szombat, február 27, 2021

A napelemes piactér 41 millió Ft tőkét gyűjtött közösségi finanszírozásban

Ez a hír nem csak a piacterekhez hozza meg a kedvedet, hanem rávilágít az itthon is már kibontakozó tulajdonosi tőkebevonáson alapuló közösségi finanszírozásra is. Szóval a fenti 41 millió forintnyi összeget kis -és nagybefektetők adták össze egy weboldalon keresztül, hogy ez az új napelemes piactér igazán beinduljon.

A Minneren mostanában több cikket is olvashattál termékkeresőkről, piacterekről, termékajánló oldalakról (cikk végén a linkek).

Honnan lett a tőke?

Egészen biztosan először ez érdekel téged, így ezzel is kezdjük. A Solarbnb a Tőkeportál oldalon indított egy olyan ún. közösségi finanszírozó kampányt, amely keretében tulajdonostársakat kerestek. Természetesen ez azt jelenti, hogy a tulajdonostársak pénzt is tesznek a vállalkozásba. A két cég között a közvetítő, a platform a Tőkeportál.

Több hónapon keresztül történt az oldalon a befektetők gyűjtése, 68-an összesen 41 millió forintot fektettek a Solarbnb Zrt-be. A kampányindulás feltétele volt, hogy a cég már zártkörű részvénytársaságként működik. Talán ez az egyik legnagyobb nehézség, na jó persze az is, hogy olyan vállalkozást tegyünk a befektetők elé, ami érdekelheti őket.

A Solarbnb, napelemes piactér

A weboldalát itt találod. A fogyasztók megadva az oldalon a napelem igényeiket, megkapják a szakemberek, kivitelezők ajánlatait. A partnerek egy előzetes szűrőn mennek keresztül, így átláthatóbb ajánlatokat kapnak a felhasználók. Ezek teljesülése esetén a cég jutalékot kap. A tájékoztatójukból kiderült, hogy piackutatásaik alapján a hazai piac 2030-ig 248 milliárd forintot is elérhet, 155 000 új ügyfelet jelent a következő 10 évben. Ebből szeretnének elég nagy piacot lecsípni, mint közvetítő. Becslésük szerint 300 napelemes kivitelező cég van itthon. Az ő ajánlataik összehasonlítását is lehetővé teszik. Ami nem azt jelenti, hogy akkor most majd az ár fog dönteni, hiszen az összehasonlíthatóság azt is jelenti, hogy ki fog jönni a minőségbeli különbség is (vagyis reméljük).

A cég rövid bemutatása.

Továbbá a pitch-ük, tudod ez a befektetők előtti bemutatkozó.

Továbbá még itt olvashatsz róluk: Solarbnb interjú a Tőkerpotál oldalon, kattints ide!

Kedvet kaptál a termékkereső, piactér vállalkozáshoz?

Akkor ezek a cikkek el fognak téged varázsolni. Figyelem! Alvászavart okozhatnak a Minner cikkek, mert ezen aztán biztosan kattogni fogsz!

Forrás: Tőkeportál
Fotó: Envato License

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Néhány napja írtunk egy cikket, amiben teljeskörűen bemutatjuk a hazai vonalkód igénylés menetét. Ide bemásolom az árral kapcsolatos részt:

A GS1 rendszerébe való bekerülés egyszeri díja 35.000 Ft.
A rendszer éves (365 napos) licencdíja bevételfüggő:

Forrás: https://gs1hu.org/data/documents/Dijjegyzek_2021.pdf

Együtt kiszámoltuk (lásd a cikkben), pontosan hány jegyű cégprefixre van szükséged, ennek regisztrációs díját értelemszerűen az határozza meg, melyik számtartományba kerülsz: 10 jegyű kódigénylés esetén 19.500 Ft, 9 jegyűnél 30.000 Ft, 6 jegyűnél már 225.000 Ft – bár valószínűleg nincs és nem is lesz ennyi terméked. A regisztrációban benne van az első év licencdíja, de ennek is lesz évente költsége: prefixenként 16.000 Ft / év.
Ezután jöhet a GTIN-8 azonosító szám: 4000 Ft a regisztráció, valamint az éves licencdíj is ugyanennyibe kerül kódonként.

