63. üzleti ötlet: “Zsákbamacska webshop”, meglepetés termék

Ma találtam egy érdekes vállalkozási ötletet. Annyira megtetszett, hogy külön ötletbe le is írom, mivel ezt könnyedén meg lehet valósítani itthon. Igaz a kommunikáció miatt vigyázni kell, mivel akár szerencsejátéknak is minősülhetne. A Somethingstore.com-on 10 dollárért vásárolhatsz egy csomagot, és akkor derül ki, mi is van bent, amikor a kiszállított csomagot kibontod.

Sami Bayrakci a weboldal kiötlője amikor először elmondta barátainak, akkor a legtöbben azt mondták ne vágjon bele. Ő mégis 3000 dollárt befektetett az üzleti ötletébe. Vagyis a weboldalt elkészítette, vett néhány terméket és már el is kezdte reklámozni. Az első néhány hónapban már 1000 darab “valamit” adott el. A termékeket úgy vásárolja össze, hogy közöttük néha akad 1-2 dollár értékű, de ugyanígy 50-80, sőt 100 dollár feletti termék is. Így igazán meglepetés lehet, amikor otthon kibontod a 2800 forint (10 dollár) értékű csomagot, és bent van egy 20 ezer forintos pénztárca. Valószínűleg az ismerőseidnek is elmeséled. Az se csüggedhet, aki  1-2 dollár értékű terméket kapott, mert közben élményt is vett. Már több, mint 250 ezer terméket szállított ki, vagyis 2,5 millió dollár forgalmat generált 8 év alatt. Forintba átszámolva ez évente átlagosan 70 milliós forgalmat jelent. Ennél több is lehetne, ha picit aktívabb lenne marketingben. Többször szerepelt régebben a médiában is, ez is felhajthatta a forgalmát.

Érdekes, hogy a weboldala annyira nem aktív jelenleg. Sőt, először azt hittem, hogy nem is működik már. Aztán a rendelések között láttam a dátumokat, és az viszont 2015-öt jelez, legalábbis május 8-án volt az utolsó rendelés, ami tényleg péntekre esett ebben az évben. Számomra furcsa az is, hogy a közösségi hálókon nem aktív, pedig több youtube videót is találtam arról, amikor a vevők kibontják a 10 dolláros csomagot. Szóval eleve eladná magát a közösségi oldalakon az ötlet.

Ez persze nem jelent semmit. A lényeg, hogy ezt itthon is meg lehet valósítani. Picit számolgatni kell, de akár már Vaterán is elindítható az üzlet.  Én biztosan a szülinapokhoz kötném az értékesítést, vagyis ajándékba rendelhetik az emberek az ismerőseiknek, párjuknak, gyereküknek. Ő pedig postán kapja meg. De, az alap ötlet is piacképes lenne. Az is jó megoldás, hogy a rendelések miután kiszállításra kerültek egy idő után felkerülnek a weboldalra. Ez csábító lehet a vásárlóknak.

63. vállalkozási ötlet: “Zsákbamacska webshop”, meglepetés termék

Fontos! Magyarországon a zsákbamacska játék, amibe a fenti ötlet is beletartozik, az a Szerencsejáték Felügyelet hatáskörébe tartozik, és itthon a Szerencsejáték Zrt. végezheti csak. DE! Ez azokra vonatkozik, amikor változó az értéke (forintban) a zsákbamacskában lévő dolgoknak. Tehát, ha azonos áru és mondjuk azonos termékcsoportokat teszünk bele, úgy működhet. Beszélj erről egy ügyvéddel! 

Mit értek ezalatt? Például zsákbamacskába árulod a következő termékeket, de csak kategóriánként lehet rendelni, vagy előfizetni rá (máris előfizetéses webshopod lett).

Célpiac: Az ünnepekre mindenképpen céloznék, de igazából elé széles spektrumú a célközönséged 
Konkurencia:
 Ne játékokat adj, tényleg rendes termékeket, így már nincs is konkurenciád. Én nem találtam hasonlót. Vagyis, ha  mégis van konkurenciád, akkor gyenge a marketingje, és a Google se találja.
Megvalósítás, üzlet:
1. Értékesítsd először Vaterán, de párhuzamosan már legyen meg a webolalad.
2. Jogi oldalának nézz utána. Figyelem, azt senki nem bűnteti, ha egy terméket drágábban adsz el, de figyelj a kommunikációra, nehogy szerencsejátéknak minősüljön. Egy jogászt mindenképpen kérdezz meg.
3. A termékek között legyenek értékesebbek is, hogy motiválja őket. Kérd meg a vevőid, hogy videózzák le a kibontást, töltsék fel a videót youtube-ra. Ehhez nyereményjátékot is párosíthatsz, a videó feltöltők között kisorsolsz egy újabb meglepetés csomagot…

Profit várakozás:
Mivel kisebb termékek, ezért a szállítási költséged nem lesz nagy, beátlagolódik. Ennek, azért számolj utána. Átlagban 20%-os árrést tegyél rá. Lehet, hogy nem a fő vállalkozásod lesz, de indulásnak megfelelő.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 5900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!

Forrás: CNNsomethingstore.com

 

2020-as vállalkozási ötletek szeptember 30-tól a Minner hírlevélben!

Iratkozz fel most! A hétfőnként kiküldött Minner hírlevélben az üzleti hírszemle mellett a 2020-as üzleti ötleteket, trendeket is első kézből olvashatod! Feliratkozás