A Meki igazi étterem lesz? Vagyis pincér hozza ki az ételt.

A média felkapta a hírt (vagyis nem nálam fogod először olvasni), hogy a McDonald’s bejelentette, hogy 31 éttermében teszteli szeptember 25 és október 2 között azt, hogy pincérek fogják kivinni az ételt, és asztalfoglalás is lesz. Mi történik itt?

Az égvilágon semmi, attól még gyorsétterem marad, de így jobban be tudják majd vonzani a családos vendégeket. Szerinted alapból nem tesztelték már le? Dehogynem (azért egy ilyen döntést nem csak úgy fellángolásból hoznak, az egyhetes tesztre viszont szükség van), így egy átlagos asztalnál többet költenek el, mintha a pulthoz mennének a vendégek.

És mi jön ezekből? A Meki tenni akar, változtatni akar. Ahogyan a Microsoft is a 2000-es évek után nagy fejlődésen ment keresztül, úgy most a McDonald’s-on látom ugyanezt. Ha a piacon akar maradni, akkor így kell tennie. Az éttermei is biztosan ráncfelvarráson esnek át. Sőt Svédországban prémium burgerrel próbálkoznak:

McD_Sweden_Maestro475

Ki ne akarna a részvényese lenni a cégnek? Te is örülnél, ha a tulajdonosok között lehetnél, igaz? Pedig ez nagyon egyszerű, bemész egy brókercéghez és veszel McDonald’s részvényt. Nem azt mondom, hogy azonnal minden pénzedet tedd rá, szépen elosztva. Nézz csak rá az árfolyamára!

McDonalds részvény elemzés - finviz.com
McDonalds részvény elemzés – finviz.com

Forrás: MTI
Fotó: Random Retail

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!