Gyerekek életét is megmentik a 3D nyomtatott szívreplikák

Az American Heart Association  konferencián bemutatták, hogyan segíti a 3D nyomtatás a szívsebészek, orvosok munkáját, és ezzel mennyi ember életét meg lehet menteni. Vagyis inkább javultak a felépülés esélyei, és a műtétek sikeressége is nagymértékben.

Eddig csak 2 dimenzióban látták az orvosok a páciens szívét. Sokszor előfordult, hogy műtét közben, amikor felnyitották a mellkast, akkor kellett eldönteni pontosan mit is kell csinálni. A 2D-s felvételeken nem látszódnak tökéletesen a kamrák.

A 3D nyomtatással elkészült szívmásolatokat tanulmányozva veleszületett szívrendellenességet találtak egy 9 éves kislánynál, egy 3 éves kisfiúnál, és egy 20 éves hölgynél, majd megműtve őket sikerült megelőzniük a bajt. A 3D-s modelleket például gipszből is ki lehet nyomtatni.  Az orvosoknak a szív anatómiájának megértésében is sokat segít a 3D nyomtatás.

Egy régebbi cikkben a csuklósín nyomtatást említettük a 3D nyomtatás pozitív hozadékaként.

[sam_ad id=”78″ codes=”true”]

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!