A Google tényleg előre tudta jelezni, hogy a bedőlés szélén áll az átverős MLM

Tavaly szeptember végén, alig 7 hónapja írtam arról, hogy A Google megmutatja, hogy ha átverős egy MLM, akkor az mikor dől be. Vizsgáljuk meg a most népszerű Kairost és a OneCoint! Most elérkezett az idő, hogy ránézzek, ténylegesen igazam lett-e, vagyis inkább a Google (Trends)-nek.  Nézzük is mi a helyzet!

A fent belinkelt cikkben már bemutattam, hogy a Sitetalk esetében ténylegesen előre tudta jelezni a Google, hogy már lassan a végén jár az átverős MLM. Ugyanezt mutatta 7 hónappal ezelőtt az itthon népszerűbb Kairos Planet és OneCoin esetében is. Mint a két cég esetében tele vannak a fórumok, MLM csoportok azzal, hogy a cég nem fizet, és egyre több a károsult.

Kairos Planet

Ez a cég azt ajánlotta az embereknek, hogy a bekapcsolt számítógépeiken lévő tárhelyet bérbe veszik más cégek, és ezért pénzt kapnak. Ebbe nem is megyek bele, hogy milyen ellentmondások voltak az egészben, és miért átverés. Aki erről többet akar olvasni, nézzen fel a kairos-figyelo.blog.hu oldalra!
Szóval az alábbi ábrán már látszik, hogy itthon lecsengett a Kairos-őrület, a cég nem fizeti ki a bent ragadt mlmeseket, sokan buktak, nem is kevés összeget.
(Egyébként volt olyan olvasóm, aki teljesen felháborodott, és kikérte magának, hogy a chaten én azt mondtam neki, hogy a Kairos átverés. Pár százezret befektetett, és persze be akart szervezni, és én rávilágítottam pár dologra, miért átverés. Na, akkor már mindjárt nem volt olyan jó oldal a Minner 🙂 )

MLM bedőlés jelzése - Google Trends
MLM bedőlés jelzése – Google Trends

 

OneCoin
A kitalálói szerint egy kriptovaluta. Valójában semmi köze a bitcoin és hasonló blockchain technológiával működő kriptopénzekhez. Az MLM tagok ún. oktatócsomagokat vesznek, amiért cserébe kapnak onecoint. Már ez az átverős MLM is a csőd szélét kapargatja itthon, egyre több a károsult, és egyre többen jelzik, hogy nem fizet nekik a cég.
A “cégről” itt írtam: OneCoin piramisjáték, átverés vagy tényleg jó biznisz? Kiderül!
Az alábbi ábrán a Google Trends megmutatja, hogy már folyamatosan csökken a Google-ban a onecoin-hoz kapcsolódó keresések száma.

MLM bedőlés jelzése - Google Trends
MLM bedőlés jelzése – Google Trends

Ehhez kapcsolódó cikk: Ha előre tudnánk az időjárást, milliomosok lennénk a tőzsdén. Van megoldás: GOOGLE a barátunk

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!