Albérleteznél? Inkább adj élményt AirBnB lakással

Az utóbbi egy évben mindenki lakásvásárlási lázban ég, méghozzá befektetési céllal. A Budapesti albérletárak az egekben, mindenki lakást vesz befektetési céllal, például azért, hogy kiadja azt. Aztán a szemfülesebbek kiszámolják, hogy például AirBnB-n keresztül jobban megéri kiadni. Hogyan lehet még több pénzed AirBnB-ből?

A vállalkozás ötletek között találsz olyat is, amiben már foglalkoztam az AirBnB-vel:
Indíts vállalkozást: 50. ötlet – lakásnepper, Airbnb nepper
Indíts vállalkozást 130. ötlet – helyi élmények turistáknak

Aztán egy érdekes cikket is írtam arról, hogy valaki kreatívan kiadta a saját készítésű igluját:
AirBnB-n keresztül adta ki a New York-i igluját – Szó szerint a jég hátán is megél

De térjünk a lényegre. Aki folyamatosan foglalkozik a lakásával, és élményt is ad a vendégeinek, ő biztosan jövedelmezően ki tudja adni a lakását. Sőt el tudod érni azt is, hogy visszatérő vendégeid legyenek. Például időnként átrendezed a lakást valamilyen tematika, stílus szerint. És magasabb árat is kérhetsz!

Erre jó példa az Észak-Amerika -i az Art Institute of Chicago. A Van Gogh kiállítás népszerűsítésére berendeztek egy szobát úgy (a felső képen látszik), mintha az a festményen szereplő szoba valós mása lenne. Az AirBnB portálon meghirdették, és 10 dollárért bárki aludhat benne, sőt még jegyet is kap a Van Gogh kiállításra. Ezt csak azért hoztam példának, hogy inspirálódj belőle. Sőt akár ezen a vonalon elindulva hazai múzeumokkal köthetnél olyan szerződést, hogy te mindent leszervezel, megcsinálsz… a többit már rád bízom. 🙂  De ez csak extra ötlet benne. A lényeg az, hogy te saját magad adj élményt a vendégeidnek, és azok vissza fognak jönni, sőt mesélni fognak rólad külföldi ismerőseiknek, így nem lesz gondod a foglalásokkal.

Olvasd a Minnert!

Fotó: Airbnb

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!