A politikai, választási hirdetések miatt ilyen drága most a Facebook reklámköltség? Mennyit költenek a pártok?

Talán ilyen magas kattintási költségeket még soha nem láttam a Facebookon, maximum akkor, ha véletlenül, vagy éppen szerencsétlenkedés közben rossz hirdetést adtam fel. Egy-egy kattintásért most olyan nagy verseny folyik, ami már nem biztos, hogy megéri egy kisvállalkozónak. Na, de miért is ilyen drága, ha többen reklámoznak?

Ezért drága a Facebook kattintási költség most

A Facebook csak egy meghatározott számú reklám posztot tud kitenni a felhasználók elé. Mivel ez egy véges szám, így ha sok az érdeklődő, értelemszerűen a kattintási költség emelésével tudja csak kiszolgálni a reklámozókat. Minél többen reklámoznak egy adott célcsoportra, annál drágábbak a hirdetések. Mivel még mindig olcsó a Facebook és valójában kevés pénzből sok embert lehet elérni, ezért bizony már havi pár milliós Facebook keret is érződik a piacon. Mert ugye lesz mindig, aki egy kicsit többet fizet a hirdetésért.

A politikai hirdetések felnyomták a FB hirdetési árakat

Ahogy közeledünk az április 8-i szavazás időpontjához, úgy lettek egyre drágábbak a hirdetések. Az ügyfeleim és partnereim tapasztalatai az, hogy egy már régóta futó hirdetésnél is megemelkedtek a kattintási árak. Átlagosan duplájára, de többen is beszámoltak háromszoros, sőt négyszeres áremelkedésről is.

Mit kell még tudnod? Mit jelent ez? 

  • Április 8-ig nem érdemes reklám kampányokat indítani, vagy pedig drágább lesz. Ettől még futhatnak reklámok, csak ne indíts nagyot.
  • Valamikor április végéig fog eltartani, míg helyreáll az árazás. DE! Lehetséges, hogy egy kicsit drágább ár marad és 1,2-1,5-szörös áremelkedés megmarad mondjuk a januári árakhoz képest.

Neked mik a tapasztalataid? Oszd meg velünk (Minnerrel és az olvasókkal) az alábbi posztban!


Kapcsolódó cikkek:

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!