Hogyan növeljem a közösségi oldalam követőtáborát? Mennyi követő kell a sikerhez? – tippek

Mindenki azért küzd, hogy több tízezer követője legyen a közösségi oldalakon, mert úgy érzik, ebből lesz majd egyszer siker. Szögezzük le már az elején, hogy csak akkor éri meg az egész, ha minőségi követőket szerzel, vagyis olyanokat, akik érdeklődőek a te oldalad/terméked/szolgáltatásod iránt. Már néhány 1000 követő elég a sikerhez. Oké-oké! De valahogy el kell érni az első 100 követőt! Vágjunk is bele!

Ismerősök meghívása?

Bármit olvasol is a weben, egyet jegyezz meg! Bátran hívd meg az ismerőseidet az új közösségi oldaladra. Miért? Mert már kapcsolati tőke szempontjából is előnyös lesz számodra. Valljuk be, maximum 30-70 ismerős fogja belájkolni az oldaladat, de ez később nem lesz hátrány, ha például a követőkre fogsz reklámozni. Tehát bátran hívd meg őket, bárki bármit mond!!!!

Mondd mindenhol! Kövessetek!!!

Legyen az akár egy sima bloghoz csatlakoztatott közösségi oldal, vagy céges oldal, mindig minden körülmények között reklámozd! Mondd ezt: Kövesd az oldalamat ……… néven megtalálod! Most indítottam. – várd meg, amíg beüti.
Én ezzel szereztem az első 100-200 követőmet, sőt szerintem összesen a jelenlegi 7000 követőből a 10%-a így jött össze. Nem is kell mondanom, elég minőségi követőtábort tudok így felmutatni.
Írd ki mindenhová! Szórólap, névjegykártya, blogbejegyzés….

Reklám, mint befektetés

Az egyik legjobb befektetésem az utóbbi 2,5 évben az, hogy már az elejétől fogva reklámozom a Minner blogbejegyzéseit a közösségi oldalakon, főleg a Facebookon. Pár forintba kerül egy “látogató”, és (annyira) nem is cseszegetem, hogy lájkolja az oldalt. Nos napi 100-300 forintból már több száz látogatót be tudtam vonzani az elején, és akinek tetszettek a cikkek, be is követtek. És szépen lassan nőtt a lájkszám. Bevallom, én minőséget akartam, így soha nem zavart, ha valaki visszavonta a lájkot, vagy az, hogy nem azonnal több tízezren követnek.

Nyereményjáték

Ne 50 kg darálthúst, vagy iPhonet sorsolj ki! Semmi értelme. A nyeremény legyen olyan, ami a célközönséged érdeklődési körébe beletartozik, értékesnek tartják. Titok, de a legtöbb ember egy kis nyereménynek is ugyanúgy tud örülni, tapasztaltam már többször is. Például könyv, pár ezer forintos ajándékutalvány, szelfibot, kávékupon, újság… (én egyszer a használt/már olvasott Forbes újságjaimat sorsoltam ki 😛 ) Tehát a nyereményjáték jó arra, hogy felkeltsd az érdeklődést. Hidd el, ki se kell írnod, hogy belájkolják az oldalad, reflexből meg is teszi, főleg akkor, ha kicsit kreatívabb is vagy.

Aktív posztolás!

Facebookon napi 1 posztod legalább legyen, hogy az érdeklődést fenntartsd, ha ennél több van, akkor már jó arra is, hogy újabb követőket szerezz. Néhány tipp:

  • bíztasd a követőidet, hogy osszák meg a posztodat, hogy lájkolják
  • kezeld úgy az oldalad, mintha egy média csatorna lenne, egy TV csatorna (legyenek beharangozók, csináld a műsort posztokkal, képekkel, videókkal…)
  • aktualitásokat tedd ki (politikát ne!!) (pl. a cikk írásakor jó téma a Halloween, karácsony…)
  • adj tippeket a követőknek, programajánlót.
  • írj sztorit, mesélj….

Videó a cikkről, egyéb ötletek

Olvasd el a Minner vállalkozás rovatát, mert hasonló témákat találsz az oldalon! Kattints ide!
Oszd meg ezt a cikket ismerőseiddel, küldd el vállalkozó ismerősödnek!!! Segíts neki, és ő is segíteni fog neked.

A Minner cikksorozata, ami téged is érdekelhet:
Hogyan lesz vevőm, ügyfelem, felhasználóm? Hogyan tudok vásárlót szerezni?
Hogyan lesz vevőm, ügyfelem, felhasználóm? – 2. rész: Kapcsolati tőke
Hogyan lesz vevőm, ügyfelem, felhasználóm? – 3. rész: Online marketing
Hogyan lesz vevőm, ügyfelem, felhasználóm? – 4. rész: Mennyit költsek online marketingre
Hogyan lesz vevőm, ügyfelem, felhasználóm? – 5.rész: Nincs elég tőkém, ingyenes vevőszerzés
Hogyan lesz vevőm, ügyfelem, felhasználóm? – 6.rész: Telemarketing – telefonos sales

Fotó: Paul Inkles/Flickr

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek