Gordon Ramsay nevével élt vissza egy étterem

Még 2010-ben vette észre Gordon Ramsay, hogy egy Tenerifén üzemelő étteremnek Gordon Ransay’s Lounge Cocktail Restaurant a neve. Mivel nem hozzá tartozik az étterem, és megtévesztő a neve, ezért azonnal megtették a szükséges jogi lépéseket, hogy ne éljenek vissza az ő “szellemi tulajdonával”, illetve nevével. Még mindig folynak a tárgyalások, már 4 éve, és eddig nem változott sok minden.

A fogyasztókat megtéveszti a név, és sokszor nyújtottak már be panaszt Gordon Ramsay-éknek, holott nem is az ő éttermük. Az étterem nem is olyan előkelő, mint az igazi Ramsay éttermek (lásd a képen). Az étlapon is látszik, hogy az árak sem magasak. Sok vendég az ételek minőségére is panaszkodott, és sajnos a legtöbben Ramsay nevéhez kötik az éttermet.

A tárgyalások hamarosan véget érnek, és valószínűleg nem csak kártérítést, hanem névváltoztatást is eszközölniük kell a tenerifei étterem tulajdonosainak.

Gordon Ransay étterem étlap
Gordon Ransay étterem étlapja – Vissza éltek Gordon Ramsay nevével

 

 

Éttermek részvény elemzésével is foglalkozunk a Minneren, igaz nem Gordon éttermét, vizsgáltuk, hanem egy veszteséges részvénytársaságot. A Luby’s étteremláncról írtunk még október elején. Akkor valamelyik irányba kitörést vártunk. Be is jött a számításunk, mivel 4,8 dollár alá csökkent az árfolyam, ahol már érdemes volt esésre spekulálni, és már 5,3%-ot csökkent is. További csökkenés elképzelhető, 5 dollár felett viszont nem érdemes további árfolyam esésre spekulálni.

lubysdec
Luby’s étterem részvény – finviz.com

 

 

További kreatív és érthető részvény elemzésekért olvasd el a Tőzsde rovatunkban található cikkeket.

Forrás: Mirror, finviz

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!