A Google a barátod, még azt is megmondja merre megy az arany árfolyama

A Minneren már olvashattad két cikkben is, hogy a Google keresési adataiból következtetni lehet különböző eszközök (részvények, arany, kávé…) árfolyamváltozására. (A régebbi cikkek linkjét a tartalom végén látod.) Most azt mutatjuk be, hogy az arany árának változása milyen azonosságokat mutat a google keresések számával, és azokból mire következtethetünk, hogyan használhatjuk ki.

A felső képen látjuk az arany árfolyamát 2010 és 2015 június között. Az alsó ábrán pedig a google trends által összegyűjtött arany (gold) szóra látod a keresési statisztikákat. A feltüntetett betűkhöz tartozó szaggatott függőleges vonalnál a google trends kimagasló keresési értéket mutatott. Ezeket értelmezni is tudni kell. Nézzük is meg az egyes részeket. A végén pedig kiderül mi várható most.

“A” vonal:
A google keresőben egyre többen kerestek rá a befektetési aranyra. Részben azért is, mert egyre jobban emelkedett az árfolyam, ami felkeltette az emberek figyelmét. Beállt azaz effektus, hogy még a sarki boltban is az arany emelkedéséről beszéltek. Középen láthatjuk a kék körnél, hogy a forgalom is ebben az időszakban tetőzött. Ezután csökkenni kezdett a keresések száma, ahogyan az árfolyam is. A google tehát megmutatta nekünk, hogy mikor tetőzött az árfolyam. Egy nagyobb árfolyam emelkedésnél, tehát ezt jelzi, hogy mikor van vége az emelkedő trendnek.

“B” vonal:
Látható, hogy hirtelen többen kerestek rá az aranyra az interneten. Valószínűleg azért, mert tartósan 1600 dollár alá csökkent, és beindult az eladási hullám, aki 1800-1900 dollár között vett, ő most pánikol. Sajnos, sok kisbefektető vett akkor, mert nem akart kimaradni a “nagy buliból”. A felső ábrán a bekarikázott résznél is látszik, hogy a forgalom megnőtt, azért mert sokan eladták az aranyukat.

” C” vonal:
Az árfolyam ebben az időszakban esett a legalacsonyabb szintre az utóbbi néhány évben, így a hírekbe is bekerült. Az erős dollár is okozta az arany esését. Jelenleg tehát az árfolyam olyan szinten tartózkodik, ahol még az eufória jelei nem látszódnak, a pánik sem, tehát nagyobb (100-200 dolláros ) árfolyam esésre nem számíthatunk.

A kép alatt folytatódik a cikk! Megtudod, hogyan profitálhatsz ebből.

Google trends arany árfolyam összegfüggés - finviz.com, google trends, nyerjaranyat.hu, Minner.hu
Google trends arany árfolyam összegfüggés – finviz.com, google trends, nyerjaranyat.hu, Minner.hu

Foglaljuk össze, mit is látunk a jelenlegi, 2015. júliusi időpontban:

  • a keresések száma 2015 év elején kimagasló volt
  • ez nem okozott pánikot és 100-200 dolláros esést
  • a forgalom alacsony, vagyis eufória sincs az aranyvásárlásnál

Az arany árfolyama tehát olyan szinten van, ahol a fentiek alapján nem kell nagyobb árfolyam eséstől tartani, és nem is drága az arany. Azért, hogy mégis jobban csökkentsük kockázatunkat, érdemes a cost average stratégiát alkalmazni. Tehát nem egyszerre veszünk nagy mennyiségű aranyat, hanem például havonta azonos összegben.
Ezt már egy cikkben bemutattuk, nézz rá:
Mennyi hozamot érhetsz el havi 10 ezer forinttal arany befektetéssel?


Google trends tőzsdei elemzések:
Ha előre tudnánk az időjárást, milliomosok lennénk a tőzsdén. Van megoldás: GOOGLE a barátunk
A Google megmondja neked, hogy merre megy a tőzsde?

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!