KezdőlapGazdaság és üzletA bitcoin már 7 éves? Olvasd el, mi volt az első gondolatom,...

A bitcoin már 7 éves? Olvasd el, mi volt az első gondolatom, amikor először találkoztam vele

-

Szerintem az elmúlt 1-2 évben találkozhattál először a bitcoinnal, mivel most kapta fel a média, amikor is 1000 dollárba került egy bitcoin, és extrém hozamokat értek el a befektetők, spekulánsok. A most már árupiaci terméknek tartott bitcoin “termelése” 2009. január 3-án, 18:15:05-kor indult, ekkor generálták le az első blokkkot (Block #0).

Én akkor ismerkedtem meg a bitcoinnal, amikor 10 dolláron állt, valamikor 2011-ben. Akkor még fel se fogtam igazán mi is ez, így nem is foglalkoztam vele, csak akkor, amikor már 80 dollár fölé ment. (viszont utána is profitáltam picit). Először átverésnek hittem az egészet, illetve megfoghatatlannak (na jó, még picit most is megfoghatatlannak tartom). Emlékszem arra, hogy amikor rátaláltam, bányásztam is, elvégre letöltöttem a szoftvert, kattintgattam össze-vissza. Akkor még sima számítógép is elég volt ahhoz, hogy bitcoint “szerezzünk”. És még mindig megvan. 🙂 Van egy Toshiba laptopom, ami azóta megvan, szépen muzsikál (ha bekapcsolom), és ezen rajta van a bitcoin program, és rajta 0.13 bitcoin, amit azért kaptam, mert bányászott anno a gépem. Ez a 0,13 BTC most 15 000 Ft-ot ér. (Ezt át tudom küldeni másik bitcoin pénztárcámra, ahol el tudom költeni).

Most már nem lehet olyan könnyen bányászni. Sokan inkább a felhő bányászást választják. Pl. a cex.io weboldalon.

A bitcoin jövőjét nem látom pontosan. De egy biztos, a tőzsdék és bankok életébe már most változást hozott. De nem mint bitcoin, hanem mint technológia. A részvénykibocsátásoknál, a tranzakciók gyorsabb feldolgozásánál mind-mind hasznosítani tudják a bitcoin block technológiát.

Közben megjelentek másik névre keresztelt coinok, crypto “devizák” is. Sajnos ezek között van olyan is, ami átveri az embereket. 

Fotó: scottks/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek