vasárnap, január 17, 2021

Fizetnél 500 000 forintot azért, hogy ingyen látogatóid legyenek? Nem véletlen ez a cím. Figyeld a cikket!

Remélem, eddig egy keresőoptimalizálásos cikkemben sem tűnt úgy, hogy ellene vagyok a SEO guruknak. 🙂 Ki ne szeretne minél előrébb kerülni a Google-keresőben, látszólag ingyen látogatókat szerezni? Ugye! Pár napja egy érdekes gondolat futott át az agyamon. Nem nehéz kitalálni mi az, a címben már olvashattad, de itt nem áll meg a dolog, kifejtem azt is, illetve van egy ötletem.

Fektessünk keresőoptimalizálásba?

SEO-nak, vagy keresőoptimalizálásnak nevezik azt, amikor azt szeretnénk, hogy a Google találati listájában egyes kulcsszavakra, kifejezésekre minél előrébb kerüljünk. Sok faktor befolyásolja, hogy hányadikak vagyunk. Nehéz is lenne mindent leírnom, sőt, sokszor csak találgatjuk is, mert a Google folyamatosan változtatja az algoritmusát. Adtam már tippeket erre vonatkozóan a Minner-en egy cikkben, érdemes lesz azt is elolvasnod (link).

Felmerült bennem  a kérdés, ötlet:
Kiadjuk a munkát, és megbízunk egy szakembert, aki segít a SEO-ban? És jött is a gondolat! Ha mondjuk 500 000 forint befektetésbe (persze van benne kockázat is) kerülne az, hogy több szóra is minél előrébb kerüljön egy cég a Google-ban, akkor megérné neki? Az mennyi is naponta, 1 évre számolva? 1369 forint? Hm…naná, hogy megéri! Sőt, már közben kiderül úgy is, hogy a keresőoptimalizálónk jó munkát végzett-e. Bár erre azt is mondom, a SEO néha lutri is, de kockáztatni kell (Vállalkozásunk van, nem?) És nincs még vége! Az ötletelés folytatódott.

Ötlet, hogy mindenki nyerjen a keresőoptimalizáláson

A legtöbb szakember, vagy ilyennel foglalkozó cég szintén bajban van az árazással, ügyfélszerzéssel, üzleti modellel (ahogy ez más szektorban is így van). Menj úgy tárgyalni egy SEO-shoz, hogy a szerződésben havidíjas megoldás legyen benne. Így ő is hosszútávon jól jár, mert sokáig leszel az ügyfele, és jobban tud tervezni is, sőt, nyugodtabban tudja építeni a SEO-ját. + egyéb gondolat: Csak kicsit viccelődve, azért egy SEO-snak milyen nehéz lehet a saját maga keresőoptimalizálása.  Saját kapcsolódó cikk:

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek