Instant: Mi történik az étrend piacon? Lifetilt EXIT?, Szafi, Kasza Challenge

Dátum

Megosztás

Még csak most vettem észre, hogy a Lifetilt több hónapja kiírta a weboldalára, Facebook oldalára, hogy szünetelteti a webshop működését. De közben jelzi, hogy folytatják majd, sőt nemzetközi piacra akarnak menni. Érdekelt, hogy ez a reset, vagy restart miért is történik. Aztán természetesen másra bukkantam.

  • Kiderült, hogy az egész ügy mögött a Tutti Kft állhat, akivel már bérgyártás cikkben találkozhattál a Minneren. Máshol erről hír nincs, de úgy látszik EXIT, vagy részleges felvásárlás történt. Közben a Lifetilt-en a Bakker márka úgy látszik maradt náluk.
  • Még korábbi hír, hogy a Szafi 2020-ban eladta cégének nagy részét.
  • Kasza Tibi és Manker körül is forgott a világ. Manker először a Lifetilt-hoz szorosan köthető Dora Natura-val dolgozott együtt a Mankershop-on, majd valami történhetett, mert utána Kaszáék külön mentek. Pletykát nem akarok leírni persze. Belső forrás szerint Kasza nem volt korrekt.
  • Közben Kasza Tibiék challenge programja hasít és több száz milliós árbevételt produkált alig 1 év alatt. De a Gazdasági Versenyhivatal éppen most vizsgálja a Kasza ígéreteit. A GVG vizsgálatot indított a Challenge étrend-kiegészítőket forgalmazó Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben. Közleményük szerint a cég vélhetően tisztességtelenül, az uniós ágazati szabályozást is megsértve népszerűsíti a termékcsaládot, illetve az ahhoz kötődő Challenge életmódváltó rendszert.

Pörgős piac!

Kapcsolódó cikkek:

Fotó: Diana Polekhina / Unsplash

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!