Dugig vannak az olajkészletek

A drasztikus olajár csökkenés ellenére az Amerikai Egyesült Államokban működő vállalatok nem csökkentették az olajkitermelést. Többször is említették, hogy nem változtatnak a kitermelés ütemén, legfrissebb adatok alapján naponta 9,3 millió hordót termelnek ki, és az amerikai készletek is emelkedtek így, most már 444 millió hordó jelenleg.

Sokszor persze az árfolyamot nem hatja meg az, hogy éppen mennyi hordó van készleten, vagyis ettől még újra elkezdhet emelkedni az olajár. A legtöbben olyan összeesküvés elméleteket szőnek, hogy az oroszokat akarják picit megszorongatni, és ezért nyomták le az olajárát. Sok minden ok lehet a háttérben, sőt az aranymanipulációs botrányból kiindulva akár olajár manipuláció is lehet.

Több helyről is hallani, hogy újra magasabb lesz az olajár, az OPEC is többször 100 feletti olajárról beszél. Az árfolyam is megtorpant jelenleg 50 dollárnál. 55 dollár felett viszont nagy emelkedés előtt állhat

Forrás: Reuters

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!