KezdőlapGazdaság és üzletÍgy profitálhatsz abból, ha mi nyerjük a 2024-es olimpia rendezési jogát

Így profitálhatsz abból, ha mi nyerjük a 2024-es olimpia rendezési jogát

-

Azt tapasztalhattad már, hogy eddig is volt stadionépítési láz hazánkban. Valószínűleg te is kimaradtál abból, hogy profitálj belőle. Kiderült, hogy Magyarország is szeretné elnyerni a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésének jogát. Ez jó is lenne, mivel gazdaságilag előnyös az olimpia megrendezése, ha nem költekezzük magunkat túl. Turizmus szempontjából pedig még fontosabb, hiszen Budapest így is fő turisztikai célpont, a megrendezés pedig felturbózná a számokat.

Hidd el, nem lesz bonyolult, amit leírok, de sokszor olyan dolgok nem juthatnak eszedbe, ami ott van előtted, kiszúrja a szemed…
A következő példát nem azért hozom fel, hogy magát a maffiát másold, és legyél maffiózó, hanem azért, mert néha jó, legális ötleteket is adhatnak.
Anno az Amerikai Egyesült Államokban is volt stadionépítési láz, ez a múlt század közepére volt tehető. A maffia azt a stratégiát követte, hogy ők nem akarják felépíteni a stadiont, hanem a rá épülő feladatokat, munkafolyamatokat akarják megszerezni. Tehát ők akarják szállítani a legelső szegtől az utolsó székig mindent. Munkásokat akarnak betolni az építkezésre (HR, munkaügy…), de annál az is jövedelmezőbb, ha az építkezés környékére gyorsan egy éttermet visznek, vagy menüzőt… hiszen a munkásoknak enni kell. A kapcsolataikat kihasználva a fuvarozást, szállítást is ők végezték. Egy ilyen építkezésen sok szemét is termelődik, tehát ennek elszállításáról is ők akartak gondoskodni. A munkásoknak kell aludniuk valahol, tehát konténereket szereztek…Persze nem minden üzlet jött be nekik sem.  Levonva a konklúziót: Attól, hogy nem mi építjük fel a stadiont, vagy adott létesítményeket, még profitálhatunk belőle.

A lényeg, hogy ha mi nyernénk meg az olimpia rendezésének jogát, akkor már most érdemes elgondolkodni a következőkön (A példák között van olyan is, amelyik már a megrendezés előtt profitot hozhat, van ami csak az olimpia alatt):

 • hol lesz az olimpiai falu (ott több építkezés is lesz), ott milyen boltok, éttermek, menüzők vannak…
 • már most kivel kell haverkodni, barátkozni, kapcsolatokat építeni
 • szálláshelyek hol lesznek, ezek közvetítése, akár online…
 • fuvarozás, alkatrészek, munkaruha…..
 • weboldalak készítése az olimpiára, applikációk (ebben is lehet nagy pénz)
 • országok kabaláinak kigyűjtése, vásárlása továbbértékesítés céljából (pl. meglévő boltoknak…), ugyanehhez zászlók, sapkák….
 • Bár lehet, hogy újra betiltják az Ubert (lehet újra aktív lesz), de az Olimpia alatt biztosan sokan utaznának Uberrel, mivel a külföldiek ismerik a szolgáltatást, könnyen megrendelik…tehát Uber sofőr regisztráció, vagy Wunder… Igazából taxis igazolványt is érdemes lehet erre az időszakra kiváltani.
 • Itthon a szállások, sőt az Airbnb is biztosan hasítani fog az olimpia alatt, így érdemes beregisztrálni. Sőt, akár Hostelt üzemeltetni.
 • Ha addig nem vezetnék be az eurót, akkor a pénzváltó is jó ötlet lehet, a sok külföldi jön és szeretnének forintot…
 • Fizetős wifihotspotok létrehozása, a turisták biztosan szeretni fogják, aligha használnák a saját mobilinternetüket.
 • Az olimpia alatt biztosan sokan elhagyják a mobiltöltőjüket is, erre is érdemes lehet ráállni.

Egyet tehát ne felejts el: Kapcsolatépítés!!! Ez is a siker titka. Nézd meg, ki működött közre legutóbbi stadionépítkezéseknél, alvállalkozókat is érdemes megnézni, és kezdd el felvenni velük a kapcsolatot… Ha van még ötleted, írd meg.

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek