A Google részvényeim mostantól Alphabet névre fognak hallgatni

Az interneten végig söpört a hír, hogy a világ egyik legmeghatározóbb cége nevet vált. Persze maga a Google név nem tűnik el, de egy nagy holding összefogja a cég szolgáltatásait, termékeit. Mostantól tehát a keresőóriás neve Alphabet lesz. A befektetők annyiból érzik meg a váltást, hogy a részvényeik neve ezentúl nem Google lesz, hanem Alphabet. A részvényesek pozitívan értékelték a változást és a tőzsdezárás követő kereskedési időszakban még 5,76%-ot emelkedett a részvény.

A cikkben szereplő ábra is jól személteti azt, hogy a Google mely területei fognak egymás alá tartozni, illetve az anyagcég az Alphabet alá.

Az Alphabet ügyvezetője Larry Page lett, míg az elnöke Sergey Brin.  A többi alcég élére erős vezetőket akar a két Google alapító, és az elvárásaik is nagyok a leendő vezetők felé. Tehát az Alphabet fogja össze a Google-hoz tartozó összes vállalatot, és magát a Google-t is.

A névváltás egy új korszakot is jelent a cég életében. A befektetőknek is látniuk kell ezt, és ez tükröződmi fog az árfolyamban is. Nem véletlen írtuk le régebbi elemzésünkben, hogy a cég részvénye alulértékelt, és most érdemes vásárolni. Az árfolyam azóta feljebb is tartózkodik, és még mindig mehet feljebb. A pozíciónk már pluszban van.

Tedd fel magadnak a kérdést! Jó érzés lenne a Google, vagyis az Alphabet részvényesének, tulajdonosának lenni? Szerintem kevés olyan ember van, aki szeretne tulajdonosa lenni. A részvényeknél is hamarosan az utóbbi név fog megjelenni.

Fotó: BI
Forrás: BI

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!