63. üzleti ötlet: „Zsákbamacska webshop”, meglepetés termék

Dátum

Megosztás

Ma találtam egy érdekes vállalkozási ötletet. Annyira megtetszett, hogy külön ötletbe le is írom, mivel ezt könnyedén meg lehet valósítani itthon. Igaz a kommunikáció miatt vigyázni kell, mivel akár szerencsejátéknak is minősülhetne. A Somethingstore.com-on 10 dollárért vásárolhatsz egy csomagot, és akkor derül ki, mi is van bent, amikor a kiszállított csomagot kibontod.

Sami Bayrakci a weboldal kiötlője amikor először elmondta barátainak, akkor a legtöbben azt mondták ne vágjon bele. Ő mégis 3000 dollárt befektetett az üzleti ötletébe. Vagyis a weboldalt elkészítette, vett néhány terméket és már el is kezdte reklámozni. Az első néhány hónapban már 1000 darab „valamit” adott el. A termékeket úgy vásárolja össze, hogy közöttük néha akad 1-2 dollár értékű, de ugyanígy 50-80, sőt 100 dollár feletti termék is. Így igazán meglepetés lehet, amikor otthon kibontod a 2800 forint (10 dollár) értékű csomagot, és bent van egy 20 ezer forintos pénztárca. Valószínűleg az ismerőseidnek is elmeséled. Az se csüggedhet, aki  1-2 dollár értékű terméket kapott, mert közben élményt is vett. Már több, mint 250 ezer terméket szállított ki, vagyis 2,5 millió dollár forgalmat generált 8 év alatt. Forintba átszámolva ez évente átlagosan 70 milliós forgalmat jelent. Ennél több is lehetne, ha picit aktívabb lenne marketingben. Többször szerepelt régebben a médiában is, ez is felhajthatta a forgalmát.

Érdekes, hogy a weboldala annyira nem aktív jelenleg. Sőt, először azt hittem, hogy nem is működik már. Aztán a rendelések között láttam a dátumokat, és az viszont 2015-öt jelez, legalábbis május 8-án volt az utolsó rendelés, ami tényleg péntekre esett ebben az évben. Számomra furcsa az is, hogy a közösségi hálókon nem aktív, pedig több youtube videót is találtam arról, amikor a vevők kibontják a 10 dolláros csomagot. Szóval eleve eladná magát a közösségi oldalakon az ötlet.

Ez persze nem jelent semmit. A lényeg, hogy ezt itthon is meg lehet valósítani. Picit számolgatni kell, de akár már Vaterán is elindítható az üzlet.  Én biztosan a szülinapokhoz kötném az értékesítést, vagyis ajándékba rendelhetik az emberek az ismerőseiknek, párjuknak, gyereküknek. Ő pedig postán kapja meg. De, az alap ötlet is piacképes lenne. Az is jó megoldás, hogy a rendelések miután kiszállításra kerültek egy idő után felkerülnek a weboldalra. Ez csábító lehet a vásárlóknak.

63. vállalkozási ötlet: „Zsákbamacska webshop”, meglepetés termék

Fontos! Magyarországon a zsákbamacska játék, amibe a fenti ötlet is beletartozik, az a Szerencsejáték Felügyelet hatáskörébe tartozik, és itthon a Szerencsejáték Zrt. végezheti csak. DE! Ez azokra vonatkozik, amikor változó az értéke (forintban) a zsákbamacskában lévő dolgoknak. Tehát, ha azonos áru és mondjuk azonos termékcsoportokat teszünk bele, úgy működhet. Beszélj erről egy ügyvéddel! 

Gondolj bele! Készletezési gondjaid nem lesznek! Hiszen te mondod meg, milyen termék kerüljön bele a dobozokba.

Mit értek ezalatt? Például zsákbamacskába árulod a következő termékeket, de csak kategóriánként lehet rendelni, vagy előfizetni rá (máris előfizetéses webshopod lett).

Célpiac: Az ünnepekre mindenképpen céloznék, de igazából elé széles spektrumú a célközönséged 
Konkurencia:
 Ne játékokat adj, tényleg rendes termékeket, így már nincs is konkurenciád. Én nem találtam hasonlót. Vagyis, ha  mégis van konkurenciád, akkor gyenge a marketingje, és a Google se találja.
Megvalósítás, üzlet:
1. Értékesítsd először Vaterán, de párhuzamosan már legyen meg a webolalad.
2. Jogi oldalának nézz utána. Figyelem, azt senki nem bűnteti, ha egy terméket drágábban adsz el, de figyelj a kommunikációra, nehogy szerencsejátéknak minősüljön. Egy jogászt mindenképpen kérdezz meg.
3. A termékek között legyenek értékesebbek is, hogy motiválja őket. Kérd meg a vevőid, hogy videózzák le a kibontást, töltsék fel a videót youtube-ra. Ehhez nyereményjátékot is párosíthatsz, a videó feltöltők között kisorsolsz egy újabb meglepetés csomagot…

Profit várakozás:
Mivel kisebb termékek, ezért a szállítási költséged nem lesz nagy, beátlagolódik. Ennek, azért számolj utána. Átlagban 20%-os árrést tegyél rá. Lehet, hogy nem a fő vállalkozásod lesz, de indulásnak megfelelő.

[adrotate banner=”5″]

Forrás: CNNsomethingstore.com

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!