Áprilisban Canton Fair a Minneren! Utazunk Kínába

Dátum

Megosztás

Három év bezárkózás után újra lehet utazni Kínába, úgyhogy a Kimport csapata áprilisban be is járja a legfontosabb kiállításokat, hogy bemutassuk nektek az újdonságokat és összekössünk benneteket a legjobb beszállítókkal. Lássuk, mire számíthattok hamarosan!

200+ hallgató a kínai import kurzuson a MinnerAkadémián, növekszik a Kimport, új kollégákkal bővülünk folyamatosan, új terméket fejlesztünk (tengeri saját konténeres LCL szállítás) és sajnos keveset láttok a háttérből, viszont hamarosan újabb látványos Kínai importos tartalmak érkeznek, természetesen hol másol: itt a Minneren.

Ezeket a videókat és egyéb anyagokat már rég el akartuk készíteni, de közbeszólt a vírus. Viszont most 3 év után jó hírekkel tudunk szolgálni:

Idén, 2023-ban három év bezárkózás után újra lehet utazni Kínába üzleti vízummal!

Turista vízum még nincs, de az üzletit kiadták könnyen. Hogyha szeretnétek Ti is utazni Kínába, vigyázzatok hogy már online regisztráció van, nem a régi papíros! De a régi papíros opció is fent van a neten, mi benéztünk és kétszer mentünk a Benczúr utcába a konzulátusra…

Januárban már megvettük a jegyeket. Hong Kong-ba sokkal olcsóbb volt, mint a Szárazföldi Kína bármelyik repülőterére.


2019-ben már tervezgettük a Minneres utat, még poszt is volt róla, de 2020 tavaszán a covid lesöpörte ezen terveinket.

Viszont semmi sem tart örökké, vége a lockdown-nak, és természetesen ahogy tőlünk az elvárható, azonnal megyünk Kínába hogy bemutassuk nektek az újdonságokat és összekössünk benneteket a legjobb beszállítókkal.

Megvan a repülőjegy, a szállások és a cikk írásakor, március 16-án kézhez kaptuk az üzleti vízumot. Most már ha olyan zombitámadás is lesz, mint a Last Of Us-ban, akkor is megyünk.

A túraterv a következő:

Április 13-14 – Utazás Hongkongba. Akklimatizálódás.

Április 15 – HKTDC Hong Kong International Lighting Fair (Spring Edition) https://www.hktdc.com/event/hkelectronicsfairse/en
Ez egy jóval kisebb, de high end-ebb kiállítás, mint a Canton Fair. Időben pont kijön – úgyhogy megyünk. Mivel Lighting Fair, ezért várhatóan világítástechnikával kapcsolatos termékekkel fogunk találkozni. 

Ez nem a Sydney operaház, hanem a HKTDC kiállítás helyszíne

Április 16 – Utazás Guanzhou-ba, Shenzhenen át, itt két szállítmányozással kapcsolatos partnerünkkel személyes találkozó.

Shenzhen City látkép

Április 17-19 – Canton Fair Phase I.

Ez a világ legnagyobb kereskedelmi kiállítása. Ha kiváncsiak vagytok, hány kiállító lesz stb, keressetek rá: https://www.cantonfair.org.cn/en-US/

Canton Fair épülete

A Phase I.-ben a következő termékcsoportokból lesznek kiállítók (javarészt kínaiak):
Electronics & Household Electrical Appliances

Régebben tudtam, de elfelejtettem, hogy mekkora területű is a kiállítás, úgyhogy megkérdeztem a ChatGPT-t. Szerinte 1,18 millió négyzetméter. Nem ellenőriztem az infó helyességét, de kb. igaz lehet, én itt naponta 12-15 kilométert szoktam sétálni.

Április 20-22 – Yiwu Market látogatás, ez nekünk is új, nem voltunk még. Itt nem kiállítók vannak, mint a Canton Fair-en, hanem közvetlenül árusok, raktárkészlettel.

Én ezt is megkérdeztem a jó öreg ChatGPT-től, hogy mekkora. Elméletileg ez 4-5-ször akkora méretű mint a Canton Fair. 75.000 stand van 5 épületben, 5,5 millió négyzetméteren. Durva.

Április 20-22 – 60+ fős beszerző cég partnerünket látogatjuk meg Yiwu-ban személyesen. A kínai Kimport-ot 🙂 

Yiwu Market a magasból

Április 23 – Utazás Ningbo-ba, személyes találkozó hajóstársaságokkal és az új Ningbo-i LCL raktáros partnerünk meglátogatása

Ningbo-Zhoushan kikötő. Nem a kikötőben van bent a partnerünk hanem közvetlen mellette, de nagyon közel.

Április 24-26 – Canton Fair Phase II.

A Phase II.-ben a következő termékkategóriákban lesznek kiállítok (javarészt kínaiak):
Consumer Goods
Gifts
Home Decorations

Egy kép a Canton Fair-ről belülről

Április 26 – Szárazföldi Kína elhagyása utazás vissza Hongkongba.

Április 26 – Május 3 – Megnézünk néhány co-working irodát Hongkongban, picit dolgozunk + szórakozás, látogatás Makaóba

Május 3-4 – Utazás haza Budapestre

Tervezett tartalmak a Minner olvasóknak – mire számíthattok?

Remélhetőleg rengeteg videós anyag készül majd. A nyersanyagok sorra kerülnek majd fel a Minner Extra Facebook csoportba, az első kész vágott videókat pedig majd május végére tervezzük közzétenni a YouTube-on. 

Ezekből az anyagokból fognak elkészülni a régóta kispadon ülő „100 Termékötlet Kínából” videósorozat következő részei. Papp Peti fogja vágni őket, aki a Minnerakadémia videókon is dolgozik, plusz még az utazás előtt elmegyünk hozzá, hogy tanítsa meg nekünk, hogyan kell fogni jól az iPhone-t vagy a GoPro-t. Jó lenne profi operatőrt is vinni magunkkal, talán kint tudunk felbérelni, de ezzel még nem foglalkoztunk. (A negatív kommenteket az esetleges tökéletlen kép és/vagy hangminőség miatt meg sem fogjuk hallani, úgyhogy ne küldjétek majd. Bátorító komment természetesen jöhet!)

Április végén Hongkongból fogunk tartani újabb (korábban nagy sikert aratott, 100+-an voltunk a legutóbbin) online kérdezz-feleleket is, ennek az időpontjáról még tájékoztatunk minden Minnerest.

Aki jön szintén a kiállításra és szeretne találkozni: igyunk egy kókuszvizet és ha időnk engedi odamegyünk veletek alkudozni kinézett standokhoz, de konkrétan hozzánk csatlakozni ezen az úton nincs lehetőség, talán majd októberben már igen, akkor lesz a következő Canton Fair… hogyha időközben nem jönnek a marslakók!

Addig is, jó importálást és olvassátok a Minnert!
Csépe Gábor

További kínai import tartalmak

Kiemelt kép: Canva

Csépe Gábor
Csépe Gáborhttps://minnerakademia.hu/products/course/kinai-import-alibaba-online-tanfolyam
Csépe Gábor vagyok. Két kereskedelmi vállalkozásom van, mindkettő saját márkás Kínából importált termékek nagykereskedelmével foglalkozik. Mindig is érdekelt a beszerzési, termékfejlesztési folyamat, hogy valami értékeset, lehetőleg egyedit alkossunk és mutassunk a piacnak. Valószínűleg pont emiatt az érzelmi elköteleződés (és egy csipetnyi kalandvágy) miatt sikeresen alakultak a Távol-Keleti beszerzéseink, és mindvégig élveztem, élvezem ezzel foglalkozni. Ma már több cégnek is segítek az importálásban, továbbá itt a Minneren szakértősködök a témában.