Brutálisan csökken az olaj ára!!!

Nem lehet máshogy kifejezni, azt hogy már 64 dollár körül mozog az olaj világpiaci ára, mint három felkiáltójellel.  Az OPEC gyűlésen úgy döntöttek, hogy nem csökkentik az olajkitermelést. Erre azért lett volna szükség, mert az orosz gazdaságot nagyban érinti az olaj ára, a jelenlegi 70 dollár alatti ár már bőven a csőd szélére sodorja az országot. Oroszország nem tagja az OPEC-nek, de megkérte őket a kitermelés csökkentésére, mert akkor emelkedhetne az olaj ára. A OPEC tagok közül Iránt érinti még az alacsony ár, az ő gazdaságuk is veszélybe kerülhet, sőt már került is.

A csütörtöki döntés óta az akkor még 70 dollár körül táncoló olaj ár mára 64 dollárra csökkent. Az alacsony ár az a amerikaiknak is kellemetlen, mivel az olajpala kitermelés 70 dollár felett éri meg, alatta már veszteséges. (Erről itt írtunk.) Ezeknél a cégeknél be is jött az árfolyam esésre spekulációnk, egyik vállalat (CJES) már 25%-ot esett, míg a másik (USAC) 23%-ot. A legtöbb magyar brókercégnél is lehet árfolyam esésre spekulálni ezekre a részvényekre, és ebből profitra szert tenni.

olaj_dec

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!