KezdőlapGazdaság és üzletA nagy offshore, adóelkerülő/optimalizáló infografika - Apple, Google, Microsoft, Facebook, Amazon

A nagy offshore, adóelkerülő/optimalizáló infografika – Apple, Google, Microsoft, Facebook, Amazon

-

A nagy tech cégek nem akarják az USA-n kívüli bevételeiket bevinni Amerikába, illetve nem akarnak adózni, így több offshore lehetőséget is kihasználnak. Látszik a képen, hogy Írországot szinte mindegyik kedveli. Ezt egyébként nem csak adózás szempontjából érdemes vizsgálni, hanem arról is, hogy a cégek a bevételeiket így nehezen juttatják vissza a befektetőkhöz. Márpedig a részvénytulajdonosok joggal várnák/várják az osztalékot. Akkor mégis miért népszerűek a képen látható cégek részvényei? Miért emelkednek a részvények ára?

Bár osztalékot csak kismértékben fizetnek, a cégek ún. részvényvisszavásárlási programot hirdetnek. Ezért is emelkedett sokat a részvényeik ára, mivel folyamatosan részvényvisszavásárlás vételeket generált. És ez addig fennáll, amíg lehetőséget kapnak az adóoptimalizálásra. Ebből azt szűrheted le, hogy ők stabilan tartják az árfolyamokat, ezért sem volt nagyobb árfolyam esés (hosszabb csökkenő trend) az elmúlt időszakban.

tax_loopholes

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az Apple, Amazon, Facebook, Microsoft és a Google árfolyamával.

Forrás: Wired

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek