Így profitálhatsz abból, ha mi nyerjük a 2024-es olimpia rendezési jogát

Azt tapasztalhattad már, hogy eddig is volt stadionépítési láz hazánkban. Valószínűleg te is kimaradtál abból, hogy profitálj belőle. Kiderült, hogy Magyarország is szeretné elnyerni a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésének jogát. Ez jó is lenne, mivel gazdaságilag előnyös az olimpia megrendezése, ha nem költekezzük magunkat túl. Turizmus szempontjából pedig még fontosabb, hiszen Budapest így is fő turisztikai célpont, a megrendezés pedig felturbózná a számokat.

Hidd el, nem lesz bonyolult, amit leírok, de sokszor olyan dolgok nem juthatnak eszedbe, ami ott van előtted, kiszúrja a szemed…
A következő példát nem azért hozom fel, hogy magát a maffiát másold, és legyél maffiózó, hanem azért, mert néha jó, legális ötleteket is adhatnak.
Anno az Amerikai Egyesült Államokban is volt stadionépítési láz, ez a múlt század közepére volt tehető. A maffia azt a stratégiát követte, hogy ők nem akarják felépíteni a stadiont, hanem a rá épülő feladatokat, munkafolyamatokat akarják megszerezni. Tehát ők akarják szállítani a legelső szegtől az utolsó székig mindent. Munkásokat akarnak betolni az építkezésre (HR, munkaügy…), de annál az is jövedelmezőbb, ha az építkezés környékére gyorsan egy éttermet visznek, vagy menüzőt… hiszen a munkásoknak enni kell. A kapcsolataikat kihasználva a fuvarozást, szállítást is ők végezték. Egy ilyen építkezésen sok szemét is termelődik, tehát ennek elszállításáról is ők akartak gondoskodni. A munkásoknak kell aludniuk valahol, tehát konténereket szereztek…Persze nem minden üzlet jött be nekik sem.  Levonva a konklúziót: Attól, hogy nem mi építjük fel a stadiont, vagy adott létesítményeket, még profitálhatunk belőle.

A lényeg, hogy ha mi nyernénk meg az olimpia rendezésének jogát, akkor már most érdemes elgondolkodni a következőkön (A példák között van olyan is, amelyik már a megrendezés előtt profitot hozhat, van ami csak az olimpia alatt):

 • hol lesz az olimpiai falu (ott több építkezés is lesz), ott milyen boltok, éttermek, menüzők vannak…
 • már most kivel kell haverkodni, barátkozni, kapcsolatokat építeni
 • szálláshelyek hol lesznek, ezek közvetítése, akár online…
 • fuvarozás, alkatrészek, munkaruha…..
 • weboldalak készítése az olimpiára, applikációk (ebben is lehet nagy pénz)
 • országok kabaláinak kigyűjtése, vásárlása továbbértékesítés céljából (pl. meglévő boltoknak…), ugyanehhez zászlók, sapkák….
 • Bár lehet, hogy újra betiltják az Ubert (lehet újra aktív lesz), de az Olimpia alatt biztosan sokan utaznának Uberrel, mivel a külföldiek ismerik a szolgáltatást, könnyen megrendelik…tehát Uber sofőr regisztráció, vagy Wunder… Igazából taxis igazolványt is érdemes lehet erre az időszakra kiváltani.
 • Itthon a szállások, sőt az Airbnb is biztosan hasítani fog az olimpia alatt, így érdemes beregisztrálni. Sőt, akár Hostelt üzemeltetni.
 • Ha addig nem vezetnék be az eurót, akkor a pénzváltó is jó ötlet lehet, a sok külföldi jön és szeretnének forintot…
 • Fizetős wifihotspotok létrehozása, a turisták biztosan szeretni fogják, aligha használnák a saját mobilinternetüket.
 • Az olimpia alatt biztosan sokan elhagyják a mobiltöltőjüket is, erre is érdemes lehet ráállni.

Egyet tehát ne felejts el: Kapcsolatépítés!!! Ez is a siker titka. Nézd meg, ki működött közre legutóbbi stadionépítkezéseknél, alvállalkozókat is érdemes megnézni, és kezdd el felvenni velük a kapcsolatot… Ha van még ötleted, írd meg.

 

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek