Ötlet: Óriási hiány van Amazon kereskedői fiók kezelőből. Ez egy lehetőség

Dátum

Megosztás

Rengeteg kereskedővel és gyártóval állunk kapcsolatban és mikor felmerültek az igényeik természetesen elkészítettük az Amazon kereskedési útmutatónkat, képzésünket. Igen ám, de amíg van sok cég, akinél rendelkezésre áll a csapatban olyan, aki végigviszi az Amazonon való kereskedést, regisztrációtól termékfeltöltésen keresztül, a kiszolgáláson át a logisztikáig, de van bőven olyan, aki inkább kiszervezné. Itt jön az ötlet! Nagyjából ugyanannyi megkeresést kapunk arra, hogy szeretnék kiszervezni az Amazon fiók kezelésüket, mint amennyien a képzést veszik meg. És még mennyiről nem is tudhatunk! Az export iránt érdeklődnek a cégek, hiszen nagyobb piac, nagyobb lehetőség. Az Amazonon való értékesítés pedig a leglogikusabb döntésük az export piacirányba. Nos itt egy szabadúszó üzleti ötlet, amiben most még nagyobb a lehetőség.

Érdekel az e-kereskedelem. Erre építenél vállalkozást?

Most nem arról lesz szó, hogy webshopot indíts. Amazonra épített szabadúszó, kivitelező vállalkozásról, szolgáltatásról.

Az ötlet az, hogy olyan vállalkozásoknak, gyártóknak, kereskedőknek nyújtasz Amazon Seller Central fiókkezelést, akik most lépnének be az európai Amazon kereskedésbe. Tehát szeretnék eladni termékeiket valamelyik európai Amazonon (német, lengyel, brit, spanyol, francia…)

Feltétel: Természetesen angol nyelv ismerete, továbbá be tudd kapcsolni a géped és kicsit érts a digitális megoldásokhoz. Tudd kezelni majd az Amazon rendszerét.

Akár munka mellett is lehet ezt csinálni, belekezdeni. Legalábbis az első partner esetében mindenképpen. Utána, mikor már bővül az ügyfélköröd azért lesz munka szóval teljes állású vállalkozóként kell majd csinálnod.

Szabadúszóként végzed majd az Amazon fiókkezelés munkád: A cégek külsősként fognak megbízni, így te magad szabhatod meg, mikor és hol dolgozol. Nehezen leszel helyettesíthető egyébként.

Mennyit lehet ezért elkérni? Az elején lesz sok munka vele, persze utána is, de mindenképpen kell bevezetési ajánlat / díj és utána havi kezelésnek egy díjat megszabni. Nos ezt még gyúrni fogjuk, de havi 130-190 000 forintot havonta el tudsz kérni + X% jutalék az eladások után. Utóbbit mindenképpen alkalmaznám, így neked is nőhet a díjad és ők is érzik, hogy hajtani fogsz.

Mennyibe kerül ezt elkezdeni? Képzésre mindenképpen szükséged lesz, de erre van megoldásunk. Továbbá weboldalra és majd reklámbüdzsére is (azon túl, hogy mi is hozhatunk ügyfelet neked). Szóval összevetve kb. 300 000-400 000 forintból elindítható ez a szabadúszó vállalkozás, amelyből a képzés díja 79 990 forint.

Mennyi idő? Jól időzítünk most, mert nyáron sikerül megtanulnod, szeptemberben elkezdjük a közös salest, a kereskedőknek lesz tőke a karácsonyi szezonban (akkor profitálnak igazán, lesz miből fizetniük), hogy el tudd kezdeni a szolgáltatás nyújtást. Van mit tanulni, de útmutatónk teljeskörű.

Extra hasznod is lesz: Az Amazon tudás amit kapsz indukálhatja azt is, hogy te magad kezdesz el kereskedni az Amazonon.

Mi is meglepődtünk, hogy milyen nagy az igény arra, hogy valaki kezelje az Amazon fiókjukat, sőt már a regisztrációban is segítse a vállalkozásokat.

