Gyenge a rubel, de már lebeg

Hétfő óta engedélyezte az orosz jegybank a rubel lebegtetését. Eddig egy előre meghatározott sávban mozoghatott csak a rubel, anno a forintnál is volt ilyen. Mostantól viszont nincs ilyen korlátozás, a hír hallatára igaz erősödött a rubel, de még így is rekord szinteken van.

Előző cikkeinkben többször is írtunk a gyenge rubelről, sőt aki követte elemzéseinket több mint 21% profit zsebelhetett be 2 hónap alatt csak ezen a páron (erről itt írtunk.)
Most újabb híreket hallani Ukrajnából, hogy újra orosz tankok tűntek fel, így ez a hír tovább terjedve újra gyengülő pályára küldheti a devizát. Putyin kijelentette, hogy kézben tartják a rubel árfolyamát, és megvannak az eszközeik, hogy megvédjék a nagyobb gyengüléstől. Erre eddig nem láttunk példát, mivel az intervenciók nem értek semmit.

rubel_nov

Jelenleg az európai szankciók miatt Ázsiában keresnek új kereskedelmi és üzleti kapcsolatokat. Amíg a szankciókat vissza nem vonják véleményünk szerint továbbra is rubel gyengülésre számíthatunk, ha 47,00 fölé megy az árfolyam a dollárral szemben, akkor mi elgondolkodunk újra azon, hogy a rubel gyengülésére spekuláljunk.

Közben a dollár is tovább erősödött, és a prognózisunk helytállt 1,3000 alatt maradt az árfolyam az euróval szemben, sőt 3% profitot be is lehetett rajta zsebelni (tőkeáttétel nélkül).

Bármi kérdésed van írj a kereskedes@minner.hu emailcímre.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!