szombat, január 16, 2021

A Google megmutatja, hogyha átverős egy MLM, akkor az mikor dől be. Vizsgáljuk meg a most népszerű Kairost, és a OneCoint!

Már egy régebbi cikkben, sőt az egyik kiküldött hírlevélben is bemutattam, hogy a Google Trends képes megmutatni azt, hogy mikor kezd leáldozni egy adott mlm hype-ja. Ez azért fontos, mert egy átverős MLM általában a nagy hype után elkezd szépen lassan bedőlni, és sajnos akik azon a szakaszon regisztrálnak, nem biztos, hogy pénzt fognak valaha is látni.

Fontos! Ezzel nem azt mondom, hogy ezek átverős cégek, hanem azt, hogyha azok, akkor a Google segít kideríteni, mikor számíthatsz arra, hogy már nem lesz belőle sok profitod, sőt lehet, hogy elbukod a pénzed.

Először jöjjön egy régi példa – SiteTalk
Emlékszel még a Sitetalk nevű cégre? Ott sokáig részvénykibocsátással hitegették az embereket. Sajnos sokan nem hallgattak rám sem, akik tanácsot kértek, és volt akinek bent ragadt több milliója is. A Google Trends ezt is megmutatta. Minden ilyen “rendszert” csak az új befizetők pénzéből tudnak eltartani. A Google keresésekből ezt láthatjuk.
Az alábbi képen látszik, hogy 2011 után már úgy kellett vadászni az új tagokra, akik eltartják a rendszert, még 2013-ban megpróbálkoztak pénzt bevonni, de azóta sem jutottak az emberek a pénzükhöz. A kép alatt folytatom!

sitettalk
SiteTalk szó keresési statisztikája – Google Trends

Most nézzük mi újság a most divatos, több negatív véleménnyel rendelkező MLMek esetében- OneCoin, Kairos Planet
A OneCoin elvileg egy kriptovaluta, gyakorlatilag nem tudni, hogy az-e. Erről írtam a Minneren már.  Látszik az alábbi ábrán, hogy a nagy hype már eltűnt. Ezt látni a fórumokon, FB csoportokban is, sőt ezt igazolja a Google Trends is. Ez azért fontos, mert ha átverés, akkor 1-2 év sem kell ahhoz, hogy szépen lecsengjen az egész. Ez alapján aki most száll be, neki nem biztos, hogy jó véget ér ez a “befektetés”.

onecoin_googletrends
OneCoin keresési statisztika Google Trends

A következő példa a már szakmai berkekben is megtámadott (Kiszamolo írta róla cikket) Kairos Planet tárhely bérbeadó MLM cég. A Kairos Google népszerűsége most ért a nyáron a csúcsra, és ha újra nem megy az az érték fölé, akkor már nagyobb baj lehet, ha átverés az egész.

kairos_googletrends

Ez a cikk is érdekelhet:
Mikor lépj be/ki bármilyen MLM-be/ből. Mikor tudod, hogy vége a dalnak
Az MLM a valóságban, 1,5 percben – videó
Indíts vállalkozást: 138. ötlet – MLM – nyugi, nem őrültem meg, kattints és olvasd el!

 

Fotó: Flickr

 

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek