KezdőlapGazdaság és üzletGordon Ramsay nevével élt vissza egy étterem

Gordon Ramsay nevével élt vissza egy étterem

-

Még 2010-ben vette észre Gordon Ramsay, hogy egy Tenerifén üzemelő étteremnek Gordon Ransay’s Lounge Cocktail Restaurant a neve. Mivel nem hozzá tartozik az étterem, és megtévesztő a neve, ezért azonnal megtették a szükséges jogi lépéseket, hogy ne éljenek vissza az ő “szellemi tulajdonával”, illetve nevével. Még mindig folynak a tárgyalások, már 4 éve, és eddig nem változott sok minden.

A fogyasztókat megtéveszti a név, és sokszor nyújtottak már be panaszt Gordon Ramsay-éknek, holott nem is az ő éttermük. Az étterem nem is olyan előkelő, mint az igazi Ramsay éttermek (lásd a képen). Az étlapon is látszik, hogy az árak sem magasak. Sok vendég az ételek minőségére is panaszkodott, és sajnos a legtöbben Ramsay nevéhez kötik az éttermet.

A tárgyalások hamarosan véget érnek, és valószínűleg nem csak kártérítést, hanem névváltoztatást is eszközölniük kell a tenerifei étterem tulajdonosainak.

Gordon Ransay étterem étlap
Gordon Ransay étterem étlapja – Vissza éltek Gordon Ramsay nevével

 

 

Éttermek részvény elemzésével is foglalkozunk a Minneren, igaz nem Gordon éttermét, vizsgáltuk, hanem egy veszteséges részvénytársaságot. A Luby’s étteremláncról írtunk még október elején. Akkor valamelyik irányba kitörést vártunk. Be is jött a számításunk, mivel 4,8 dollár alá csökkent az árfolyam, ahol már érdemes volt esésre spekulálni, és már 5,3%-ot csökkent is. További csökkenés elképzelhető, 5 dollár felett viszont nem érdemes további árfolyam esésre spekulálni.

lubysdec
Luby’s étterem részvény – finviz.com

 

 

További kreatív és érthető részvény elemzésekért olvasd el a Tőzsde rovatunkban található cikkeket.

Forrás: Mirror, finviz

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek