A Tesla részvény az egekben. Mikor szálljak be? Mikor vegyek?

Pár napja, amikor átlépte az 500 dollárt a Tesla árfolyama, akkor az egyik olvasóm feltette ezt a kérdést. Aztán még egy és még egy… 2 hét alatt 20%-ot emelkedett az árfolyam, tehát nem lepődtem meg, hogy ennyien kérdeztétek. Ahogy olvasod a sorokat, szinte érzem, mi lehet az egyik gondolatod.

Ha már kérdezik mikor érdemes beszállni, akkor már rég rossz!

Akár már vége is lehetne a cikknek, mert részben jó indikátor ez is. A jó befektető nem a csúcson vesz! Főleg nem olyan hírre, hogy az árfolyam ennyire emelkedik. Legyél valódi részvény befektető, jobban mögé kell nézni a részvényeknek és a fundamentumok (hírek, információk) miatt dönts egy részvény mellett! Na, de nézzük tovább!

A Tesla jó befektetés, mehet még feljebb!

A legnagyobb kockázat benne Elon Musk, de rajta kívül egy olyan cég, ami folyamatos növekedésben van. Mellette a többi autóipari óriás nyugdíjas tempóban evickél. Az árfolyam az ázsiai gyártás beindítása miatt ugrott óriásit.

Meddig mehet az árfolyam? 2-10 éven belül egészen biztosan 600 és 1000 dollár között lesz. Nézz csak rá erre az árfolyamra! Óriásit nőtt, de ugye te is látod, amit én! Mindig volt lehetőség alacsonyabb áron beszállni egy korábbi csúcshoz képest. Itt most a kivárás kell!

Tesla árfolyam 2020 – finviz.com

Egy nagyobb korrekcióra kell várnunk, ami várható lesz a nagy hipe után. Valójában részvény forgalma, vagyis a vásárlási kedv sem nőtt olyan mértékben, hogy azt mondjuk ki fog fulladni az árfolyam. Ezt a fenti ábra alsó részében lévő függőleges vonalakon látod. A tranzakciók számát mutatja, ami nem ugrott meg.

Rengeteg részvény van, soha ne bánkódj, ha valamiről lemaradtál!

Kimaradni jobb, mint beszállni rossz időpontban.

Több ezer részvény közül válogathatsz, amik szintén képesek ilyen magas részvényárfolyam növekedésre.

Hasonló dolog van most nálunk a kávéspekulációban is!

A Luckin Coffee árfolyama idén már 45%-ot emelkedett! Persze az is igaz, kockázatosabb, mint a Tesla. A kínai kávéspekuláció hosszú távú projekt, befektetés, legalább még 2-5 év. Ott is csúcson az árfolyam most, de még jönnek beszállók, én is most építem még a pozíciókat úgy, hogy 164% hozam van már belőle alig 7 hónap alatt. Itt is most új beszállási pontra várunk. Erről a 2020-as befektetési ötletek cikkben olvashatsz: Mibe fektessek 2020-ban?

Luckin Coffee árfolyam 2020 – finviz.com

Itt folytatódik a cikk, ez segít abban, hogy tudod eldönteni mikor szállj be: Mikor vegyük meg a kiszemelt részvényt? Hogyan döntjük el?

Fotó: Vlad Tchompalov / Unsplash

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!