58. üzleti ötlet: Aki összerak egy jó távmunka portált, nagyot kaszálhat!

Nap mint nap nézem a Facebookon a csoportokban a felhasználok posztjait, és nagyon sok olyan csoport van, ahol mindenféle “üzleti ajánlat”, mlm és egyéb apróságok is kiposztolásra kerülnek. Néha ebbe belekerül persze olyan “ajánlat” is, ami eleve átverés. Sajnos utóbbi az egyre több. Megfigyeltem azt is, hogy az emberek pár centért, azaz pár forintért is képesek több órát kattintgatni… Az index.hu-n is megjelent egy cikk, igaz ott bérkommenteltek, de ehhez hasonló több is van. Pl bannereket kell nézni és így tovább (ne csináld).  A bérlájkolást, és a pár centért weboldal böngészést több ezren, sőt tízezrek csinálják itthon is, ha kapnának valami minőségit, máris lelkesen dolgoznának valós munkákon!

Van egy ötletem erre!

58. vállalkozás ötlet: Minőségi távmunka portál

Figyelem! Ez az ötlet aktualizálva lett 2019-ban (egyébként már 2015-ben felkerült az oldalra). 

Utálom én is ez a kifejezést, hogy távmunka, nagyrészt valami MLM-es maszlagra asszociálok, illetve online apróhirdetés portálokon is tudod, hogy valami hülyeségre akarnak rávenni ilyen címszó alatt. Szóval majd máshogy kell tálalnod, nehogy összehasonlítható legyél. Pedig mekkora lehetőség van ebben! Minden trend egyébként is arra mutat, hogy egyre több lesz a szabadúszó, távmunkában dolgozó. Az ötlet megvalósítása hasonló lehetne, mint az 55. ötletnél, vagyis ticket rendszerben munkákat hirdetnének a cégek, míg a felhasználók elvégeznék. Milyen munkákat? Itt jön be a minőség a képbe, te előszűröd őket. Na, de viszek bele azért egy kis csavart.

Milyen munkákról van szó? Néhány példa: 

 • kérdőív készítés (néha a kitöltés is)
 • mobilapplikáció kipróbálása, tesztelése, weboldal tesztelés
 • szöveg, tartalom gyűjtése
 • korrektor, helyesírás ellenőrzés
 • grafika tervező
 • fordítás
 • kutatás, online keresés, adatgyűjtés
 • konkurencia figyelés
 • animáció készítés
 • bérkommentelés, (beírom azért, inkább én minőségi kommentelőket vennék, kérnék. Tehát megmutatni nekik mit kell kommentelni, akár hosszan is….
 • infografika készítés
 • szövegírás
 • marketing
 • képkészítés, fotózás…

Több probléma/lehetőség is van egy ilyen oldalnál, ezekre kell megoldást találnod és dőlhet a pénz:

 • A “munkaadók” inkább hirdetnének munkákat, mint keresnének embereket az oldalon. Nincs idejük rá, hogy böngésszék a profilokat.
 • Egyébként is, aki munkát akar adni, neki az a lényeg, hogy
  • vagy minél előbb meglegyen, azért is jön fel az oldalra
  • vagy költséghatékonyság miatt, mert olcsóbb így megbízni valaki, mint felvenni alkalmazottnak valakit
  • vagy mindkettő
 • Amit át kell hidalnod, vagy teljesen kiiktatnod. Ez pedig az, hogy a tagok hamar kikerülhetnek téged. Nincs szükségük egy idő után rád, saját ügyfeleket szereztek az oldalon keresztül.

A megoldások: 

 • Egyrészt teljesen kiiktatni azt, hogy mindenkinek közvetíted, tehát jobb ingyen adni a weboldal szolgáltatásának nagy részét. Így nem kell foglalkoznod, hogy véletlenül kikerülnének, hogy adózásilag minden oké legyen. Mondjuk utóbbiba majd biztos segítségre szorulnak az emberek. Szerezz egy jó könyvelőt és találjatok rá ki valamit! Mert ez is egy sarkalatos pont.
 • Így leírva azt mondom pont az időbarter ötlettel is érdemes lehetne összekapcsolni: 53. üzleti ötlet: Időbarter, munkabarter. Egy új fizetési eszközt tudsz így bevezetni
  Talán úgy, hogy lehet baterba, vagy éppen pénzért is?
 • Ennél jobb megoldás lehet az, hogy
  • bárki feltöltheti a profilját, hogy vállal munkát, bárki beküldhet munkát – nem kérsz pénzt a közvetítésért
  • viszont be lehet küldeni nagyobb projekteket, amiket ti vagyis te osztasz szét azok között, akiket előszűrtél. Mintha összekapcsolnád ezt az ötletet a 170. ötlettel – A megoldó cég. Kapacitást adunk, közvetítünk.
   De fontos, hogy legyen benne az, hogy egyébként is bárki beküldhet bármit, ezzel éred el a látogatottságot, és hogy aktív az oldal. És a projektekből már le tudsz vonni 20-35%-ot is akár. Több százezres projektekről van ilyenkor szó, de az a jó benne, hogy még így is brutál olcsó egy munkaadónak (ügyfelednek).
 • Illetve a 2018-as üzleti trendekben írtam a távoli asszisztens közvetítő cégről is, akár az is lehetne. De itt is én úgy csinálnám, hogy egy része ingyen, ahogy előző pontban írtam: 2018-as üzleti trendek, ebben a cikkben találod részletesen

Célpiac: Távmunkát keresők és távmunkát adók
Konkurencia: A kisebb átveréses weboldalak, no meg a nagy freelancer típusú weboldalak, de ők is a fenti problémákkal küzdenek, amit fent leírtam.

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot.

[adrotate banner=”5″]

Fotó: Envato License

 

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek