KezdőlapVállalkozásAnnyira vicces, hogy úgy akarod magadra felhívni a figyelmet, hogy betaggelsz nagyobb...

Annyira vicces, hogy úgy akarod magadra felhívni a figyelmet, hogy betaggelsz nagyobb cégeket

-

A címben picit módosítottam az egyik Minneres olvasó trollkodását, hogy rövidebb legyen, de most ide bemásolom, olvasd el, és utána kifejtem a miértet: “Annyira vicces, hogy mindig úgy akarod felhívni magadra a figyelmet, hogy be tageled öket. Gondolom egésznap azon jár az eszed, hogy tudsz betagelni olyanokat, akik majd esetleg írnak rólad vmit.” /Sz. Attila  kommentje egy HVG-s betaggelés alá. 

Először is nézzük mi az a betaggelés. Legtöbbször Facebookon használom, hogy emberek, oldalak, cégek, brandek nevét nem csak leírom, hanem meg is jelölöm őket ( @ jel és utána elkezdem írni a nevet). Tehát kattintható lesz a nevük. Erre jó példa az a bejegyzés, ami alá jött Attila fenn bemásolt kommentje :

Miért taggelembe a cégeket? Nézzük fontossági sorrendben:

  1. Aki követi az adott oldalt, akit betaggeltem, annak nagyobb valószínűséggel teszi elé a FB, mert látja, hogy az érdeklődési körébe tartozik.
  2. Aki követi az adott oldalt, akit betaggeltem, ő ha meglátja a nevet, így picit kiemelve, akkor megakadhat rajta a szeme. Pl. James Bond 007 -et betaggelném, ha hozzá kapcsolódó filmről, öltönyről, óráról írnék, mert így nagyobb eséllyel kattintanak a tartalmamra az emberek, mert megakad a szemük az ismert néven. Ugyanezért érdemes a HVG-t, Index.hu -t vagy nagyobb hírportálokat betaggelni.
  3. Néha előfordul, hogy azért taggelem be őket, hogy tudják, hogy írtam róluk, vagy akár elérjem, hogy megosszák a róluk szóló tartalmat. Pl. Kasza Tibor megosztotta a cikkemet, amit róla írtam, ezt egy sima betaggeléssel elértem, nem kellett írnom neki emailt….

Erre külön stratégiát szoktam alkalmazni, néha előre átgondolom, hogyan is csináljam. Így tudom elérni hogy több ember előtt jelenjenek meg a Facebook bejegyzéseim.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek