A nagyok is hibáznak. Itt a Google ötletek (fejlesztések) temetője

A címben félre írtam azt, hogy hibázott a Google, mert az, hogy próbálkozik valaki, még nem hiba. A Google a legjobb példa arra, hogy meg kell nézni, mi kell a népnek, és ami kell azt kell csak erősíteni. A keresőóriás élen jár az ilyen próbálkozásokkal, és sok olyan fejlesztést dobott a kukába, ami lehetséges, hogy ma is megállná a helyét, csak nem akart rá időt és pénzt pazarolni. Kiszámolta azt, hogy neki nem éri meg.

Friss információ 2018. 11. 30.: Új oldalon láthatod a Google termékek temetőjét. https://gcemetery.co/

A slate.com készített egy összeállítást a Google halott ötleteiből. Az ábra szemléletes, kattints át a weboldalra, mert láthatod az összes ilyen fejlesztést. Persze lehetséges az is, hogy egy-egy ötlet  csak egy kisebb változtatás volt, extra ötlet, tehát a Google próbálkozásait szemlélteti legjobban az ábra, gyűjtemény. A sírokra kattintva virágot is tudsz az ötletekre tenni. Még nincs fent a Google+, de a Google Glassnak már megásták a sírját.

Néhány hete az Amazon.com állította le a szobafoglalásos, hotelfoglalásos weboldalát a travel.amazon.com (kattins ide, bár csak azt látod, hogy megszűnt.). Pedig az Amazon imádja az olyan megoldásokat, amiből csak később lesz profitja, mégis úgy látta, ezt kár erőltetni.

Ne parázz tehát egy vállalkozás indításánál, próbálkozni kell. A Minner.hu-nál is volt már halott ötlet, sőt volt olyan is, ami el sem indult. Ki volt dolgozva, már majdnem belevágtam, ám meggyőzött egyik barátom számokkal alátámasztva, hogy miért hülyeség. Volt amit eltoltam későbbre…

Fotó: Slate.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!