Vonalkód igénylés részletesebben. Kattints ide!

MinnerInstant

Több áramot fogyaszt a bitcoin, mint egész Argentina.

Ennél szemléletesebb ábra a következő. Bitcoin vs Visa tranzakciók energiaigénye. A Visa alatt azért ott van a 100 000 tranzakció is…. Huhh!

Érdekes! Na, de most tombol a kriptoláz! A kripto alapozó cikksorozatunk segíthet benne, hogy átlásd miről szól a kirptovaluta piac, mit kell tudni a bitcoinról… Kattints ide!

MinnerInstant

Martincsek Zsolt seo szakértőnk posztolta ezt a Minner Extra zárt csoportba:

A következő email címek meg fognak szűnni május 31. után! De már március 31.-től technikai korlátozások lesznek a fiókokban.Ha van például email listád, akkor nézd át, én fogok küldeni egy tájékoztató hírlevelet is nekik.@upcmail.hu, @chello.hu, @monornet.hu, @upctelekom.huItt a hivatalos tájékoztató: https://www.vodafone.hu/termekkivezetes/#webmail

U.i.: A legjobb, hogy ezt az infót nekem is egy feliratkozóm írta meg, akit érint ez és már magától fel is iratkozott egy másik email címével! – írta Zsolt.

MinnerInstant

Egy egész országot lekapcsolt a hírekről a Facebook.A Facebook egy önálló cég, nem az internet, ezért sem szabad 1000%-ban rá támaszkodni. Az ausztrálok tapasztalták ezt meg a héten, amikor is a Facebookon lekapcsolták a médiaoldalakat, sőt nem is lehet megosztani a portálok híreit a közösségi médiaoldalon. A drasztikus és barátságtalan lépésre azért szánta el magát a cég, mert az ausztrálok rá akarták kényszeríteni, fizessen ezentúl a híreket előállító oldalaknak az oldalain megjelenő tartalmakért.

Ezzel szemben a Google fizetni fog azért, hogy lényegében profitál a hírekből. A Google korábban már megegyezett az országgal. Legutóbb Robert Murdoch médiacége, a News Corp. jelentette be, hogy megegyezésre jutott a Google-el, aki hajlandó lesz nekik a jövőben fizetni a felhasznált tartalmakért cserébe.

Sok hazai vállalkozó szenved most a Facebook által egyre szaporodó tiltásokkal, amelyek 99,99%-ban tévesnek bizonyulnak. Letiltott hirdetési fiókok, elvett Facebook oldalak, sőt lekapcsolt ártatlan csoportok. Beszéltünk ennek kivédésről és megoldásokról ebben a podcastban: Facebook hirdetési fiók visszaszerzése tiltás után [podcast]

Forrás: Napi

MinnerInstant

Ha úgy nézzük a Koronás kristálycukornál is értelmesen kezelték a helyzetet az emberek. Így nem meglepő, hogy a sör sem szenvedett hátrányt, sőt néha az emberek a sörön poénkodva vezették le egy kicsit a vírushelyzet okozta feszültséget.

Forrás: Cbs, inews

MinnerInstant

Adótraffipax, 2021. Idén is elárulták merre vizsgálódnak főleg: Tételesen a 2021-es év kiemelt vizsgálati területei:

  • e-kereskedelem,
  • építőipar,
  • az élelmiszeriparral és a mezőgazdasággal összefüggő áruk, termények forgalmazása, beszerzése (cukor, étolaj, sajt, kávé, csokoládé, liszt, ásványvíz, üdítőital, mák, dióbél, rizs, szója, műtrágya),
  • használtgépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem, valamint gépjárműjavítás,
  • ingatlanközvetítés,
  • számítástechnikai termékek kereskedelme,
  • turizmus, vendéglátás, szálláshely-szolgáltatás,
  • zöldség- és gyümölcs-nagykereskedelem

Forrás: Index, Nav


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek