KezdőlapGazdaság és üzletA Google megmutatja, hogyha átverős egy MLM, akkor az mikor dől be....

A Google megmutatja, hogyha átverős egy MLM, akkor az mikor dől be. Vizsgáljuk meg a most népszerű Kairost, és a OneCoint!

-

Már egy régebbi cikkben, sőt az egyik kiküldött hírlevélben is bemutattam, hogy a Google Trends képes megmutatni azt, hogy mikor kezd leáldozni egy adott mlm hype-ja. Ez azért fontos, mert egy átverős MLM általában a nagy hype után elkezd szépen lassan bedőlni, és sajnos akik azon a szakaszon regisztrálnak, nem biztos, hogy pénzt fognak valaha is látni.

Fontos! Ezzel nem azt mondom, hogy ezek átverős cégek, hanem azt, hogyha azok, akkor a Google segít kideríteni, mikor számíthatsz arra, hogy már nem lesz belőle sok profitod, sőt lehet, hogy elbukod a pénzed.

Először jöjjön egy régi példa – SiteTalk
Emlékszel még a Sitetalk nevű cégre? Ott sokáig részvénykibocsátással hitegették az embereket. Sajnos sokan nem hallgattak rám sem, akik tanácsot kértek, és volt akinek bent ragadt több milliója is. A Google Trends ezt is megmutatta. Minden ilyen “rendszert” csak az új befizetők pénzéből tudnak eltartani. A Google keresésekből ezt láthatjuk.
Az alábbi képen látszik, hogy 2011 után már úgy kellett vadászni az új tagokra, akik eltartják a rendszert, még 2013-ban megpróbálkoztak pénzt bevonni, de azóta sem jutottak az emberek a pénzükhöz. A kép alatt folytatom!

sitettalk
SiteTalk szó keresési statisztikája – Google Trends

Most nézzük mi újság a most divatos, több negatív véleménnyel rendelkező MLMek esetében- OneCoin, Kairos Planet
A OneCoin elvileg egy kriptovaluta, gyakorlatilag nem tudni, hogy az-e. Erről írtam a Minneren már.  Látszik az alábbi ábrán, hogy a nagy hype már eltűnt. Ezt látni a fórumokon, FB csoportokban is, sőt ezt igazolja a Google Trends is. Ez azért fontos, mert ha átverés, akkor 1-2 év sem kell ahhoz, hogy szépen lecsengjen az egész. Ez alapján aki most száll be, neki nem biztos, hogy jó véget ér ez a “befektetés”.

onecoin_googletrends
OneCoin keresési statisztika Google Trends

A következő példa a már szakmai berkekben is megtámadott (Kiszamolo írta róla cikket) Kairos Planet tárhely bérbeadó MLM cég. A Kairos Google népszerűsége most ért a nyáron a csúcsra, és ha újra nem megy az az érték fölé, akkor már nagyobb baj lehet, ha átverés az egész.

kairos_googletrends

Ez a cikk is érdekelhet:
Mikor lépj be/ki bármilyen MLM-be/ből. Mikor tudod, hogy vége a dalnak
Az MLM a valóságban, 1,5 percben – videó
Indíts vállalkozást: 138. ötlet – MLM – nyugi, nem őrültem meg, kattints és olvasd el!

 

Fotó: Flickr

 

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek