Bérgyártás: úgy is lehet sajátmárkás terméked, hogy más gyártja. Üdítő, kutyaeledel, csokoládé, kozmetikai termékek…

Dátum

Megosztás

Gondolkodtál már azon, hogy saját üdítőital márkát indítasz, vagy van egy jó recepted energiaitalra, esetleg valamilyen bonbon vagy csokiötleted van? Még saját recept sem kell! Sőt nem kell hozzá saját gyár, hogy beindítsd az üzletedet. A kulcsszó:  bérgyártás. Ruháknál egyértelmű, hogy egy varrodát megbízunk a gyártással, így képzeld el minden más termék gyártását is. Bármiről is legyen szó, 90%-ban biztos, hogy itthon is találsz rá bérgyártót. Nézzük a példákat, és azonnal elindulnak az agytekervényeid!

A jelenlegi gazdasági helyzetben még nehezebb lesz saját gyárat indítani, és egyébként is arra ráérsz akkor majd, amikor befut a vállalkozásod. Kezdjük is először egy példával.

#példa: Új mosószert a piacra dobni, mindezt néhány százezer forintból? Először elvetemült ötletnek tűnhet. De itthon egy fiatal huszonéves Minner vállalkozó még tavaly nyáron felmérte a piacát és 0 forintból elindított egy saját tisztítószer márkát, majd egy mosószermárkát (Biobubi).

 • 2019-ben felmérte egy egyszerű Google kérdőívvel a piacát, megkérdezte az embereket, mit használnak, vevők lennének-e környezettudatos tisztítószerre. Sőt a végén elkérte az e-mail címüket is, hogy értesítse őket, amikor elindul a termék, a vállalkozás. Olyan megoldást talált ki, hogy újratöltik a flakonokat, ezzel is környezetbarát lesz a termék. A vállalkozásuk neve nem véletlen lett Semmiszemét.
 • Olvasta a Minneren, hogy van ilyen lehetőség: bérgyártásban piacra dobni a terméket (nem kell neked gyár, hogy sajátmárkás terméked legyen). Felvette több bérgyártóval a kapcsolatot, megcsinálta néhány hét alatt az engedélyeztetést (nem volt bonyolult, a cég segített). A terméke indulásra készen volt. Az indulásról a Minner Podcastban beszélgettem is vele még tavaly nyáron, itt tudod meghallgatni.
 • És itt jön a csavar az egészben! Előrendeléseket kezdett el felvenni online hirdetés által. Amikor összegyűlt néhány százezer forint, már rendelte is a bérgyártótól a saját terméket:
 • Közben kiderült, hogy a mosószert veszik legtöbbször és főleg az iránt érdeklődnek. Így arra kezdett koncentrálni. Mindezt már annyira felfejlesztette, hogy viszonteladókat is toborzott (segített neki a Minner is ebben), így még feljebb lépett üzleti modellben. A vállalkozásának jelenlegi állásáról itt számolt be:

Néhány plusz információ a bérgyártáshoz

 • Néhány céget hoztam példának, de egy biztos, fellelkesülve összegyűjtök annyi bérgyártót a későbbiekben, amennyit tudok.
 • Nálam a szűrő mindenképpen az volt, hogy a (gyártó)cég jegyzett tőkéje mennyi, illetve mekkora árbevétele volt az elmúlt időszakban (értelemszerűen 10-20 milliós éves árbevételű bérgyártóval  óvatosan!) Ezt az E-beszámoló oldalon tudod ellenőrizni.
 • Értelemszerűen, ha például kozmetikai terméket akarsz bérgyárttatni, az többe fog  kerülni, mint egy csokoládé bérgyártása. Ennek okai főleg a gyártás előtti költségek (kutatás, tesztek…).
 • Tapasztalat, hogy a bérgyártók segítenek, iránymutatást adnak az engedélyeztetésben is.

A tisztítószer, vegyi bérgyártó

Otthon kikísérleteztél valamit (a kólát újra nem fogják csomagolni), amit úgy érzed jó lenne gyárttatni, akkor itt van a Brilliance cég. Náluk listában is látod, hogy mennyi mindenben tudnak neked segíteni.

Instant italpor, táplálékkiegészítő, étrendkiegészítők, csokoládék

A Tutti Kft az élelmiszer piacon saját termékeit is gyártja és értékesíti, de vállal bérgyártást is. Italporoktól kezdve (pl. forró csoki, jegeskávé stb.) étrendkiegészítőkig mindenre találnak megoldást.

