KezdőlapVállalkozásEzt tanultam meg az emberek vásárlási hajlandóságáról az elmúlt 6 évben. Rengeteg...

Ezt tanultam meg az emberek vásárlási hajlandóságáról az elmúlt 6 évben. Rengeteg kampány, rendezvény, hideghívás, online reklám lebonyolítása közben.

-

Természetesen a tapasztalatok útján tanul az ember, így az évek alatt sikerült igazán megértenem az emberek egyes termék/szolgáltatás megvásárlásához kapcsolódó motivációját, hajlandóságát. Ha régóta követsz, akkor tudhatod, hogy régebben bróker is voltam, és akkor kezdtem megízlelni az értékesítést, majd azt követően kerültem a marketing, online marketing területre.

Nincs idejük, sok információ
Annyi impulzus éri az embereket nap mint nap, hogy teljesen rákoncentrálni nem tudnak a promóciódra, ajánlatodra, reklámodra. Annyi változó van, amit nem tudsz befolyásolni, hogy mikor látja a promóciódat, milyen kedve van, éppen mit csinál, tvzik-e közben… (ez mind online, mind offline marketing/értékesítés esetében is). Nem is várhatod el, hogy ő nézzen utána a termékednek (bár néha ez is működik), meg kell adnod minden lehetőséget arra, hogy minden információnak a birtokába kerüljön.
Megoldás: adott üzenetet, termék előnyöket többször is szerepeltetni kell a promóciókban, vagy elmondani az értékesítés során. Ismétlés a tudás anyja.

Mindenkinél máshol van az a pont…
…amikor azt mondja “Igen, én ezt akarom, ez kell nekem!”. Amennyi ember, annyira különböző az emberek ismerete, motivációja, tudása … Természetesen tudod csoportosítani és látod is, hogy adott korú, ismeretű, érdeklődésű embereket mivel sikerül meggyőznöd, ezt mérd is mindenképpen. Még is láthatod, hogy más-más vásárlás előtti utat járnak be mindannyian.
Megoldás: több különböző üzenettel, információval kell dolgoznod az értékesítéseid során. A különböző információk közül valamelyik pont be fog találni a leendő vevődnél, és azt fogja mondani: “Igen, én ezt akarom, ez kell nekem!”.

Emlékeztető. Ismétlés a tudás anyja
Nem véletlen írom le újra ezt a mondatot a cikkben.  Nagyon fontos, hogy ugyanazt az információt akár más formában is, de mindenképpen többször kell hallania a vevődnek, mert fel kell készülnöd arra, hogy nem tud rád koncentrálni 100%-ban, illetve fel kell eleveníteni, emlékeztetni kell. Többször is tapasztaltam, hogy egy-egy ilyen emlékeztető reklám után történt meg a vásárlás. Volt már nálad olyan, hogy már majdnem vásároltál, csak valamiért nem fejezted be? Lehet csak egy apróság miatt, de nem vásároltál. Ugye? Ugyanez történhet az érdeklődőidnél is.

Határidő, titokzatosság, VIP érzés
A szöveg feletti sorban lévő felsorolást még folytathatnám. Rengeteg olyan trükk van, ami még mindig működik az embereknél, elvégre embereknek adunk el 🙂 
Ennek a bekezdésnek a témáját pedig külön cikkben fogom kidolgozni a közeljövőben.

Tanulj a Minnertől >>>> Kattints ide! <<<<

Fotó: Firelknot/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek