A szabadúszó karriered beindulhat, ha ezeket megtanulod (digitális). És jól is fizetnek

Dátum

Megosztás

Sokan szeretnének szabadúszó vállalkozást elindítani, de nem tudják mi az a tudás, amire vállalkozást tudnának építeni. Tehát amire akár a magyar, akár a nemzetközi piacon van valódi kereslet, igény. Az elmúlt 8 évben több ezer vállalkozóval dolgoztunk együtt, rengeteg szektorra rálátunk és ismerjük a cégek alvállalkozó igényeit is. Ez alapján összeállítottuk azokat a területeket, amelyeknél nemcsak alacsony a belépési küszöb, de rövid idő alatt beindíthatóak és a kereslet is óriási rájuk. Figyelem! Ezek mind digitális, egy laptopról működtethető szabadúszó vállalkozások (de akár alkalmazotti munkát is kereshetsz ezekkel a készségekkel). Mutatjuk azt is, hogy mit kell elsajátítanod.

Fontos! Ezek bár összegben alacsony belépési küszöbűek, de olyan tudásalapúak, hogy bizony az igazán tizedeli a piacra lépők számát (nem beszélve a kitartásról). A cél, hogy olyan szabadúszó legyél, akit a Minner is ajánlani tud ügyfeleinek!

Az alábbi képzéseket gyakran veszik a vállalkozások, cégek saját maguknak, de ettől még kivitelezőre is igényük van. Ez azt jelenti, hogy olyan tudást szerzel, amit egyébként is hasznosítani tudnál a vállalkozásodban, mindezt eszméletlen alacsony áron (mert online, így alacsonyan tudjuk tartani).

Szabadúszó Google keresőoptimalizáló, SEO kivitelező

A cégek szeretnének minél előrébb kerülni a Google-ben. Aki a keresőt használja már nagyobb igénnyel érkezik majd a weboldalra, legnagyobb esély a vásárlásra. Naná, hogy szeretnének a cégek minél előrébb kerülni!

Amit csinálni fogsz: A SEO elég tág terület, így a feladataid is sokrétűek lehetnek kivitelezőként. Végezhetsz kulcsszókutatást, foglalkozhatsz keresőoptimalizált blogcikkek írásával, linképítéssel és backlinkek karbantartásával, helyi/lokális SEO-val, technikai beállítások ellenőrzésével/javításával, de persze ajánlhatsz átfogó csomagot is. A 12 órás Google keresőoptimalizálás képzés mindezeket a területeket lefedi!

Az igény, a piac: Mi is a SEO szakértőnktől, Martincsek Zsolttól tanultuk a keresőoptimalizálást. A szabadúszó piacon az egyik legmagasabb megbízási díjat tudják elkérni a keresőoptimalizáló szakemberek, mert kevés jó szaki van (ez főleg a kitartás hiányának tulajdonítható). A Facebook, Google hirdetés remarketing (hirdetés követés) az Apple iOS 14 frissítés óta egyre gyengébb eredményt hoznak, megnőtt az érdeklődés a SEO körül. Egyik ügyfelem egy SEO-stól például múlt héten 2 millió forintos árajánlatot kapott webáruház keresőoptimalizálásra (megteheti a SEO-s, tele van ügyféllel, sorban állnak az ügyfelek). Igaz az évi webshop hirdetés büdzséhez képest töredék összeg.

Mi kell hozzá, milyen feltétel? Nos erősebb IT, weboldal tudásra lesz szükséged, IT affinitásra, mert eléggé technikai tudást, feladatokat von majd maga után. Marketinghez is érdemes lenne értened, legalább az alapokat ismerned kell. Ebben szintén segíthetnek a MinnerAkadémia képzések (ahogy látod majd nem kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod – azért is, mert ezek online képzések, alacsonyan tudjuk tartani az árat).

Mennyit tudsz elkérni? 7-25 000 forint/óra egy SEO szabadúszó díja, havonta egy ügyfél 70-200 000 forint közötti összeget fog neked fizetni.

A SEO tudás mellé javaslom még az erős marketinges szemléletet (vállalkozásod indítása miatt és ügyfelek miatt is szükség lesz rá):  Átfogó marketing stratégia képzés. Alapok + haladó 
Továbbá a WordPress weboldal készítés online tanfolyam-ot is ajánlom figyelmedbe, mert a legtöbb ügyfeled WordPressre épülő weboldallal rendelkezik.