Bérgyártási szolgáltatásaik közé tartozik:

 • a termékfejlesztés,
 • a félkésztermék gyártása,
 • a késztermékgyártás,
 • valamint a fogyasztói kiszerelésbe történő csomagolás.

Csokoládé gyártás

Bár a weboldala nem a legtökéletesebb, de a Bio-Mynd Kft. eléggé megbízhatónak tűnik, hogyha csokoládé gyártásra adnánk a fejünket.

Haltáp, kutyatáp, macskatáp bérgyártás

 1. A Haltáp Kft partnerei egyedi igényeit is kész kielégíteni és saját termékei mellett vállalja az egyedi receptúrák alapján történő takarmányok gyártását. „Gyártási tapasztalatainkkal és korszerű receptúra optimalizáló programunkkal segítünk abban, hogy a célnak legmegfelelőbb termékek kerülhessenek a vevőkhöz. A késztermékeket és alapanyagokat rendszeresen korszerűen felszerelt, akkreditált, laboratóriumban ellenőrizzük.”
 2. GÉTA Kft: „Kísérletezési lehetőség üzemünkben – valósítsa meg saját ötletét, az egyedi tápot! Üzemünk lehetőséget biztosít azok számára, akik saját ötletüket kívánják megvalósítani a takarmányozás területén. Már 500 kg táp legyártásával is elindulhat a későbbi gyártás. Előre egyeztetett időpontban, szakember segítségével tehet kísérletet egyedi táp előállítására, extrudáló vagy tápgyártó berendezéseink használatával. Hozza létre új, egyedi összetételű állateledelét, legyen az kutyatáp, szárnyastáp, malactáp, tehéntáp, haltáp, stb. – mi mindenben támogatjuk! Jelentkezzen telefonon a +36 29 493 005-ös számon, vagy e-mailben.

Fűszer bérgyártás

A Fűszerkuckó is átfogó segítséget nyújt a saját fűszer legyártásában. Már 50 zacskótól elindulhat a bérgyártás, csomagolás. Segítenek a termék fejlesztésben, termék adatlapokban, minőségi bizonyítványok készítésében, címketervezés és gyártásban.

Kozmetikai termékek, krémek, hajápolás…

 1. A C&C Laboratory Kft önálló gyártó tevékenysége mellett kereskedelmi cégek részére Privat Label (saját márkás) termékek igény szerinti fejlesztését, bérgyártását is vállalja. „A nagy kapacitással üzemelő gyártósoron akár egyedi igényeknek megfelelő termékek gyártása is lehetséges. Kínálatunkban a tömegtermékektől a luxus kategóriáig nyúlik a választék. „
 2. Silanus Kft.  – „Bérmunka, bérgyártás keretében történő gyártással immáron 1993-óta foglalkozunk. Jelenleg több mint 50 partner részére gyártunk különféle kozmetikai termékeket a samponokon, krémeken, napozószereken keresztül a professzionális kozmetikai készítményekig. Vevői igények alapján vállaljuk a termékek laboratóriumi fejlesztést, az aktuális előírások szerinti engedélyek beszerzését. Üzemünk ISO 9001-es minőségbiztosítási és ISO 22716 GMP minősítéssel rendelkezik, így ellenőrzött körülmények közötti gyártást tudunk biztosítani. Modern nagy teljesítményű gépeinken rövid gyártási határidővel tudjuk megrendelőinket kiszolgálni.”

Elektronika, számítástechnika. Nemzetközi gyártás – pl. Kína

Élelmiszert főleg itthon érdemes bérgyárttatni, elektronikai eszközök esetében Kína lesz a legjobb választás. De egyéb tárgyak esetében is. Erről további információ itt: Kínai import a gyakorlatban, példákkal, érthetően. Beszélgetés egy szakértővel – podcast

Hogy néz ki a bérgyártás a gyakorlatban? 

Erről beszélgettem egy olyan vállalkozóval, aki már egy bérgyártást elindított, bár akkor a termék rossz választás volt, és most egy újat indít. Sok-sok információ a podcastban, hanganyagban itt: Ilyen egy bérgyártással készülő termék indulása – podcast

Ha tudsz jó bérgyártót, vagy te magad vagy az, akkor küldj emailt az info@minner.hu email címre!

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!