KezdőlapGazdaság és üzletEgy hónap alatt 89 milliárd forintot kerestek egy játékapplikációval, ami új rekord

Egy hónap alatt 89 milliárd forintot kerestek egy játékapplikációval, ami új rekord

-

Mennyit keresnek a legnépszerűbb, legtöbbször letöltött játékok? A játék mobilapplikációk között az az érdekesség, hogy a legnagyobb bevételt azokkal az appokkal lehet elérni, amiket ingyen le lehet tölteni, használni. Az applikáción belüli vásárlásokból van ezeknek az applikációknak bevételük. És nem is kevés! Az alábbi ábrán az elmúlt évek toplistáját láthatod. A 2018. májusi 318 millió dolláros bevételével a Fortnite: Battle Royal ugrott a toplista élére az eddigi legmagasabban elért havi bevételeket összehasonlítva. Ott a Pokemon Go is a listán a 2016-as adataival. A kép alatt folytatom a cikket!

A Pokemon Go-t még mindig használják? Igen, sőt rekord bevételeket ér el!

Amin biztosan meg fogsz lepődni az az, hogy a Pokemon Go játékapplikáció még mindig népszerű. Azt hinné az ember, hogy lanyhult az aktivitás az extrém népszerűség után. Alig 19 nap kellett ahhoz, hogy 50 millió felhasználójuk legyen még 2016-ban. Aztán látszott, hogy alábbhagy a kezdeti lelkesedés. A keménymag viszont megmarad, sőt például az elmúlt 24 órában 1 millió dollárt költöttek a felhasználók az applikáción belül.

Ennyibe kerül egy új fizetős felhasználó

Liftoff 2017-es kutatása alapján egy appletöltő megszerzésének az átlagos (reklám) költsége 4,07 dollár (súlyozva), sőt freemium modell esetén 50 dollárba kerül az, hogy vásároljon is az applikáción belül a felhasználó. Tehát nem elég, hogy rávegyük arra, hogy használja (ami szintén költség), hanem még további költségünk lesz az is, hogy vásároljon az applikáción belül. Ezt látod ezen az ábrán, további részletek ebben a cikkben ezzel kapcsolatban: Mennyit lehet keresni egy játék mobilapplikációval? Mekkora befektetést igényel a felfuttatása?

 

Kapcsolódó cikk, üzleti ötlet: Hogyan “indítanék be” egy applikációt, ami havonta több millió forintot hoz?

Forrás: BussinessInsider
Fotó: Lamp Post/Youtube

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek