Életmentő KKV pályázatok 2020 Országosan is – VEKOP-1.2.6-20, GINOP-1.2.8-20

Dátum

Megosztás

Több jó hír is érkezett a most májusban kiírt pályázattal kapcsolatban. Először is az, hogy már nem csak vidék, hanem a közép-magyarországi régióban is lehet pályázni. A másik jó hír pedig, hogy a támogatás azonnal lehívható, 100%-os előleget kaphatunk.

Gyorstalpaló, amit mindenképpen tudnod kell:

 • Közép-Magyarország Régió (Budapesttel együtt): VEKOP-1.2.6-20 pályáz
 • Országos (Kivéve Budapest és Pest megye): GINOP-1.2.8-20
 • Feltételek mindkettőre (kiemelt):
  • átlagos statisztikai állományi létszáma 2020. április hónapban minimum 5 fő volt
  • rendelkezik legalább egy lezárt (beszámolóval/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel
  • A támogatás összege: 5.000.000 Ft – 153.500.000 Ft között lehet
  • A támogatás formája: visszatérítendő támogatás, amely azonban a vállalások és feltételek teljesítése esetén akár teljes mértékben átalakul vissza NEM térítendő támogatássá!!!
   A támogatás intenzitása: 70%
   Saját forrás: minimum 30%
   Előleg: 100%, vagyis az egész támogatást rögtön az elején le lehet hívni!!!
  • Kötelező vállalások: a 2020. április átlagos statisztikai állományi létszám legalább 90%-ának megfelelő számú munkavállaló foglakoztatása a megvalósítási időszak során.

Az anyag összegállításában segített az Első Magyar Könyvelő és Pályázatíró Kft.

A GINOP-os pályázat tovább részleteit lejjebb görgetve találod ugyanígy kiemelve!

VEKOP-1.2.6-20 főbb részletei Nyugat-Magyarország, Budapest, Pest megye

 1. A pályázat kiírója: Széchenyi 2020
  A pályázat elnevezése: A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása
 2. A pályázat kiírásának dátuma: 2020. május 14.
 3. A pályázat kezdő benyújtási időpontja: 2020. május 29.
 4. A pályázat végső benyújtási időpontja: 2020. november 02., ill. a keret kimerüléséig
 5. A pályázat referenciaszáma: VEKOP-1.2.6-20
 6. A rendelkezésre álló keretösszeg: 18,816 milliárd HUF
 7. A támogatott kérelmek várható száma: 750-1000 db
 8. Megvalósulási helyszín: Budapest és Pest megye
 9. A teljes pályázatot le tudod tölteni PDF-ben ide kattintva.
 10. A pályázat célja:
  A felhívás elsődleges célja a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése a hazai vállalkozások (ezen belül is kiemelten a mikrovállalkozások) munkavállalói létszámának minél nagyobb arányú megtartásán, továbbá az egyes KKV-besoroláshoz és alkalmazotti létszámhoz illeszkedően elérhető támogatás révén megvalósuló fejlesztéseken keresztül. Fentieken túl, a hazai gazdaság fejlesztése érdekében jelen Felhívás kiemelt célja a hazai KKV-k termelékenységének növelése és technológiai megújulásának támogatása.
 11. A támogatás igénybevételére jogosultak köre:
  Magyarországon székhellyel rendelkező, egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók, kettős könyvvitelt vezető vállalkozások, szövetkezetek, egyéni cégek, illetve az EGT területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek, kettős könyvvitelt vezető vállalkozások fióktelepei, amelyek:
 • mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülnek (651/2014/EU rendelet 1. sz. melléklet)
 • rendelkezik legalább egy lezárt (beszámolóval/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, amelybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele, továbbá
 • átlagos statisztikai állományi létszáma 2020. április hónapban minimum 5 fő volt (itt ellentmondás van, ugyanis a kiírás a 2020.04. havi 2008-as járulékbevallás statisztikai létszámot tartalmazó oldalát kéri csatolni, ami azonban csak a bevallásban adatszolgáltatással érintett fők számát mutatja, nem pedig a valós, átlagos statisztikai állományi létszámot. Pl. 5 fő alkalmazott heti 10 munkaóra/fő foglalkoztatással nem tesz ki 5 fős átlagos statisztikai állományi létszámot. Ezért állásfoglalást kértünk írásban!)
  Jogi forma szerint:
  • kettős könyvvitelt vezető vállalkozások, egyéni cégek
  • egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók,
  • szövetkezetek.
 • Gazdálkodási formakód szerint:
  • korlátolt felelősségű társaság,
  • részvénytársaság,
  • közkereseti társaság,
  • betéti társaság,
  • szövetkezetek,
  • ügyvédi irodák,
  • európai részvénytársaság,
  • európai szövetkezet,
  • külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe, egyéni cég,
  • egyéni vállalkozó
 • A projekt elszámolható összköltsége: nem releváns A támogatás összege: 5.000.000 Ft – 153.500.000 Ft 5-9 fő esetén: 1.500.000,- Ft / alkalmazott.
 • 10-49. fő esetén: az első 9 főre 1.500.000,- Ft / alkalmazott, a 10. főtől 1.000.000,- Ft / alkalmazott.
 • 50-249. fő esetén: az első 9 főre 1.500.000,- Ft / alkalmazott, a 10. főtől 1.000.000,- Ft / alkalmazott, az 50. főtől 500.000,- Ft / alkalmazott.
 • A támogatás formája: visszatérítendő támogatás, amely azonban a vállalások és feltételek teljesítése esetén akár teljes mértékben átalakul vissza NEM térítendő támogatássá!!!
 • A támogatás intenzitása: 70%
 • Saját forrás: minimum 30%
 • Előleg: 100%, vagyis az egész támogatást rögtön az elején le lehet hívni!!!
 • Támogatható tevékenységek:
  I. . Önállóan támogatható tevékenységek (az összes elszámolható költség 20-100%-ig):
  a) Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését (Itt szintén állásfoglalást kértem, hogy van-e bármilyen VTSZ megkötés a beszerzendő eszközökre vonatkozóan, ugyanis a pályázatban csak az informatikai eszközök VTSZ-e van megadva).
  II. . Önállóan NEM támogatható tevékenységek (max. az összes elszámolható költség
  80%-ig):
  b) Információs technológia-fejlesztés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%- át érheti el).
  c) Új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, immateriális javak beszerzése és kapcsolódó (szolgáltatási, tanácsadási jellegű) költségeik (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érhetik el).
  d) A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlan beruházás, kizárólag bővítés, átalakítás, korszerűsítés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el).
  e) Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele: előre rögzített szolgáltatói listán szereplő, nyílt kiválasztáson, valamint részletes szakmai előminősítésen átesett szolgáltatóktól igénybe vett, a felhívás 3.4.1.1. o) pontjában részletezett szolgáltatástípusok (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el)
  Cégünk, az Első Magyar Könyvelő és Pályázatíró Kft. minősített tanácsadó. Megtalál minket a https://vali.ifka.hu/hu/experts/item/1108 linken!
  Tőlünk ezekben tudtok tanácsadást kérni:
  – Szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés
  – Szervezeti struktúra és tevékenységek/folyamatok optimalizálása, beleértve
  szervezeti struktúra elemzése, kialakítása, optimalizálása;
  – a szervezeti tevékenységek és folyamatok elemzése, optimalizálása, kiszervezési lehetőségek vizsgálata;
  – a szervezet tevékenysége alapján a belső szabályzatok, kontrollok, munkafolyamatok, munkakörök kidolgozása, átalakítása, átszervezése, racionalizálása, személyügyi politika átalakítása, fejlesztése, vállalati HR fejlesztése, döntési és hozzáférési szintek meghatározása;
  – szervezeti modell átalakítása, szakterületi célok meghatározása, a szakterületek közötti együttműködés módjainak optimalizálása meghatározása;
  – üzletmenet-folytonosági tanácsadás;
  f) Képzés: a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés, amely kizárólag a https://vali.ifka.hu honlapon regisztrált szolgáltatóktól vehető igénybe.
  g) Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja a gazdasági- termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával (legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 50%-át érhetik el).
  h) Általános (rezsi) költségek (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 1%- át érheti el)
  i) Ingatlan bérlés (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 10%-át érheti el a forgóeszközökkel együtt),
  j) Forgóeszköz vásárlás (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 10%-át érheti el az ingatlan bérleti díjjal együtt)
 • PDF-ben folytatjuk!

Töltsd le a teljes pályázatot PDF-ben. VEKOP-1.2.6-20 pályázat letöltés, kattints ide!

GINOP-1.2.8-20 Országos, kivéve Budapest és Pest megye

 1. A pályázat kiírója: Széchenyi 2020
  A pályázat elnevezése: A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása
 2. A pályázat kiírásának dátuma: 2020. május 14.
 3. A pályázat kezdő benyújtási időpontja: 2020. május 29.
 4. A pályázat végső benyújtási időpontja: 2020. november 02., ill. a keret kimerüléséig
 5. A pályázat referenciaszáma: GINOP-1.2.8-20
 6. A rendelkezésre álló keretösszeg: 33,3 milliárd HUF
 7. A támogatott kérelmek várható száma: 1300-1600 db
 8. Megvalósulási helyszín: Országos, kivéve: Budapest és Pest megye
 9. A teljes pályázatot le tudod tölteni PDF-ben ide kattintva.
 10. A pályázat célja: A felhívás elsődleges célja a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése a hazai vállalkozások (ezen belül is kiemelten a mikrovállalkozások) munkavállalói létszámának minél nagyobb arányú megtartásán, továbbá az egyes KKV-besoroláshoz és alkalmazotti létszámhoz illeszkedően elérhető támogatás révén megvalósuló fejlesztéseken keresztül. Fentieken túl, a hazai gazdaság fejlesztése érdekében jelen Felhívás kiemelt célja a hazai KKV-k termelékenységének növelése és technológiai megújulásának támogatása.
 11. A támogatás igénybevételére jogosultak köre:
 12. Magyarországon székhellyel rendelkező, egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók, kettős könyvvitelt vezető vállalkozások, szövetkezetek, egyéni cégek, illetve az EGT területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek, kettős könyvvitelt vezető vállalkozások fióktelepei, amelyek:
 • mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülnek (651/2014/EU rendelet 1. sz. melléklet)
 • rendelkezik legalább egy lezárt (beszámolóval/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, amelybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele, továbbá
 • átlagos statisztikai állományi létszáma 2020. április hónapban minimum 5 fő volt (itt ellentmondás van, ugyanis a kiírás a 2020.04. havi 2008-as járulékbevallás statisztikai létszámot tartalmazó oldalát kéri csatolni, ami azonban csak a bevallásban adatszolgáltatással érintett fők számát mutatja, nem pedig a valós, átlagos statisztikai állományi létszámot. Pl. 5 fő alkalmazott heti 10 munkaóra/fő foglalkoztatással nem tesz ki 5 fős átlagos statisztikai állományi létszámot. Ezért állásfoglalást kértünk írásban!)
  Jogi forma szerint:
  • kettős könyvvitelt vezető vállalkozások, egyéni cégek
  • egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók,
  • szövetkezetek.
 • Gazdálkodási formakód szerint:
  • korlátolt felelősségű társaság,
  • részvénytársaság,
  • közkereseti társaság,
  • betéti társaság,
  • szövetkezetek,
  • ügyvédi irodák,
  • európai részvénytársaság,
  • európai szövetkezet,
  • külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe, egyéni cég,
  • egyéni vállalkozó
 • A projekt elszámolható összköltsége: nem releváns A támogatás összege: 5.000.000 Ft – 153.500.000 Ft 5-9 fő esetén: 1.500.000,- Ft / alkalmazott.
 • 10-49. fő esetén: az első 9 főre 1.500.000,- Ft / alkalmazott, a 10. főtől 1.000.000,- Ft / alkalmazott.
 • 50-249. fő esetén: az első 9 főre 1.500.000,- Ft / alkalmazott, a 10. főtől 1.000.000,- Ft / alkalmazott, az 50. főtől 500.000,- Ft / alkalmazott.
