A KFC-s srác, akiből később … – Kapcsolatépítés-sztorik

A sztori kiindulása évében még csak 2012-t írunk. Én egy brókercégnél dolgoztam akkor, és éppen ebédelni készültem az Allee bevásárló központban. Sokszor voltam arra, mivel a közelben is laktam. Azokban az években a brókeres munkám miatt mindig öltönyben jártam, és erre figyelt fel az egyik KFC-ben (gyorsétterem) dolgozó fiatalabb srác. Egyszer csak hozzám szól, miközben egyik munkatársa éppen kiszolgált:

“Szia, mivel foglalkozol? Már többször hallottalak telefonálni, és beszélgetni munkatársaddal, és nagyon lelkesen csinálod azt, amit csinálsz.” Mondtam neki, hogy bróker vagyok, és adtam neki egy névjegykártyát. Megkaptam az ételt, és mondta, ha végeztem (megettem), akkor jöjjek vissza, mert válthatnánk néhány szót.

Azért dolgozott a KFC-ben, hogy…

Így is lett. Odamentem, és kiderült, hogy ő valójában egy alacsonyabb pozícióban lévő vezető, és a 10 perces szünetét rám szenteli. Nem befektetni akart, hanem csak megismerni. Figyelj! Kapcsolatépítés miatt. Mert kiderült, hogy ő azért ment a KFC -be szendvicseket és rántott csirke combokat csinálni, hogy megnézze, hogy működik szervezetten egy cég, hogyan delegáljon… Van mérnöki végzettsége, és ki akarta próbálni magát ilyen helyzetben is. Egyébként hamar feljebb lépett a ranglétrán, és vezető lett 3 hónap után a KFC-ben (először ő is a szendvicseket, és a csirkeszárnyakat készítette).

Miután kilépett a KFC-től elkezdett munkát keresni (kb. fél-1 év lehetett, miután beszéltünk újra), és így kapcsolatba kerültünk megint, megittunk egy kávét, csak beszélgettünk. Én elmondtam éppen mit csinálok, ő meg sztorizgatott az állásinterjúkról, állásajánlatokról.

Egy  év múlva csörög a telefon

Olyan szám hívott, akit nem ismertem, de amikor beleszólt a hangja már ismerős volt. Egy nagy építőipari multinál lett vezető, és azért hívott, mert intéz nekem egy találkozót a vezetőséggel. Ezt azért tette, mert ahogy ő fogalmazott “mindig rendes voltam vele”. Valójában csak beszélgettünk körülbelül háromszor, illetve talán kétszer telefonon. Össze is jött a találkozó, és utána lett is belőle profitom, bevételem.

Konklúzió
Mindig szavazz bizalmat a másik embernek. Soha nem tudhatod, kiből mi lesz, sőt, azt sem, hogy kinek milyen jó kapcsolatai vannak. Lesz még erről szó ebben a cikksorozatban.

Szeretnél többet tanulni a kapcsolatépítésről?

A cikksorozatot azért indítottam, hogy felkeltsem a figyelmedet, és a rövid sztorik miatt lásd értelmét a kapcsolatépítésnek. A tartalmakban annyi információt elhelyeztem, hogy azzal már el tudj indulni a kapcsolatépítés útján. Ha pedig neked ennél több kell, akkor ajánlom figyelmedbe a videós kapcsolatépítés-oktatásomat. 12 900 forintba kerül, de ez tényleg alacsony befektetés összeg a későbbi haszonhoz képest. Tudod! Nem erőszak a disznótor. Kattints ide, és bárhol, bármikor meg tudod nézni a videókat, utána pedig a tanítványok között meg is lelheted az első üzleti kapcsolatodat, lesz kin “gyakorolni” a tanultakat. (Hamarosan újabb anyagokkal bővül az oktatás, azt is el fogod érni később).

Fotó: Mike Mozart/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!