Az orosz rubel is gyengülő pályán

A rubel árfolyama az elmúlt hónapokban lényegesen gyengült a dollárral szemben (USD/RUB). Ehhez nagyban hozzájárult a dollár erősödés. Az ukrán konfliktus csak jobban felerősítette a rubel gyengülését. Sok elemző már várja az intervenciót, tehát valamilyen pénzpiaci művelettel erősítik a devizát, vagy megállítják a gyengülését. Viszont most nehéz helyzetben vannak, mert az USA és az ENSZ se nézi jó szemmel az ukrajnai hadműveleteket, tehát lehet az ilyen nyílt piaci művelet se hatna az árfolyamra, nem érne semmit.  Az orosz részvénypiac is hektikusan mozoghat a különböző hírek hallatán. Egy tény, a háború nagyban visszavetné az orosz gazdaságot, mivel az az utáni szankciók meggátolnák a gazdasági fejlődésben és a mostani gazdasági politikát is értelmetlenné tennék.

Az alábbi grafikonon láthatjuk a rubel és a dollár árfolyamát. A fizetőeszköz már a 2009. márciusi szinteket ostromolja. Nagyobb az esély, hogy ezeken a szinteken marad, sőt akár a 37-38-as szintekig is gyengül. A 34,00-es árszint nagyon jó támasz az árfolyamnak, amennyiben erősödne, ez a szint megfoghatja.

rubel

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!