Azzal riogattak, hogy nőni fog a reggeli kávé ára, erre ez történt…

Március elején sok helyről lehetett hallani, hogy nőni fog a reggeli kávénk ára. Mi le is írtuk akkor egy cikkben, hogy ez téves hír, és a média csak felkapta. Abban a hónapban a kávé világpiaci ára a 200-as szinten mozgott kontraktusonként, és a média azért kezdte fel, mert előtte 100-ről emelkedett fel 200-ig. Csak azt felejtették el megemlíteni, hogy 2011-ben ez volt 300-is. Tehát még attól az ártól lejjebb is van. És azóta mi történt? Gondolhatod, hogy csökkent 🙂 Olvasd tovább a cikket, mert kiderül, egyáltalán drágább lehet e a reggeli kávén ára az elkövetkező időszakban.

[sam_ad id=”74″ codes=”true”]
Hirdetés

Érdemes megnézni az akkor elemzésünket, alatta pedig az újabb eseményeket:

És akkor nézzünk rá erre a grafikonra, mert ebbe bent van minden, amit fent említettem.
Először is 2011-ben volt az 300-is, azóta lejjebb van! (baloldali piros karika).  Nem meglepő, de az árfolyamok mozognak.
Másodszor, a jobb oldali piros karikában szemléltetem, hogy a forgalmazók (egyes termelők) (zöld vonal) szintje már a 0 szint alatt van, ez azt jelenti már védik magukat az árfolyam kilengéstől!
További szép reggeleket! És ha drágább kávét akar rájuk sózni az eladó, vagy pincér, mutassák meg a cikket neki!
Most itt nem a kávé árfolyamáról van szó, ez nem elemzés. A fogyasztói árról szól a cikk.kave

Az árfolyam azóta 167-es szinten van, tehát nem, hogy nőtt volna, azóta csökkent is.  Ez várható is volt, mivel a COT adatokból látszott, hogy fordulhat (az ábrán az alsó kis rész). A további mozgások inkább az oldalazás irányában mutatnak, de most már mindenki tudhatja, ezeken a szinteken még nem kell attól félni, hogy magasabb lesz a reggeli kávénk ára.

kave_juni

 

Forrás: finviz.com

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!