vasárnap, január 17, 2021

Brutálisan csökken az olaj ára!!!

Nem lehet máshogy kifejezni, azt hogy már 64 dollár körül mozog az olaj világpiaci ára, mint három felkiáltójellel.  Az OPEC gyűlésen úgy döntöttek, hogy nem csökkentik az olajkitermelést. Erre azért lett volna szükség, mert az orosz gazdaságot nagyban érinti az olaj ára, a jelenlegi 70 dollár alatti ár már bőven a csőd szélére sodorja az országot. Oroszország nem tagja az OPEC-nek, de megkérte őket a kitermelés csökkentésére, mert akkor emelkedhetne az olaj ára. A OPEC tagok közül Iránt érinti még az alacsony ár, az ő gazdaságuk is veszélybe kerülhet, sőt már került is.

A csütörtöki döntés óta az akkor még 70 dollár körül táncoló olaj ár mára 64 dollárra csökkent. Az alacsony ár az a amerikaiknak is kellemetlen, mivel az olajpala kitermelés 70 dollár felett éri meg, alatta már veszteséges. (Erről itt írtunk.) Ezeknél a cégeknél be is jött az árfolyam esésre spekulációnk, egyik vállalat (CJES) már 25%-ot esett, míg a másik (USAC) 23%-ot. A legtöbb magyar brókercégnél is lehet árfolyam esésre spekulálni ezekre a részvényekre, és ebből profitra szert tenni.

olaj_dec

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek