A Google részvényeim mostantól Alphabet névre fognak hallgatni

Az interneten végig söpört a hír, hogy a világ egyik legmeghatározóbb cége nevet vált. Persze maga a Google név nem tűnik el, de egy nagy holding összefogja a cég szolgáltatásait, termékeit. Mostantól tehát a keresőóriás neve Alphabet lesz. A befektetők annyiból érzik meg a váltást, hogy a részvényeik neve ezentúl nem Google lesz, hanem Alphabet. A részvényesek pozitívan értékelték a változást és a tőzsdezárás követő kereskedési időszakban még 5,76%-ot emelkedett a részvény.

A cikkben szereplő ábra is jól személteti azt, hogy a Google mely területei fognak egymás alá tartozni, illetve az anyagcég az Alphabet alá.

Az Alphabet ügyvezetője Larry Page lett, míg az elnöke Sergey Brin.  A többi alcég élére erős vezetőket akar a két Google alapító, és az elvárásaik is nagyok a leendő vezetők felé. Tehát az Alphabet fogja össze a Google-hoz tartozó összes vállalatot, és magát a Google-t is.

A névváltás egy új korszakot is jelent a cég életében. A befektetőknek is látniuk kell ezt, és ez tükröződmi fog az árfolyamban is. Nem véletlen írtuk le régebbi elemzésünkben, hogy a cég részvénye alulértékelt, és most érdemes vásárolni. Az árfolyam azóta feljebb is tartózkodik, és még mindig mehet feljebb. A pozíciónk már pluszban van.

Tedd fel magadnak a kérdést! Jó érzés lenne a Google, vagyis az Alphabet részvényesének, tulajdonosának lenni? Szerintem kevés olyan ember van, aki szeretne tulajdonosa lenni. A részvényeknél is hamarosan az utóbbi név fog megjelenni.

Fotó: BI
Forrás: BI

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!