 • A támogatás formája: visszatérítendő támogatás, amely azonban a vállalások és feltételek teljesítése esetén akár teljes mértékben átalakul vissza NEM térítendő támogatássá!!!
 • A támogatás intenzitása: 70%
 • Saját forrás: minimum 30%
 • Előleg: 100%, vagyis az egész támogatást rögtön az elején le lehet hívni!!!
 • Támogatható tevékenységek:
  I. . Önállóan támogatható tevékenységek (az összes elszámolható költség 20-100%-ig):
  a) Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését (Itt szintén állásfoglalást kértem, hogy van-e bármilyen VTSZ megkötés a beszerzendő eszközökre vonatkozóan, ugyanis a pályázatban csak az informatikai eszközök VTSZ-e van megadva).
  II. . Önállóan NEM támogatható tevékenységek (max. az összes elszámolható költség
  80%-ig):
  b) Információs technológia-fejlesztés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%- át érheti el).
  c) Új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, immateriális javak beszerzése és kapcsolódó (szolgáltatási, tanácsadási jellegű) költségeik (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érhetik el).
  d) A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlan beruházás, kizárólag bővítés, átalakítás, korszerűsítés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el).
  e) Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele: előre rögzített szolgáltatói listán szereplő, nyílt kiválasztáson, valamint részletes szakmai előminősítésen átesett szolgáltatóktól igénybe vett, a felhívás 3.4.1.1. o) pontjában részletezett szolgáltatástípusok (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el)
  Cégünk, az Első Magyar Könyvelő és Pályázatíró Kft. minősített tanácsadó. Megtalál minket a https://vali.ifka.hu/hu/experts/item/1108 linken!
  Tőlünk ezekben tudtok tanácsadást kérni:
  – Szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés
  – Szervezeti struktúra és tevékenységek/folyamatok optimalizálása, beleértve
  szervezeti struktúra elemzése, kialakítása, optimalizálása;
  – a szervezeti tevékenységek és folyamatok elemzése, optimalizálása, kiszervezési lehetőségek vizsgálata;
  – a szervezet tevékenysége alapján a belső szabályzatok, kontrollok, munkafolyamatok, munkakörök kidolgozása, átalakítása, átszervezése, racionalizálása, személyügyi politika átalakítása, fejlesztése, vállalati HR fejlesztése, döntési és hozzáférési szintek meghatározása;
  – szervezeti modell átalakítása, szakterületi célok meghatározása, a szakterületek közötti együttműködés módjainak optimalizálása meghatározása;
  – üzletmenet-folytonosági tanácsadás;
  f) Képzés: a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés, amely kizárólag a https://vali.ifka.hu honlapon regisztrált szolgáltatóktól vehető igénybe.
  g) Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja a gazdasági- termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával (legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 50%-át érhetik el).
  h) Általános (rezsi) költségek (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 1%- át érheti el)
  i) Ingatlan bérlés (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 10%-át érheti el a forgóeszközökkel együtt),
  j) Forgóeszköz vásárlás (összesen legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 10%-át érheti el az ingatlan bérleti díjjal együtt)
 • PDF-ben folytatjuk!

Töltsd le a teljes pályázatot pdf-ben! GINOP-1.2.8-20 pályázat letöltés, kattints ide!

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!