Hogyan legyünk lelkesek? – Lelkesedés az eladás és a siker egyik kulcseleme

Te vásárolnál egy enervált, alulmotivált embertől? Persze, hogy nem, vagyis nem szívesen. Bármilyen bizniszbe is fogsz, az eladáshoz szükség lesz lelkesedésre, illetve a munkában sem mindegy, milyen vagy. Sőt, a márkádat erősítheted, ha látják rajtad (időnként), hogy lelkes vagy. Miért?

Beszélj hangosabban!
Próbáltam összeállítani úgy a tippeket, hogy ne menjen át bullshitbe 🙂 Így az egyik olyan tippel kezdem, amit alkalmazva el is éred, hogy lelkesebbnek tűnj. Szóval nem kell mást tenned, mint hangosabban beszélni. Úgy értem, soha nem motyogj, érdemes lassan (akár tagoltan, időnként a szavak között szünetet tartva) beszélni.

Tudtad, hogy a lelkesedés ösztönös?
Ez az egyik legnagyobb szerencsénk. Olvasd végig a tippeket, mert ezektől beindul a lelkesedés benned, majd utána ösztönösen sokáig is fenn tudod tartani.

Mosolyogj!
Nem csak mások előtt, hanem időnként megéri “magadban” is mosolyogni. Miért? Mert olyan reakciót küld az agynak már egy “álmosoly” is, ami csökkenti a stresszt, ami pedig kihatással lesz a lelkesedésedre. Természetesen tárgyalásokon, vásárlókkal való találkozáskor még fontosabb a személyes mosoly. Azonnal egy hullámhosszon lesztek a partnereddel, illetve a mosolygás esetén könnyebben éred el, hogy lelkesebbnek tűnj.

Mozgasd meg magad!
Csinálj pár fekvőt, ugrálj…, ez is felrázhat téged, és érezheted magadban az energiát.

Lendületesség, energikusság
Néha csapj oda az asztalra! Ahogy az előző mondatban is leírtam, kicsit rázd fel magad! Egy lendületes ember egyben lelkesnek is tűnhet.

Legyen célod, így motiváltabb leszel.
Nehéz úgy lelkesnek lenned, hogy nincsenek céljaid, vagy azokra nem emlékezteted magadat. Nézz rá a listádra, vagy gondolj a céljaidra és máris újra a lelkesedés pályájára kerülhetsz.

Írd fel, mit értél el
A legtöbben annyira dolgoznak, hogy szinte végig se gondolják, eddig mit értek el. Bármilyen kis sikered, vagy bármilyen produktumod van, akkor ez a rész tetszeni fog. Állj meg egy pillanatra! Szinte az időben is. Ülj le, és dőlj hátra! Gondold végig mit értél el! Nézz rá a honlapodra, termékedre, bankszámládra, irodádra…!És mondd azt, igen megcsináltam! Hidd el, néha jó tudatosítani ezeket, mert elfelejtjük néha, mennyi mindent elértünk.

Olvass!!!
Olvass sikerkönyveket, vagy csak egyszerűen könyveket, cikkeket! Miért? Mert egy-egy sztori, információ, ötlet is lelkessé tehet téged. Próbáld ki! Nekem bevált! Olvasd a Minner-t is, mert az olvasóim visszajelzései alapján, egy-egy cikk után fel tudnak lelkesedni!

Ehhez kapcsolódó tartalom: Így tartsd fenn a motivációd, lelkesedésed vállalkozóként, alkalmazottként

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!