Legyen a Minner a mentorod: Ezzel párhuzamosan gyere el egy üzleti konzultációra hozzám, hogy összerakjuk a rád szabott vállalkozásodat. A cél, hogy olyan szabadúszó legyél, akit a Minner is ajánlani tud ügyfeleinek! Itt az első lépés, az első óra: Személyes üzleti tanácsadás, konzultáció

Ehhez hozzákapcsolva a Szövegírás tudást még inkább ki tudsz emelkedni. Kevés SEO-s tud jól írni. Ez pont a következő bekezdésben taglalom.

Kérdésed van? A cikk végén van erre lehetőség

Szövegíró, reklámszövegíró

A cégek általában nem találják a megfelelő szavakat a weboldaluk szövegezéséhez, marketing anyagaikhoz, közösségi média posztjaikhoz, hírleveleikhez, állásajánlataik szövegezéséhez (igen, ehhez is). Huhh! Bizony, szinte semmihez. De ez rendjén is van, ők a vevőket akarják kiszolgálni, nem mindenki a szavak mestere.

Amit csinálni fogsz: Ahogy írtam rengeteg szöveges anyaga van egy cégnek – ezekből bármelyiket készítheted te, így szövegíróként írhatsz például:

 • céges blogot, blogcikkeket, PR cikkeket
 • hírleveleket
 • tranzakciós e-maileket webshopoknak (vásárlás visszaigazolása vagy kosárelhagyó e-mail például)
 • teljes weboldal vagy webshop termékoldalainak szövegezését
 • landing / értékesítési oldalt
 • szórólap, plakát, rollup szövegét
 • social media posztokat
 • … amiket persze sok sok piackutatás előz meg

Az igény, a piac: Kovács Péter szövegírónk ezen a piacon úgy úszik a melóval, hogy hozzá képest Hosszú Katinka ebihal. Nos, jó szövegíróból még kevesebb van, mint SEO szakemberből. Láttad a felsorolást, egy vállalkozásnak szinte az egész digitális jelenléte szövegekből áll. Sokan bizony nem bírnak lépést tartani, hiszen nem elég egyszer megírni, azokat frissíteni is kell.

Mi kell hozzá, milyen feltétel? Itt már érezned kell, hogy van affinitásod írni, szeretsz fogalmazni. Továbbá, ahogy Péternél láttam, és persze magamnál (3200 cikk után), hogy kell egy jó nagy adag kíváncsiság. Piackutatásra, információgyűjtésre van szükség, hogy szinte bármiről tudjunk írni, információszerző rutint kell majd kialakítanod. A szövegírói, marketingszövegírás skillt pedig megszerzed tőlünk, vagyis Pétertől (na jó, én is bele fogok kontárkodni).

Mennyit tudsz elkérni? A megbízások elég változóak, de a szabadúszó óradíj 7-12 000 forint között lesz óránként. De ami még fontosabb, kialakítva a klientúrádat, egy-egy ügyfél havonta 25-50 000 forint közötti összeget tud nálad hagyni.

Képzés, tudás megszerzése: Marketingszövegírás képzés kattints ide!
Kovács Péter szövegírónkkal már 2 éve dolgozunk együtt. Szponzorainknak a reklámcikkeket is ő készíti, de az ügyfelei jó része Minner ajánlásból érkezik, sok Minner vállalkozónak gyártott már szuper marketinganyagokat. A képzése nemcsak elméletet tartalmaz, hanem a sablonok, szövegötletek segítik azt is, hogy már azonnal használni tudd a tanultakat. A képzés ára: 35 990 Ft, szintén online képzés, saját ütemben haladsz. Péter célja, hogy kiképezzen még további szövegírókat a piacra, ennek első lépése most ez a hirdetés, kedvező ajánlat.

Javaslom hozzá még a marketing alapok képzést (vállalkozásod indítása miatt is szükség lesz rá):  Átfogó marketing stratégia képzés. Alapok + haladó 

Legyen a Minner a mentorod: Ezzel párhuzamosan gyere el egy üzleti konzultációra hozzám, hogy összerakjuk a rád szabott vállalkozásodat. A cél, hogy olyan szabadúszó legyél, akit a Minner is ajánlani tud ügyfeleinek! Itt az első lépés, az első óra: Személyes üzleti tanácsadás, konzultáció

Podcast műsor készítő, podcast marketingügynökség

A tartalommarketingen belül egyre növekvő niche a podcast marketing, már a hazai cégek között is egyre többen alkalmazzák – és persze vannak azok, akik szeretnének podcastot, de inkább kiszerveznék az elkészítését.

Amit csinálni fogsz: Adott vállalkozás, szervezet, márka, ügynökség podcast műsormegbízását átólzéig megcsinálod. Itt javaslom, hogy egyben legyél host (műsorvezető) is, de mint podcast műsorkészítő, producer is tudod ezt csinálni. Mit jelent az „átólzéig”? A feladataid lehetnek:

 • a podcast, hanganyag felvétele bérelt stúdióban vagy saját helyszínen
 • interjúalanyok leszervezése
 • műsorvezetés, vagy műsorvezető felkérése, szervezése
 • hangvágás
 • shownotes, leírás (akár leirat) készítése
 • hanganyag feltöltése, disztribúciója a podcast platformokra

Példa podcastra: Természetesen a Minner Podcast: minner.hu/podcast/

Az igény, a piac: Óriási trendfelfutás volt az elmúlt években a podcast piacon, amit a kivitelezői oldalról még nem követett le a hazai piac. 1 millió magyar hallgat már heti rendszerességgel podcastot. A rendszeres podcasthallgatók nagy aránya az igazán magas vásárlóerejű csoportba tartozik (IAB statisztika, hazai). Egy 30 perces podcast meghallgatási aránya sokkal magasabb, mint egy Youtube videóé (podcast 44-60%, Youtube videó 23%). Emiatt is nagy az érdeklődése a cégeknek most.

Mi kell hozzá, milyen feltétel? Még azt se mondanám, hogy kell bármiféle zenei, hangi előképzettség. Persze, ha host / műsorvezető is leszel, akkor nem árt jól beszélni. Viszont itt van beruházás is. Bár első körben meg tudod oldani, hogy podcast stúdiót bérelsz, sőt első 3-5 Minneres podcast készítőt mi is meg tudjuk támogatni ingyenes podcast berendezés használattal. Podcast terem bérlés egyébként 6-8000 forint óránként, egy saját stúdió berendezése pedig kb. 400-700 000 forint között van + bérleti díj (havonta).

Mennyit tudsz elkérni? Annyira niche, hogy igazán magas díjak repkednek. Ha host is vagy és vágod is a podcastot, szervezed a felvételeket, akkor egy-egy podcast adásért el tudsz kérni 70-150 000 forint közötti összeget. De igazából el is megy a szervezés, felvétel, vágás, feltöltéssel legalább 4-5 óra, így reális. 3-7 fix ügyfél elég, hogy igazán jövedelmező legyen számodra. A cégek, podcast műsorok általában 3 adást tesznek ki havonta. A díjakat fel tudod srófolni, ha további marketing segítséget adsz hozzá, mint például a landing page, podcast weboldal, podcastmarketing (hirdetés beállítás)…

Képzés, tudás megszerzése: Podcast indítás, podcast marketing képzés – kattints ide!
A Minner podcast intrót is készítő (korábbi intró, még sokszor használjuk) Jekkel Dániel készítette a podcast képzést a MinnerAkadémiára. Rádiós múltja van, műsorvezető is volt több rádióműsorban, és podcastokban is közreműködött.

Javaslom hozzá még a marketing alapok képzést (vállalkozásod indítása miatt is szükség lesz rá):  Átfogó marketing stratégia képzés. Alapok + haladó 

Legyen a Minner a mentorod: Ezzel párhuzamosan gyere el egy üzleti konzultációra hozzám, hogy összerakjuk a rád szabott vállalkozásodat. A cél, hogy olyan szabadúszó legyél, akit a Minner is ajánlani tud ügyfeleinek! Itt az első lépés, az első óra: Személyes üzleti tanácsadás, konzultáció

Amazon fiókkezelő – exportban segíted a hazai gyártókat, kereskedőket

Figyelem! Ezt az ötletet kifejtettem külön cikkben. Olvasd el részletbe menően itt: Ötlet: Óriási hiány van Amazon kereskedői fiók kezelőből. Ez egy lehetőség

Amit csinálni fogsz: Olyan vállalkozásoknak, gyártóknak, kereskedőknek nyújtasz Amazon Seller Central fiókkezelést, akik most lépnének be az európai Amazon kereskedésbe. Tehát szeretnék eladni termékeiket valamelyik európai Amazonon (német, lengyel, brit, spanyol, francia…). A feladataid lehetnek:

 • Amazon fiók regisztrálása
 • termékfeltöltés
 • FBA értékesítéshez a termékek megfelelő előkészítése/összecsomagolása
 • és beküldése az Amazon kijelölt raktárába
 • adózás, számlázás, logisztika, vevőkezelés…

Az igény, a piac: Az Amazoné az európai e-kereskedelem 22%-a. A spanyol és olasz piacon az e-kereskedelem 30-40%-át ők uralják. 2019-ben már az Egyesült Királyságban is 30,1%-os piaci részesedése volt a cégnek, míg a német piacon 27% (2019-es adatok, azóta tovább bővült). Az exportálni vágyó magyar kereskedőknek kiváló ugródeszka az Amazon, viszont a minket megkereső cégek nem útmutatót, hanem kivitelezőt keresnek – így biztos, hogy van igény a szolgáltatásodra, ha ezzel elindulsz.

Mi kell hozzá, milyen feltétel? A megbízható angol nyelvtudás alapfeltétel, hogy értsd a felületet és szükség szerint tudj az Amazonnal vagy vevőkkel kommunikálni. Továbbá nem árt, ha értesz kicsit a digitális megoldásokhoz, az Amazon rendszer használatát gyorsan el tudd sajátítani. A többi, Amazon specifikus tudást mind részletesen megtudod a kurzusból.

Mennyit tudsz elkérni? Az elején lesz sok munka vele, (persze utána is) ezért mindenképpen kell bevezetési ajánlat / díj és utána havi kezelésnek egy díjat megszabni. Nos ezt még gyúrni fogjuk, de havi 130-190 000 forintot havonta el tudsz kérni + X% jutalék az eladások után. Utóbbit mindenképpen alkalmaznám, így neked is nőhet a díjad és ők is érzik, hogy hajtani fogsz.

Képzés, tudás megszerzése: Amazon 101: FBA és FBM értékesítés online képzés
Az online oktatásban az Amazon regisztrációval kezdünk és végig megyünk az Amazon fiók üzemeltetés minden pontján. Bizony igazi szakértő leszel a témában, a megbízóid is csak pislognak majd. A képzés ára: 79 990 Ft

Javaslom hozzá még a marketing alapok képzést (vállalkozásod indítása miatt is szükség lesz rá): Átfogó marketing stratégia képzés. Alapok + haladó 

Legyen a Minner a mentorod: Ezzel párhuzamosan gyere el egy üzleti konzultációra hozzám, hogy összerakjuk a rád szabott vállalkozásodat. A cél, hogy olyan szabadúszó legyél, akit a Minner is ajánlani tud ügyfeleinek! Itt az első lépés, az első óra: Személyes üzleti tanácsadás, konzultáció

Ötlet: Csinálj marketing rendszereket és gyűjtsd be a vevőket!

Ezt szintén kidolgoztuk nagy cikkben. Itt megtalálod: Ötlet: Csinálj marketing rendszereket és gyűjtsd be a vevőket!

Olyan vállalkozást fogsz építeni, amelynek a marketingje ugyanúgy fog működni, mint amit az ügyfeleknek építesz. Hát mi más győzné meg a legjobban az ügyfeleket, ha nem ez?

Az ötlet: Kézzelfogható marketingrendszeket fogsz építeni a cégeknek. Olyan e-mail marketingre és chatbot marketingre épülő vevőszerző rendszert csinálsz a megbízóidnak, ami óriási hatással lesz az eladásaikra, érdeklődő gyűjtésükre. Lényegében kiszámítható módon jönnek majd hozzájuk az érdeklődők, vevők, mindezt rendszeresen. E-mail marketing esetében különböző e-mail automatizmusokat fogsz használni (pl. ha megnyitották az e-mailt, akkor 1 nap múlva küld egy újabb automata e-mailt…). Chatbotnál termékválasztó kvízt, és további tartalomkvízeket. A működéshez hozzá tartozik az is, hogy a felépített rendszerekbe forgalmat (embereket, érdeklődőket) is terelsz, amit hirdetéskezeléssel fogtok megoldani.

Továbbiak erről ebben a cikkben, ide kattintva eléred.

Kérdésed van? Itt állunk rendelkezésedre

Írj a hello@minner.hu -ra!

Látjuk, hogy felkeltettük sokatok érdeklődését. Milliós kérdésed van igaz? Első körben hallgasd meg az alábbi podcastot, amit a cikkhez készítettünk. Nem a fenti szöveget olvastuk fel, hanem a szabadúszó témát, kérdéseket boncolgattuk.

Spotify-on itt éred el, Apple Podcastben itt éred el, vagy az alábbi lejátszón keresztül.

Valami mást keresel?

fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!