A K&H Fifa kupát szervez, igazi e-sport versenyt, pénzdíjazással az MTK e-sport szakosztályának szervezésében

Mozgolódnak a hazai piacon is az esport klubok. Tudtad, hogy már a legtöbb NB1-es focicsapatnak van e-sport szakosztálya? Természetesen FIFA játékkal kezd mindenki. Szeptember 30-án kerül sor az első magyarországi hivatalos K&H e-kupa versenyre az MTK E-sport Szakosztályának szervezésében. A versenyen 128 jelentkező mérettetheti meg magát, ahol az utolsó fordulóba bekerülő legjobb 4 játékos profi e-sportolókkal küzdhet meg.

A nyári labdarúgó-világbajnokság után a szeptember is nagy meglepetést tartogat a foci szerelmesei számára, főként, akik az online változatért (is) rajonganak: szeptember 30-án rendezik meg ugyanis az első hivatalos magyarországi K&H e-kupa versenyt az Új Hidegkúti Nándor Stadionban. Az 1000 euró összdíjazású kupán 128 versenyző kieséses rendszerben küzd meg egymással Playstation 4 platformon, majd az utolsó fordulóban a legjobb 4 játékoshoz meghívott profi e-sportolók is csatlakoznak.

„Tavaly szeptemberben szerződtettük le az ország legjobb FIFA játékosait, majd pilot jelleggel elindítottuk a pro-clubs FIFA-csapatunkat, akikkel tavaly a hazai pro-clubs bajnokságon egyből második helyezést értünk el. A sikeren felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy az 1v1 játékba is belevágunk, mégpedig egy olyan online játékkal, amit a hagyományos sport rajongói is ismernek és szeretnek – megerősítve ezzel a FIFA melletti döntésünket. Reméljük, hogy ezzel nálunk is érvényesül majd az a tengerentúli modell, hogy a hagyományos fociból kieső fiatal szurkolókat az e-sport révén újra meg tudjuk szólítani” – tájékoztatott Szegő Péter, az MTK E-sport Szakosztályának vezetője.

„A most felnövő generáció, mint a fiatalság mindig, dinamikus, tele van energiával, és új, digitális lehetőségeket keres magának, ezért az e-sport az a terület, ami biztosan hatalmas fejlődést mutat majd a jövőben. Az elemzések szerint már idén is világszerte közel 400 millió rendszeres és alkalmi nézőt vonzanak majd az e-sport események, 2020-ra pedig már 500 millió fölötti nézőszám várható. A folyamatosan növekvő rajongóbázis miatt így a következő években a társadalmi érdeklődés szempontjából is egy új szintre kerül az e-sport világa. A hazai e-sport kibontakozása rendkívül izgalmas, sok ígéretes tehetséget rejt. A K&H e-kupa népszerűsítésébe profi e-sportolókat, népszerű vloggereket és a játék közismert rajongóit is bevonjuk” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

„A magyar e-sport történetében mérföldkőnek tekinthető, hogy immár Magyarország is külön esemény keretében ad otthont a világ egyik legnépszerűbb videójáték versenyének. Nemzetközi rajongói bázisát jól mutatja, hogy tavaly világszerte csak PS4 konzolon több mint 42 millióan FIFA-ztak. Eközben itthon is hatalmas népszerűségnek örvend a játék, hiszen az egyik hazai játékshop eladási listáján júniusban az élen végzett” – mondta el Hodozsán Dániel, az esport1.hu tartalomigazgatója a verseny szervezőjeként.

Olvasd el ezeket a cikkeket is esport témában: 

Fotó: MTK Esport/Facebook

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!