Kezdőlap Gazdaság és üzlet Gyenge a rubel, de már lebeg

Gyenge a rubel, de már lebeg

-

Hétfő óta engedélyezte az orosz jegybank a rubel lebegtetését. Eddig egy előre meghatározott sávban mozoghatott csak a rubel, anno a forintnál is volt ilyen. Mostantól viszont nincs ilyen korlátozás, a hír hallatára igaz erősödött a rubel, de még így is rekord szinteken van.

Előző cikkeinkben többször is írtunk a gyenge rubelről, sőt aki követte elemzéseinket több mint 21% profit zsebelhetett be 2 hónap alatt csak ezen a páron (erről itt írtunk.)
Most újabb híreket hallani Ukrajnából, hogy újra orosz tankok tűntek fel, így ez a hír tovább terjedve újra gyengülő pályára küldheti a devizát. Putyin kijelentette, hogy kézben tartják a rubel árfolyamát, és megvannak az eszközeik, hogy megvédjék a nagyobb gyengüléstől. Erre eddig nem láttunk példát, mivel az intervenciók nem értek semmit.

rubel_nov

Jelenleg az európai szankciók miatt Ázsiában keresnek új kereskedelmi és üzleti kapcsolatokat. Amíg a szankciókat vissza nem vonják véleményünk szerint továbbra is rubel gyengülésre számíthatunk, ha 47,00 fölé megy az árfolyam a dollárral szemben, akkor mi elgondolkodunk újra azon, hogy a rubel gyengülésére spekuláljunk.

Közben a dollár is tovább erősödött, és a prognózisunk helytállt 1,3000 alatt maradt az árfolyam az euróval szemben, sőt 3% profitot be is lehetett rajta zsebelni (tőkeáttétel nélkül).

Bármi kérdésed van írj a kereskedes@minner.hu emailcímre.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek