Egy trükk, amivel a szélhámosok milliókat keresnek még mindig #befektetés #tőzsde #email #trükk

Bróker Marcsi és a Wall Street farkasa még sokat is dolgozott azon, hogy pénzt szerezzen. Vannak náluk ügyesebb csalók is, akik még jobban kihasználják az emberi mohóságot, és olyan egyszerű dologgal győznek meg embereket, hogy még veszíteni valójuk sincs. A kép is annak az illusztrációja, hogy mire is költik az így szerzett vagyont. Bár arra is gondoltam, ha leírom a módszerüket, még tippet is adok a csalóknak (de nem gondolom, hogy az olvasóim között lennének ilyen beállítottságúak). Azért is írom le, hogy így felismerhesd az ilyen csalásokat. Nézzük is, miről van szó.

Egyszerűen annyit csinálnak, hogy vesznek egy nagy emailes vagy telefonos adatbázist (együtt a kettő a legjobb kombináció, de külön-külön is működik). Legyen a példánkban 10 000-res emaillista, ennyit könnyű szerezni.
Az emaileket két külön csoportra osztják

 • A-nak elküldik, hogy X részvény emelkedni fog az elkövetkező 1-2 hétben – 5000 emailcímre küldik ki.
  B-nek elküldik, hogy X részvény árfolyama csökkenni fog az elkövetkező 1-2 hétben – 5000 emailcímre küldik ki.
 • Bejött az A csoportnak kiküldött tipp, így B-nek már nem küldenek. A csoportot fogják különbontani.
  A1 – nek elküldik, hogy Y részvény emelkedni fog az elkövetkező 1-2 hétben – 2500 emailcímre küldik így ki.
  A2- nek elküldik, hogy Y részvény csökkenni fog az elkövetkező 1-2 hétben – 2500 emailcímre küldik ki.
 • Bejött az A2 tipp, és a részvény csökkent. A1-nek már nem küldenek tovább emailt. A2 viszont már két jó tippet is kapott. Megint különválasztják őket.
  A2.1-nek elküldik, hogy Z részvény emelkedni fog az elkövetkező 1-2 hétben – 1250 emailcímre küldik így ki.
  A2.2-nek elküldik, hogy Z részvény csökkenni fog az elkövetkező 1-2 hétben – 1250 emailcímre küldik ki.
 • Innen már nem nehéz kitalálni, ha bármelyik bejön, akkor már az az 1250 fő 3 jó tippet kapott.
  Innen kezdődik a sales. Egyrészt ráveszik őket, hogy befektessenek, mivel 3 ilyen jó tippet kaptak. Megpróbálják megszerezni úgy a pénzt, hogy saját bankszámlájukra utalják, vagy egy álbrókercéghez. 1250 főből így is 5-20 fő befizet a 3 jó tipp után.
 • De itt nem állnak meg. Akik nem fektetnek be a 3 jó tipp után náluk, továbbviszik a dolgot: újra kettő csapatra bontják a “népet”. És itt még van esélyük annál a csoportnál is, akik kapnak egy negyedik rossz tippet, mivel 3 jó 1 rossz. Még mindig tudnak játszani a dologgal.
  ….
 • Természetesen a sok jó tippet kapók után elkezdenek nyomozni, ha nincsen, akkor telefonszámot keresni…
 • A végén 50-500 000 dollárnak megfelelő összeget tudnak elcsalni, majd lelépnek. És ezt pár hónap alatt megcsinálják.

Tipp: Járj el körültekintően akkor, ha valaki befektetési ajánlattal keres meg vagy extrém magas hozammal. Csak annyit kockáztass, amit nem bánsz, ha nem látsz viszont. Minél nagyobb a hozam, annál nagyobb a kockázat. Utóbbit soha ne felejtsd el!

Ehhez kapcsolódó tartalom: 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!