Amazon képzés, szakértők, Amazon piac – A megoldás

Itt jön képbe a Minner. Szóval ez érdekes lesz! Van nekünk egy átfogó Amazon FBA / FBM képzésünk. Az online oktatásban az Amazon regisztrációval kezdünk és végig megyünk az Amazon fiók üzemeltetés minden pontján. Legyen az termékfeltöltés, adózás, számlázás, vevőkezelés, logisztika. Igen utóbbi a legfontosabb, hiszen az árut ki kell küldeni a megfelelő módon adott raktárba, amit az Amazon megjelöl. Bizony igazi szakértő leszel a témában, a megbízóid is csak pislognak majd. A képzés ára: 79 990 Ft

Na, de miért nem az oktatóink, szakértőink csinálják a kivitelezést? Tudnád mióta rágom a fülüket ezzel kapcsolatban! És hiába lenne már a fülük ementáli, ők kereskedők, saját maguknak csinálják az exportot / importot, ráadásul nagyon jól (nem véletlenül ők az oktatóink). Aktívan csinálják is azt, amit tanítanak, ahogy a többi szakértőnk. Felvetettem nekik, hogy mi lenne, ha toboroznánk Amazon fiók kezelőket. Elvégzik a képzést, és kapnak természetesen segítséget, sőt hátteret ahhoz, hogy ellássák a feladatukat megbízóiknál.

Sőt! Itt a sok megkeresés, mi ebből – miután látjuk, hogy ügyes és megbízható vagy – közvetítünk (neked is) ügyfeleket. Persze ettől még kell neked is keresned új ügyfelet, de ezt is megtanulod.

Néhány statisztika, miért is akarnak a cégek Amazonon értékesíteni:

AZ AMAZON-É AZ EURÓPAI E-KERESKEDELEM 22%-A.

A legnagyobb mértékben a spanyol és az olasz piacon tudott teret nyerni az Amazon. Az e-kereskedelem 30-40%-át ők uralják. 2019-ben már az Egyesült Királyságban is 30,1%-os piaci részesedése volt a cégnek, míg a német piacon 27% (2019-es adatok, azóta tovább bővült)

És te akkor már tudni fogod, amikor az Amazon bejön Magyarországra!

Benne leszel abban a néhány száz emberben, akik már Amazon export tevékenységben, kereskedésben tapasztalattal rendelkezik. Néhány év és nálunk is megjelenhet az Amazon (hasonló piactér a Zalando már itt van – csak ruha). De most koncentráljunk az exportra! Arra van a kereslet!

Így leszel Amazon fiókkezelő – Minner ajánlat

  • 0. lépés, ha kérdésed van ezzel kapcsolatban írj üzenetet (Minner Facebook chat, vagy a hello@minner.hu -ra)
  • Kezdésként végezd el az Amazon FBA / FBM képzésünket, ami megadja a megfelelő tudást az Amazon kereskedéshez. Mindezt úgy, hogy a tudásra Amazon fiók kezelési szolgáltatást tudsz nyújtani.
  • Legyen a Minner a mentorod: Ezzel párhuzamosan gyere el egy üzleti konzultációra hozzám, hogy összerakjuk a rád szabott vállalkozásodat. Itt az első lépés, az első óra: Személyes üzleti tanácsadás, konzultáció
  • Lehet, hogy persze szükség lesz még egy-két képzés elvégzésére, hiszen ne csak tőlünk függjön majd az ügyfélszerzésed, üzleti modelled. Fel kell építenünk, hogy te magad is szerezz ügyfeleket. Kell weboldal, saját ajánlat, marketingstratégia. Ehhez ajánlom figyelmedbe kezdésként: Átfogó marketing stratégia képzés. Alapok + haladó 
  • Az Amazon triónkkal, vagyis szakértőinkkel levizsgáztatunk, vagyis megbizonyosodunk róla, hogy az ügyfeleink Amazon kereskedése, fiókkezelése jó kezekben lesz nálad.
  • Elkezdjük a közös munkát és elkezdődik a te vállalkozásod is.

Olvasnál a témában? Amazon piacról információk

Fotó: Amazon

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!