Home office, CRM rendszer bevezetés, produktivitás [podcast]

Dátum

Megosztás

A mostani adásban vendégem Frey Kristóf, aki CRM rendszerek bevezetésével és digitalizációval foglalkozik. A téma: CRM rendszerek, home office, programok és természetesen a koronavírus hatásairól is beszélünk.

A podcast: (Spotify-on, Apple Podcastban már mobilon elérhető, nemsokára belinkelem, vagy itt a cikkben:)

Rövid vázlat

Kristóf elmesélte, hogy néhány hónap alatt sikerült egy vállalkozásnál leváltani az Excel-es ügyfélkezelést online CRM rendszerre. Így már olyan dolgokat is látnak pl., hogy egy vásárló mikor és mit vásárolt. Automatizálni tudták az ügyfélkezelést és a supportot.

Beszéltünk a CRM rendszerekről, említettünk is néhányat:

  • MiniCRM (magyar)
  • MomoCRM (magyar)
  • Hubspot (brit – ingyenes funkciók)
  • Salesforce (amerikai)
  • Odoo (amerikai – ingyenes)
  • Salesautopilot (főleg marketing automatizációra való)

Valójában a legtöbb CRM rendszer egy kisebb vállalatirányítási rendszerként is tud működni.

Produktivitás, csapatmunkához digitális szoftverek

Beszéltünk a koronavírus hatásáról

Főleg arról, hogy tényleg minden réteget érint, rengeteg vállalkozót, céget és természetesen így a munkavállalókat. Az ingatlan tulajdonosokról beszélgettünk, hogy vannak a piacon olyanok, akikkel nem lehet most tárgyalni. Nincs bennük empátia és nem gondolnak bele, hogy most akár elveszítenek egy jó bérlőt és a piac eléggé kiszámíthatatlan lesz a következő 1-2 évben. A következő bérlők fizetőképessége kétséges.

Home office

Több hónap is kellene, hogy az embereknél kialakuljon, rutinná váljon az otthoni munkavégzés. 3 órányi folyamatos munka annyira lefárasztja az agyat, hogy csökken a produktivitás. 3 órányi munka így felér 8-10 órányi melóval, szükséges szüneteket tartanunk időnként.
A produktivitást elősegíti, ha beiktatunk mozgást, főtt ételt eszünk, és letesszük a lantot 4-5 körül. Majd ezután vagy mozgunk, sportolunk, vagy könyvet olvasunk, vagy a hobbinknak áldozzuk az időt.

Hallgasd meg a podcastot végig!

Kapcsolódó podcast: Amit most el tudsz adni, az 20-szor jobban fogy. Találd meg és arass! Így…

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!