57. üzleti ötlet: Jól áll ez a ruha? – weboldal, applikáció, sőt még béta ötlet is van

Dátum

Megosztás

Volt már olyan, hogy elküldtél valakinek képet a próbafülkéből? Vagy lefotóztad saját magad, hogy gondolkodj otthon rajta, megvegyed-e a ruhát? Ha te nem is, sokan teszik ezt. Hát még mennyire szeretik az emberek nézni divat bloggerek fotóit, vagy az Instagramon a divathoz kapcsolódó képeket. Na erre építünk most bizniszt!

Figyelem! Ez az ötlet aktualizálva lett 2019-ban (egyébként már 2015-ben felkerült az oldalra). 

57. vállalkozás ötlet: Jól áll nekem ez a ruha? weboldal / applikáció – Van béta verzióra is ötlet

Olyan portált, mobilapplikációt üzemeltetni, ahová a felhasználók feltölthetik képeiket, még a próbafülkéből. És a többi felhasználó szavaz, hogy jól áll-e neki vagy nem. Persze főleg nők fogják látogatni a weboldaladat. Na, de nem kell megijedni! Nem kell egyből a mély vízbe ugrani, akár 0 Forintból is elindulhatsz ezzel!

Mintha az lenne a domain (weboldal címe) neve, hogy Jól áll nekem? Vagy mindegy is mi a domain, akár ez lehetne a szlogen.
Az ötlet tehát nem bonyolult, egy fénykép feltöltő részt kell készítened (ez már biztosan le van programozva, Google a barátod, de lejjebb van ötletem erre is…). Jó, ha nem értesz hozzá talán bonyolultnak tűnik. De először valójában egy olyan valami kell, ahová fel tudnak tölteni az emberek képeket, és alatta mások kommentelnek. De olvasd tovább, lesz rá több verzióban is megoldásom, sőt úgy is, amit akár ma el tudsz kezdeni!

A felhasználók tehát feltöltik a képet, amit mondjuk éppen a próbafülkében lőttek (fényképeztek), a többi felhasználó pedig szavaz, hogy jó-e a ruha, vagy nem… Erre építsd a bizniszt, ez legyen a középpontban az első 5 évben!!! Jó színösszeállítás, melyik cipő illik hozzá… persze kommentelni is lehessen. A hölgyek így szereznek jó tippeket, illetve akár az akciókról is értesítik egymást, szóval biztosan visszatérő látogatóid lesznek.
A bevételi forrásod lehet egyrészt az, ha te saját magad építesz rá egy webáruházat, vagy pedig reklámozókat szerzel rá, illetve különböző partnerprogramokban veszel részt jutalék fejében. GÖRGESS LEJJEBB A MEGVALÓSÍTÁSHOZ OTT KAPSZ TIPPEKET, nem is akármilyeneket!

Ami közben felmerült bennem még ötletként:

  • hogy megfogni ezt az influencer, divatblogger vonalat. Vagyis nekik lehetőséget, sőt platformot nyújtani arra, hogy feltöltögessék képeiket, akár később valamilyen módon lehessen követőket is gyűjteniük.
  • Lehessen tehát majd valamilyen módon követni őket. Mondjuk ez már elég jól le van fejlesztve több verzióban, a programozók megtalálják a megoldást rá könnyen.
    Tudod még belőlük is tudsz pénzt szerezni, mert reklámozókat tudnál nekik szerezni, sőt akár még abból is, hogy nálad is megjelenik a reklám és mondjuk az influencer Instagram (vagy egyéb) csatornáján is. – reklámközvetítés 2in1.
  • Működj együtt divattervezőkkel, showroomokkal! Akik egyrészt külön bevételi forrásaid lehetnek, másrészt tartalmat is adnak.
  • Természetesen legyen blog, vagy valami magazin szerű az oldalon a későbbiekben. Nem kell azonnal ennél, hiszen a felhasználók gyártják a tartalmat. Amit meg tudjuk milyen jó: 13 startup ötlet: A felhasználók gyártják a tartalmad – ötletek erre
  • Illetve, amikor már kezdd beindulni, akkor Youtube csatorna, ami divattal foglalkozik.

