállalat óriás a jelenlegi éves értékesítési adatokat alapul véve a negyedik legnagyobb gyártó lehet, nagyjából az amerikai General Motors-szal egy ligába kerülve. Magyarország és a régió szempontjából pedig különösen fontos az a kérdés, hogy mi lesz annak az összesen mintegy 400 ezer munkavállalónak a sorsa, aki jelenleg a két cég alkalmazásában áll.

Ideje leváltani őket? Szállás.hu, Netpincér, ingatlanpiaci szereplők – Minner
A fenti területeken a piaci szereplők, partnerek elégedetlenek a szolgáltatókkal. Egy piaci rést nyitottak meg így számunkra, ahová könnyen be tudunk jutni. Érdekes, hogy a piac azért is lehet jó új szereplőknek, mert nem edukálják őket megfelelően a fenti cégek és nem érzik a partnerek az előnyöket. 

A hónap hírlevelei:

fotó:  Andrew Parsons/ Flickr

Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!