Célpiac: Nők, ez nem is kérdés
Konkurencia: főleg fórumok, a hölgyek oda szokták feltölteni az ilyen posztokat, illetve Facebookra.
Megvalósítás, üzlet:
-1. lépés: Sokat gondolkodtam, hogy mivel tudnád akár most elindítani. A megoldás egyszerű. Egy Facebook csoport. Egyszerű nem? Azonnal fel tudják tölteni a felhasználók a képeket, kommentelni tudnak a többiek, emojikkal szavazni…
Ez azért is jó, mert már gyűjtöd a felhasználókat, embereket magad köré és amikor elindul a fent leírt weboldal már nem 0-ról indulsz.. Na meg beleviszed saját magadat is, akkor már az ötletbe. És amikor elindul a weboldal, már nem kell nulláról indulnod. Ez a lean szemlélet, de mondhatjuk előmarketingnek is, vagy éppen ahogy én hívom: Butítsd le a vállalkozás ötleted! Indulj -1ről!
0. Szólj női ismerőseidnek, hogy használják, próbálják ki. Csinálj Facebook oldalt neki, kapcsolt hozzá a csoportot és reklámozd be napi pár száz forinttal. Fektess bele!
1. lépés: Weboldal készítés. Na még itt is a lean személetet, a lebutítást alkalmazzuk. Mert nem kell azonnal Halálcsillagot építened. Először jó lehet egy kicsit átalakított fórum, vagy WordPress weboldal BuddyPress bővítménnyel. Utóbbi egyébként majdhogynem bőven elég.
2. lépés: Már egyre többen használják, mondjuk van aktív 200-500 ember, akkor elkezdhetnél megkeresni nagyobb influencereket, hogy próbálják ki, lépjenek be a FB csoportodba, használják a weboldaladat.
3. lépés: Reklámozók, szponzorok szerzése. Itt már el lehet indulni. Nekem is van ehhez ötletem, de legyél kreatív, hogy
-milyen reklámokat lehetne beletenni,
– vagy akár eseményeket szervezni (erre még a szponzorok is ugranak),
– vagy tematikus heteket tartani, csak H&M hét meg hasonló okosságok
– …
4. lépés: Kezdj el felkutatni tervezőket, showroomokat, akik nyitottak rá, hogy csatlakozzanak, akár külön kiemelt profillal, megjelenéssel.
5. lépés: Használd ki még jobban a közösség oldalakat, indíts divat Youtube csatornát
6. lépés: Na itt már te jössz, közben kialakult merre tudsz te magad jól mozogni és pénzt keresni. Reklámozók, szponzorok? Események? Influencerek? Webshop? Vagy egyéb saját divathoz kapcsolódó ötletedet csapd hozzá! Hajrá!

Profit várakozás:
1000 aktív látogatóból még nem fogsz meggazdagodni, de ahogy emelkedik úgy nő a bevételed. 1000 felhasználónál már 50-100 000 forintot tudsz szerezni valamilyen módon, utána pedig szépen emelkedik ez az összeg.

Az ötlet kivitelezhető mobilalkalmazásként is, de ezt csak később csináld. Belép a felhasználó az appba, elindítja a fényképező funkciót, lefotózza… a többi felhasználó az applikáción belül böngészés közben látja a képeket, és már szavazhat is. Ehhez akár az elején egy Instagram klón applikáció is elég lehet. >>> Van egy jó webes, vagy applikáció ötleted? Most mázlid van! Mutatok egy dolgot, amivel sokat fogsz spórolni – Mobilapplikáció fejlesztés tudnivalók

További vállalkozás ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot.

[adrotate banner=”5″]

Fotó: Envato License

 

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!